Lichtmasten terug in buitengebied

Komende weken zal de openbare verlichting in het buitengebied van Groesbeek worden uitgebreid. Zoals eerder gemeld, had het college in februari ingestemd met een nota waarin werd voorgesteld om openbare verlichting in het buitengebied terug te plaatsen, nadat eerdere plannen om de verlichting daar terug te dringen op verzet waren gestuit.

Op diverse wegen zullen lichtmasten worden bij- dan wel teruggeplaatst. De plekken zijn herkenbaar aan de gele strepen die inmiddels op het wegdek zijn aangebracht. Onderstaande overzichtskaart laat zien op welke locaties deze lichtmasten (donkerblauwe stippen) gesitueerd worden. In totaal zullen er zo’n 90 stuks worden (bij)geplaatst.

De nieuwe verlichting is groene LED verlichting, die geen nadelige invloed heeft op de fauna. Tevens geven deze verlichtingsbronnen geen strooilicht, dus alleen licht op straat. En met 18 watt is de verlichting een stuk zuiniger dan de verwijderde verlichting.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Natuurlijk met 18 watt is de verlichting een stuk zuiniger.
Wat een lachertje, dat de kosten van het verwijderen en weer terug plaatsen hier mee nooit en ten nimmer terug kan worden verdiend lijkt me duidelijk. Het mag weer wat kosten, weer euro`s over de balk gegooid of betaald de verantwoordelijke ambtenaar dat uit eigen broekzak, of toch de gemeenschap. Maar gelukkig voor de bewoners wordt het weer veiliger.

Waarom word er telkens toch zomaar iets gedaan zonder daar over eerst na te denken,als ze na hadden gedacht hadden ze de lantarens fijn laten staan en alleen de lampen vervangen in ledverlichting,weer iets onnodig,verkwasting van gemeente geld,en wie is die gemeente,juist ja de inwoners

denachtboswachter

goed idee met dit ledverlichting en ook veiliger voor de dieren en verkeer

ben het hellemaal met A eens dat ze eerst eens beter na moeten denken voordat ze wat doen,maar dan heb je ook al gelijk een punt NADENKEN wat een stelletje slaapmutsen zitten daar op ons gemeentehuis.wat hebben die gasten al een kapitaal weggegooid en blijfen daar gewoon mee door gaan.

wpDiscuz