[Foto’s] Werkzaamheden in het centrum

De werkzaamheden in het centrum zijn nog steeds in volle gang.


Grote bedrijvigheid in Groesbeek-centrum. Foto en rechten: Piet Spanjers.

De voorbereidingen voor de bouw van 101 woningen, 4500 m2 winkelruimte en 267 ondergrondse parkeerplaatsen zijn begonnen met de sloop van de kantoren achter de Rabobank. Vanaf mei wordt de grond rondom de Rabobank bouwrijp gemaakt. Het bankgebouw zelf blijft dan nog een half jaar staan, tot de nieuwe locatie voor de Rabowinkel op de hoek van het Dorpsplein en de Pannenstraat gereed is.

Dinsdag 2 april hebben de gemeente, woningbouwcorporatie Oosterpoort en aannemer Van Erk hun handtekening onder de overeenkomst gezet, de plannen zijn daarmee definitief en het echte werk kan gaan beginnen: de bouw van de grote parkeergarage, winkels en appartementen op de hoek van de Dorpsstraat en de Stationsweg.

Hieronder, met dank aan Piet Spanjers, enkele foto’s van de werkzaamheden.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
lonneke

Doe je best maar.
lijkt toch allemaal nergers meer op.
groesbeek was vroeger veel gezelliger.
geld verspillers.

groesbeekse

Ah Lonneke, wij moeten ook met de tijd mee gaan en ik denk dat het best mooi zal worden

nachtboswachter

het lijkt zeker nergers op het lijkt net als of er over al bommen zijn gevallen van erk heeft zijn vriendjes wel gevonden bij onze gemeente en in die puinhoop maar processe verbaal uit schrijven te gek voor woorden doe dat dan als alles klaar is en ga allemaal naar een andere bank en geen rabo bank meer jullie hebben het zelf in de hand straks staat de helft leeg en dan weten ze wat ze aan gericht hebben en maak het veilige voor de mensen

Tessa

Inderdaad maak het veiliger voor de mensen!
Ik vind het schandalig dat het zebrapad is weg gehaald!
Sta je dan met je kinderwagen aan de kant van de weg.
En niemand die even stopt natuurlijk!!!

Mark

Voordat het mooi kan worden, is het eerst een zooitje! Dus rustig aan! Komt goed! Er is eindelijk begonnen!

Kruimeltje

Het kan alleen maar beter worden.

kloeke

het lijkt wel op dubai met al dat zand overal…..

blaag

tessa: of je steekt ff verder over bij het gemeentehuis of bij lee van foek. maar ja dat is zeker 200 meter lopen.
ja klagen is ook topsport

www.hanspeters.eu

Tessa, ik heb het daar inderdaad over gehad in de vorige rondvraag in de raad. Ik vind dat ook onveilig, ik voorgesteld om het daar onmogelijk te maken om over te steken. Dat daar nog geen ongelukken zijn gebeurd, valt mij gelukkig (afkloppen) mee.Vreemd was het ook dat het bord oversteekplaats er nog wel hing. Dat hebben ze eraf gehaald. Wethouder Theo antwoorde dat het asfalt er vanaf de Ottenhofstraat volledig uit zou gaan. Ik heb voorgesteld om de oversteekplaats dan ter hoogte van de rails te leggen, omdat daar ook nog eens heel veel fietsers oversteken.

Kruimeltje

@Hans, veelal klagen mensen dat alles erg duur wordt met de aanpassingen van het centrum en jij doet er nog een schepje bovenop. Waar moet dat geld vandaan komen?

www.hanspeters.eu
Kruimeltje ik ben het met je eens dat dingen duur worden. Het gaat mij om de veiligheid van overstekende voetgangers en fietsers. Dat vind ik in ieder geval belangrijker dan een groot stenen gebouw. Dan kost het maar wat euro’s meer. Hoe ging dat spreekwoord ook alweer als het kalf verdronken is dan? Dit probeer ik ook al zit er een prijskaartje aan te voorkomen. Ik denk dat indien er iets in jouw familie voor zou komen, iets wat ik niet hoop. Ook schreeuwt van ja maar die onoverzichtelijkheid in het centrum dat kan niet. Veiligheid is niet betaalbaar dat… Lees meer »
Kruimeltje

@Hans Ik begrijp je reactie. Zo heeft iedereen zijn wensen. De een wil een extra oversteekplaats, de ander wil verkeerslichten om de veiligheid te vergroten en een derde wil snelheidsremmende maatregelen. Allemaal geweldige ideeën maar ergens moet het geld vandaan komen.
Ik bedoel slechts dat je kennelijk geen goed of juist besluit kunt nemen wat iedereen tevreden maakt.
Ook de gemeente kan zijn euro maar een keer uitgeven.

henk

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, Eindelijk zijn ze begonnen en komt er over een jaartje of 2 een mooi centrum voor de dag. Dit heeft tot gevolg dat het nu een grote bouwput is, maar dat zal overgaan. Ik vind wel dat de veiligheid gegarandeerd moet blijven voor al het verkeer. En niet wachten tot er gewonden of ergere dingen gebeuren, beter safe dan sorry. En veiligheid mag wat kosten. Dave van loon heeft geld bespaard dus dat kan weer aan een veilige oversteek besteed worden.

denachtboswachter

pietje mooien foto s

kloeke

mooi? ja echt zo een gezellig ouderwets dorpskerntje word het….

joke
blaag zei: 9 mei, 2013 om 11:07 tessa: of je steekt ff verder over bij het gemeentehuis of bij lee van foek. maar ja dat is zeker 200 meter lopen. ja klagen is ook topsport “Blaag” Kan jij van mensen die bv. in Mariendaal wonen verwachten dát ze ook nog eens 200 meter verder moeten lopen…… de meesten lopen met een rollator of zitten in een rolstoel en dan is 200 meter verder en nog eens terug naar bv. bruna of kruidvat een heel eind…… Met kinderwagen en nog eens een kind er naast…. vergt ook e.e.a..met en zonder stoplichten… Lees meer »
Kruimeltje

Als je daar nu oversteekt mag je wel een schop meenemen of je bergbeklim uitrusting. De ‘andere’ kant is namelijk niet begaanbaar.

joke blaag heeft voor een groot deel wel gelijk, nu gebeurd er wat aan ons dorp nu lopen we weer overal over te zeiken als iets te ver is voor die mensen van mariendaal worden ze daar heus wel mee geholpen,dat doen ze nu toch ook als iets te ver is.

Mariëtte

Wat raar zoveel Groesbeekse bouwvakkers in de W.W en aannemers die van “buiten” komen het werk aan het doen zijn?

Tessa

Ze mogen dan wel gelijk hebben dat het mooi etc etc. Maar mij maakt het niet uit om wat verder te lopen hoor maar ik wil dat het voor iedereen veilig is!
En wat maakt nou die pot verf uit..
Maar ja wie ben ik.

wpDiscuz