Foto-impressie van Canada in bieb

In de zomer van 2012 bezochten Bert de Valk en Resie Meilink het enorme land Canada.


Schitterende foto van de reis. Foto en rechten: Bibliotheek Groesbeek

Ze reden vanuit Vancouver naar Vancouver Island, waar nog vele herinneringen zijn aan de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Vanuit Calgary stapten ze over op de camper voor een fantastische tocht door de beroemde Rocky Mounties. Hoge besneeuwde pieken en picknickende beren maakten de tocht onvergetelijk.

Per vliegtuig ging het vervolgens naar de Oostkant. Vanaf Toronto bezochten ze het Franstalige deel van Canada. De Niagara watervallen was een mooie tussenstop op hun reis. Montreal is cultuurstad nummer EEN met festivals en happenings. De kustlijn van New Brunswick en Nova Scotia is indrukwekkend en een bezoek meer dan waard.

Wilt u mee genieten van deze reis, kom dan op donderdag 16 mei naar de Bibliotheek Groesbeek. De aanvang is om 20.00 uur. De entree is gratis.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Waarom is dit in de bieb? ik wil geen azijnzeikert zijn, maar als Keereweer dit soort activiteiten van zijn vakantie in het gemeentehuis zou organiseren zou dit forum ontploffen van verontwaardiging.
Er zij toch genoeg alternatieven voor dit soort activiteiten. Is de slenk niet goed genoeg?

running men

zou ook in het gemeentehuis kunnen goede morgen

Hans

Als Keereweer dit soort activiteiten van zijn vakantie zou willen exposeren zou hij dat evengoed in de bieb kunnen doen want dat is tenslotte wel ons culturele centrum, azijnzeikert!! Dat Bert de Valk gebruik maakt van de mogelijkheid om dit in “zijn” bieb te doen is zijn goed recht.

oranje.vinger

zoma slenk baon sleutel gemeentehuis kerk heuvelland

Kruimeltje

@hans, en daar zit nu de fout. Hij denkt dat het zijn bieb is terwijl het onze bieb is.

henk

Prachtige omgeving, geweldige natuur.
In de Bied en in de Mallemolen hengen wel vaker van deze colecties, zowel foto`s of schilderijen, is helemaal niks mis mee. Iedereen kan deze gratis en voor niks bijkijken. Op een andere lokatie moet je kosten betalen. Ook degene die hier op reageren mogen gewoon hun colectie ophangen als ze dat in overleg doen.
Bert op naar de volgende bestemming, veel plezier.

Henk

Jammer dat je de type/schrijf fouten niet kunt verbeteren.
Beste redactie kan dat niet geregeld worden?? verder een prima website, ga zo door.

Hans
@kruimeltje Begrijpend lezen is niet makkelijk maar als ik schrijf “zijn” bieb dan lijkt me toch duidelijk dat ik daarmee bedoel dat hij daar werkt en gebruik maakt van de mogelijkheid om in de bieb, als onderdeel van ons “cultureel centrum” zijn ervaringen met anderen te delen. Ik bedoel niet dat de bieb van hem is. Wat Henk zegt is helemaal waar; Iedereen die zou willen kan in overleg zijn of haar werk daar laten zien. Daar is een cultureel centrum o.a. voor bedoeld. Met de nadruk op centrum!! Op andere lokaties is het voor veel mensen ook niet naast… Lees meer »
Kruimeltje
We zijn het eens dat de Mallemolen daar de aangewezen plek voor is. Dat ondersteun ik ook van harte. De bieb is echter een ander verhaal. Daar heeft de uitbater van de Mallemolen dus helemaal niets aan. Hij moet wel openblijven en verdient geen stuiver. Het is een vorm van concurrentie vervalsing. Bovendien gedraagt de bieb zich alsof ze State of the art zijn, terwijl het in feite een achterhaald instituut is wat stil is blijven staan. Nu er druk op de ketel komt gaan ze plotseling activiteiten organiseren die juist niets met de functie van de bieb te maken… Lees meer »
Henk

Gelul, in bijna al de sportkantines worden feestjes, dropings, en weet ik wat gevierd. Dat is vervalsing. In de bieb zijn vaker exposities tentoongesteld. Ook in de Slenk en Korf het is net waar iemand voor kiest. Een bieb is openbaar en die hebben het al niet makkelijk met al die boeken en cd / dvdˋs die te jatten zijn van internet. Waarschijnlijk zul jij dat wel niet doen omdat je een hekel hebt aan vervalsing.

Hans
De uitbater van de Mallemolen gaat echt niet open om foto’s van Bert te exposeren. Daarnaast is de Mallemolen gewoon al open die avond voor de bingo die elke donderdag plaatsvindt. Daar verdiend ie overigens wél aan. Concurrentievervalsing slaat dus nergens op in jouw verhaal. Als de bieb een, volgens jou, achterhaald instituut is dan vraag ik mij toch af wat die 70.000 bezoekers per jaar er komen doen? Dat zijn meer mensen dan er per jaar op de Groesbeekse voetbalvelden een wedstrijd bezoekt en om dan aan te sluiten bij de reactie van Henk; Daar feestjes houden…….etc etc!! De… Lees meer »
Mark

Wat een gezeik weer. Waar gaat dit over? Of iemand die zijn prachtige reis/hobby wil tentoonstellen. Denken jullie dat hier 1900 man op af komen? Mensen die ervan willen genieten moeten er fijn naar toe gaan!

nachtboswachter

mark ik hou het op 100 en dan hou ik het nog hoog laten ze die foto s maar op deze site zetten zoals piet altijd doet

Toontje

Andere mensen gaan toch ook niet met hun vakantiekiekjes in de bieb zitten.
Er zijn zoveel mensen in Groesbeek die familie of vrienden in Canada hebben wonen en er geregeld naar toe gaan.Zij zitten hier niet op te wachten.

Willem

Misschien willen die mensen met familie in Canada juist wel naar deze mooie foto;s komen kijken…wat een gezeur allemaal!
Heb je geen interesse, kom je niet!!! (overigens hoeft de beheerder van de Mallemolen echt niet aanwezig te zijn als de bieb open is, die mensen hebben echt zelf wel een sleutel en alarmcode!)

slumpke

Geweldig dat Bert en Resie andere mensen mee laten genieten van hun prachtige foto’s. Dat doen ze overigens al vele jaren in de bieb en ik kan uit ervaring zeggen dat het prachtig is.

Het is algemeen bekend dat op deze website veel lui reageren die overal over zeuren. Dat je nu ook al wordt afgezeken als je gratis en belangeloos andere mensen wilt laten genieten van je reiservaringen is toch wel heel erg triest.

wpDiscuz