[Foto’s] Opening Avonturenbos Groesbeek

Woensdagmiddag 15 mei 2013 omstreeks 14:00 uur was het dan zo ver. Het eerste Avonturenbos van Nederland, gelegen bij de Stekkenberg in Groesbeek, is door Jochem van Gelder geopend.


Grote opkomst bij de opening van het eerste Avonturenbos van Nederland. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het was erg druk en de weersomstandigheden waren nog goed. Door de regen die er voor deze hele week voorspeld is dreigde het weer op woensdag ook tegen te vallen. Dit viel achteraf mee. Van eventuele kwade geesten in het bos is geen sprake meer; het reinigingsritueel van Van Gelder heeft hen uit het Avonturenbos gejaagd!

Het Avonturenbos

Het Avonturenbos is een avontuurlijke speeltuin. Dus zonder speeltoestellen, maar met attributen van natuurlijke materialen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tegenstellingen die van nature al in het bos aanwezig zijn, zoals nat-droog, hoog-laag, zon-schaduw en open-dicht. Bij de inrichting van de Avonturenbos is rekening gehouden met twee leeftijdsgroepen: kleuters van 3 t/m 6 jaar en basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar. Voor beide groepen is een afzonderlijk gedeelte van het Avonturenbos ingericht.

Totstandkoming Avonturenbos

Als onderdeel van de vernieuwing van de wijk hebben Oosterpoort, gemeente Groesbeek en Staatsbosbeheer zich sinds 2011 gezamenlijk sterk gemaakt voor de komst van het Avonturenbos op de Stekkenberg. Onder voorwaarde dat mensen uit de wijk betrokken zijn bij de inrichting van het Avonturenbos en zorgen voor het beheer en onderhoud. En dat is goed gelukt! Op 19 september 2012 was er een speelmiddag. In oktober 2012 is de aannemer gaan bouwen en nu is het Avonturenbos officieel geopend.

Fotograaf Piet Spanjers was aanwezig om dit gebeuren vast te leggen. De foto’s staan hieronder!

Bron: DeGroesbeek.nl, Stekkenberg.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stekkenberger

Het is een heel mooi avonturenbos,op deze foto’s zie je maar een klein gedeelte van hoe het geworden is,als je er een keer doorheen wandelt kun je zien hoe mooi het is. Hier kunnen veel kinderen mooi spelen.

denachtboswachter

piet spanjers mooien fotos het geheel van het avonturen bos goed weer gegeven was ook behoorlijk druk ze waren er haast allemaal ook van staatsbos beheer zelf jan meester met vrouw en hondje en de burgermeester keereweer en vele anderen

miriam

Kijk en dat hebben wij toch maar mooi in groesbeek!!!!

priester

was er vanmiddag ook bij heb nog een gesprek gehad met de nachtboswachter hij zei heel belangrijk voor de kinderen dat ze op groeien met de natuur en daar ook spelende wijs mee op groeien hij had ook nog kontakt gehad met de boswachster over een schelpenpad voor mensen in een scootmobiel of rolstoel daar word over naar gedacht en de boswachster gaat er straks mee aan werk.ze vond het ook een goeien tip

Mien

Wij dachten eerst ( een avonturenbos ) wat moet dat dan wel voorstellen ?

Maar nu weten wij wat een avonturenbos is , het is geweldig voor de kinderen om in te spelen ,zo in de natuur !!
Het is prachtig gemaakt met natuurlijke middelen uit het bos !!
Wij gaan er zeker een keer doorheen wandelen !
Een hoera ,voor alle mensen die er aan hebben meegewerkt !!!

www.hanspeters.eu

Helaas kon ik niet aanwezig zijn, ik had wat onverwachte verplichtingen die noodzakelijk waren. Ik zie aan de foto’s dat het ontzettend druk is geweest. Zelf ben ik opgegroeid met de natuur aan de Heumensebaan daar leefden we immers vlak bij het bos. Wij hebben wat gespeeld en hutten gebouwd, bij ons achter op het land,in de omgeving van de koekeleklef en in de zandafgraving waar nu de begraafplaats is. Schitterend dat onze jeugd die mogelijkheid nu ook heeft in het avonturenbos.

Kruimeltje

Ja Hans, zonder jou zou Groesbeek maar erg armoedig zijn. Toch geweldig dat bij alles in dit dorp het naar jou te herleiden is. Het is nu nog wachten op het Hansplein, Hansstaete, de Hansbeek en de Hansworst.

denachtboswachter

nou kruimeltje hans weet echt wel hoe het werkt in groesbeek en omstreken en ook niet gek dat vele dingen naar hem te herleiden zijn om dat hij ook een van de mensen is in de politiek die er iets mee doet en een hansworst is hans niet maar ik wil hem in juni wel voor dragen dat hij straks ook een lintje krijgt begrijp je

Henk

Beste kruimeltje, je begint langzaam aan knap vervelend te worden, zelfs irritant.
Begin zelf iets nuttigs ipv iedereen af te kraken. Zoek een leven, indien mogelijk.

Henk

Daarbij komt nogeens dat Hans Peters wel heeft aangegeven dat het riool daar een probleem is. En na de eerste regenbui blijkt dat al te zijn, of is dit weer niet goed dat hij dit gemeld heeft. Hij en anderen komen op voor het volk waar jij niet bijhoort.

denachtboswachter

nieuw kinderspeelbos overstroomd door riool lekker fris

jantje.

Niet normaal…denk dat de kinderen er beter ook niet kunnen spelen zolang dat rioolprobleem niet opgelost is…zeer ongezond… http://www.gelderlander.nl/regio/rijk-van-nijmegen/rioolwater-overstroomt-nieuw-avonturenbos-1.3820603…toch erg sneu. Gr

jantje.

@Kruimeltje, als je de pik op Hand Peters hebt doe hem dan even bellen of mailen i.p.v hier steeds je onnodige opmerkingen over hem te maken…maar daar heb je de ballen niet voor…computerheld.

www.hanspeters.eu
Danke je wel Jantje en Henk, ach er kan er altijd eentje tussen zitten die iemand probeert te beschadigen. We hoeven niet allemaal eenzelfde mening/keuze te hebben. Dat zou ook niet goed zijn dan liepen we vandaag allemaal in een blauwe trui en blauwe spijkerbroek net als ik.Ik wil niet pochen maar toch heb ik die riooloverstort al aangekaart bij Theo Giesbers is oktober 2012. Ik heb daar schriftelijke vragen over gesteld, ik heb hem hierover aangesproken tijdens de begrotingsdebatten. Dit probleem zou opgelost zijn bij de sloop van de eerste huizen in de faunastraat. Ik heb hierover gebeld met… Lees meer »
vakantieganger

De Gelderlander had ook een item kunnen plaatsen over de opening van het avonturenbos.

water stroomt
Op de website van de gemeente staat een memo (bijlage bij agenda a.s.raadsvergadering) over dit – naar men zegt tijdelijke – probleem. Gebleken is dat Werkenrode alle regenwater via het riool afvoert, met als gevolg versterking van de wateroverlast in het centrum bij grote regenbuien. Dit water wordt via Mariendaal afgevoerd. Helaas dreigt daar nu hetzelfde probleem bij het Groeske te ontstaan, want er komt een grote riooloverstort in het nieuw aan te leggen park (met speelplekken voor de jeugd). Dus dan is het daar voortaan altijd feest (niet dus) bij veel regen. Hoe kunnen dit soort situaties, die een… Lees meer »
Kruimeltje

Nu geef ik Hans eens een compliment en is het nog niet goed. Volgens mij lezen jullie het veel te negatief.

denachtboswachter

ja hans kruimeltje is echt wel goed een ieder heeft een andere kijk op de dingen en als je goed leest is het helemaal niet negatief het zijn ook maar voor beelden

Henk

Volgens mij ben je een geniepig mannetje of vrouwtje, kruimeltje, want je meent er geen flikker van, als dat de manier van complimenten geven is, dan zou ik zeggen ga lekker spelen in het avonturenbos neem je drinkmokje mee en vooral dat water lekker op slurpen wat naar beneden spoelt.

Speel ze….. en neem al je vriendjes maar mee. Als je zo tegen iedereen doet van die “coplimenten” en niet alleen in deze topic maar ook in de andere waar je ook regelmatig negatief overkomt dan zul je wel heel alleeeeeeen moeten spelen want vrienden maak je op een andere manier.

denachtboswachter

zeg hans als ik het hier allemaal lees zijn complimenten ook al niet welkom en negatief reageren ik vindt een ieder heeft recht op een mening je wordt zelf op een schrijf fout aan gevallen maar wel erg dat de gelderlander hier geen aandacht aan geeft

wpDiscuz