17 kievitsnesten geplunderd

Bij de opening van het nieuwe uitzichtpunt bovenop het stort bij De Bruuk, op woensdag 8 mei, bleken tot verbijstering van de aanwezigen alle kievitsnesten (17 in totaal) in de nabijgelegen graslanden te zijn geplunderd.

Dit is gedaan door mensen. De activiteit van Weidevogelbescherming Groesbeek tijdens de Nationale Vogelweek (t/m 12 mei) is daarom afgelast. Ter gelegenheid van die week zouden de vrijwilligers van Weidevogelbescherming Groesbeek van 9 t/m 12 mei iedere morgen met een telescoop op het nieuwe uitzichtpunt bovenop het stort bij De Bruuk staan. Men zou dan langs kunnen komen om naar de kieviten en hun jongen te kijken.

De weidevogelbeschermers, WMG, gemeente Groesbeek en andere aanwezigen bij de opening hebben met afschuw gereageerd op deze stroperij. Er zal aangifte worden gedaan bij de politie.

Getuigen die iets gezien denken te hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Team Groesbeek.

Bron: Website Milieubeheer Groesbeek (WMG)Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Dit vind ik erg bah ik hoop dat ze de gasten opsporen!!!

jantje.

Om flink pissig om te worden…vraag me echt af wat dat soort onmensen bezield om zoiets te flikken verdomme…

Kruimeltje

Misschien ook niet zo handig om vooraf te vertellen en op te schrijven waar de nesten zaten. Bij het lezen van de aankondiging vroeg ik mijzelf al af of dit niet mensen op een slecht idee zou brengen.

kruimeltje dit gaat toch nergens over,afschieten die klootzakken wat een sukkels zullen dat zijn.

denachtboswachter

ik wou heel vroeg van huis maar als ik dit lees is mijn hele dag stuk ik heb al gegeten en gedronken

denachtboswachter

ik vraag mijn af wat het nut hier van is laat de natuur met rust en denk goed naar we hebben allemaal wel foute dingen gedaan maar dit gaat te ver mijn vader zij altijd wat je de natuur aan doet krijg je terug op je levenspad achteraf begrijp ik hem zinloos

kruimeltje 2

laat ze deze persoon of personen snel pakken en snel recht toe passen

bruukse

GROESBEEK GEEFT AL ZIJN GELD UIT AAN DE VERKEERDE ZAKEN.
KOOP EEN PAAR GOEDE CAMERA,S EN ZORG ERVOOR DAT DIE EIKELS ZE NIET ZIEN HANGEN OF STAAN,WANT ANDERS HALEN ZE DIE OOK NOG WEG.WAT HEBBEN ZE ERAAN OM DAT TE VERNIELEN.PURE VERVELING.

Realist

Wat ontzettend laag bij de grond om zoiets te doen.

the best

Laat ik er niet achter komen wie dit heeft geflikt.
Ik zal ze dan ook zeker passend straffen

Henk

Er is zoveel zinloos geweld en onnodige vernielingen. Juist dat beetje natuur wat we nog hebben, moet er ook weer aan geloven.
Heel stoer van de daders, hopelijk komt dit jullie ooit een keer duur te staan, “Zoals je doet word je gedaan”

Maar weet de organsatie zeker dat er toch geen vos bezig is geweest?

nachtboswachter

henk neem aan dat er duidelijk mensen sporen waren het verschil zien deze mensen wel die veel met de natuur bezig zijn mensen die dit doen ontlopen hun straf niet . karma .

Wil Thijssen

Ik heb enkele keren een man gezien in de Bruuk die met een zaklamp iets aan het zoeken was. Het was s’morgens heel vroeg of s’avonds laat. Soms was zijn vriendin er ook bij. Ik ken hem goed, in mijn ogen is hij hiervoor instaat.

Kruimeltje

@Wil, gaan we nu ook al voor Prive detective spelen? Wees een beetje voorzichtig met dit soort ‘verdachtmakingen’

denachtboswachter

wil.meschien was hij wel een plek aan het zoeken om een nummertje te maken

willem
Ongelooflijk dat ook bij dit onderwerp er altijd weer mensen zijn die de schuld aan anderen weten te geven. De opmerking van Kruimeltje (“Misschien ook niet zo handig om vooraf te vertellen en op te schrijven waar de nesten zaten. Bij het lezen van de aankondiging vroeg ik mijzelf al af of dit niet mensen op een slecht idee zou brengen.”) is een jij-bak uit de categorie ‘had je je maar niet zo moeten kleden, dan was je niet aangerand’. En volgens Bruukse heeft (hoe verrassend!) de gemeente het weer eens gedaan, door geen camera’s op te hangen. Het is… Lees meer »
Kruimeltje
@willem ik ben het met je eens dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn gedrag. Helaas blijkt de mensheid deze verantwoordelijk vaak niet aan te kunnen. Er lopen nu eenmaal lieden rond die een onschuldige melding zien als een vrijbrief. In dit licht was mijn opmerking bedoeld. Daarom heb je ook een slot op je voordeur en leg je geen kostbare goederen zichtbaar in je auto of zet je je fiets op slot. Dat zou allemaal niet nodig zijn als we elkaar (en de natuur) zouden respecteren. Het heeft dus niets met jij bakken te maken. (of ben je nog… Lees meer »
joop

hebben ze ook gezien dat het mensen zijn je kunt die wel snel de schuld geven het kunnen ook andere dieren zijn geweest

wpDiscuz