Ook kapotte kleding en ander textiel van belang Humana

Humana is een goed doel dat gebruikte kleding, schoenen en ander textiel inzamelt. Deze organisatie is ook in de gemeente Groesbeek actief. Humana geeft een tweede leven aan het ingezamelde textiel. Dat is goed voor een duurzaam milieu en draagt bij aan goede doelen in binnen- en buitenland. Het textiel dat Humana inzamelt komt uiteindelijk ten goede aan ontwikkelingsprojecten in zuidelijk Afrika.

Gemiddeld wordt nu al jaarlijks bijna 70 miljoen kilo textiel gescheiden ingezameld. Toch verdwijnt naar schatting 135 miljoen kilo textiel met het restafval in verbrandingsovens. “Iedere Nederlander gooit bijna 8 kilo textiel in de vuilnisbak. Dat is zonde en onnodig, want 80% van al het textiel is geschikt voor hergebruik of recycling. We benadrukken dat textiel meer is dan alleen herdraagbare kleding. Ook kapotte of versleten kleding, schoenen, riemen, tassen, gordijnen, handdoeken, lappen stof en ander textiel mag in onze containers ,” aldus Richard Wink, hoofd Relatiebeheer Humana.

Jaarlijks zamelt Humana ongeveer 8,5 miljoen kilo textiel in en is hiermee één van de grootste kledinginzamelaars in Nederland. 80% van de kledingstukken die Humana inzamelt wordt door iemand anders gedragen, waarmee productie van nieuwe kleding wordt bespaard. De overige 20 procent wordt gerecycled tot losse vezels voor nieuwe producten, zoals garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
nachtboswachter

krijgt het toch een goede bestemming in deze welvaart staat

Kruimeltje

Een mooi initiatief van Humana om onze oude kleding een nieuwe bestemming te geven. Dit past prima bij een duurzaam Groesbeek.

André

Waarom wordt er niet vermeld dat ze hele mooie kleding verkopen , want dat doet humana namelijk met de ingezamelde kleding .

priester

was vorig jaar in afrika en dacht wat komt daar aanlopen in een paars gewaadt een man rondt de 50 die mijn gewaadt aan hadt zelfs mijn naam stond er nog in en hij was zo trots als een pauw waar humana niet goed in is

Willem

Jammer dat de container (bij de AH) altijd vol zit…

wpDiscuz