Planning fase 1 Dorpsstraat

De voorbereidingen zijn afgerond, het echte werk begint: de Dorpsstraat krijgt zijn metamorfose.


Groesbeek-centrum op 16 mei 2013. Tijd voor een opknapbeurt. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De aannemers hebben, in overleg met de gemeente, een strakke planning gemaakt voor de eerste fase. Die duurt van 1 juni tot ongeveer 1 juli; in die maand gaat de Dorpsstraat vanaf de Ottenhofstraat tot aan het spoor op de schop.

De meest ingrijpende werkzaamheden, een nieuw wegdek en aanpassing van het riool, duren slechts twaalf dagen, maar dan moet er wel 24 uur per dag gewerkt worden. Als dat klaar is, vervangen de stratenmakers de oude stoeptegels door fraaie gebakken klinkers, dezelfde als van de voetpaden van de Kerkstraat. Dat werk gebeurt alleen overdag en in delen, dus ’s avonds is de stoep overal weer dicht.

De planning is als volgt:
• Het werk start op zaterdag 1 juni om 19.00 uur. De Dorpsstraat wordt vanaf de Burgemeester Ottenhoffstraat tot aan de hoek met de Kerkstraat afgesloten. Er is dan geen autoverkeer mogelijk, de weg wordt opgebroken en riooltechnische ingrepen worden uitgevoerd.
• Dinsdag 4 juni na de markt wordt er vanaf 13.00 uur ook gewerkt aan het gedeelte van de Kerkstraat tot aan het spoor.
• De voorbereiding voor de asfaltering duurt tot 9 juni. Op die zondag wordt het asfalt aangebracht, dat werk neemt de hele dag in beslag en wordt ’s avonds laat afgerond.
• Maandagochtend 10 juni om 6.00 uur kan de weg weer open voor autoverkeer en start de vernieuwing van de voetpaden. Dit duurt naar verwachting zo’n drie weken.

Daarna resteren nog ongeveer twee weken tot aan de Vierdaagse. Dan moet de Dorpsstraat weer helemaal op orde zijn, op de lantaarnpalen en bomen na. Die zullen waarschijnlijk na de zomervakantie worden geplaatst, maar hier hebben verkeer en voetgangers geen tot weinig hinder van.

Omleiding en acties

Het doorgaande verkeer en de bus worden omgeleid. Automobilisten die geen bezoek aan het centrum brengen, hoeven zich dus niet onnodig door het centrum te wurmen. Zo blijven de weg en de parkeerplaatsen vrij voor bezoekers. Het is onvermijdelijk dat de continue werkzaamheden gedurende twaalf dagen het woon- en winkelplezier beperken, maar winkels en woningen blijven te allen tijde bereikbaar. Sommige winkeliers hebben een aardige actie tijdens de werkzaamheden. Zo bezorgt groenteman Hemmy van Haaren in die tijd de boodschappen vanaf € 15,- gratis thuis in Groesbeek en krijgt iedere klant een bakje salade cadeau van 3 tot en met 12 juni.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

is er ook overleg geweest met groesbeekse aannemers

denachtboswachter

die hadden hier toch best hun werk kunnen hebben de zaak aan vullen met groesbeekse werklui die onslagen zijn en graag werk hebben daar had groesbeek dan wel trots op kunnen zijn eigen volk eerst want dat hoor ik vaak zeggen als ze in het bos aan de wandel zijn

Harrie Derks

Gelukkig staat de straatnaam hier wel goed.
Lees hier dus wel Ottenhoffstraat in plaats van Ottenhoefstraat zoals op de borden staat.
En Dorpstraat moet zijn Dorpsstraat.
Slordigheidje, foutje bedankt.

kloeke

ben benieuwd hoeveel winkelruimte en woonruimte verhuurd/verkocht word of is..op de paap staat nog van alles leeg……word een fiasco.

Wie wil er nou ook op de paap wonen. In het dorp zit je toch 10x mooier.

denachtboswachter

heb toevallig van morgen een ontwerp gezien en zo ging het worden maar als alles klaar is mogen we trots zijn op ons centrum onvoorstelbaar zo mooi

kloeke

zeg niet dat het niet mooi word..maar ben bang dat zonde helft leeg staat..is nu al dat er winkels leeg staan en dat is geen gezicht natuurlijk…de tijden zijn veranderd en hadden ze daar niet op aan moeten passem
n

Kebabzak

Als iedereen zou denken “eigen volk eerst”, dan zaten er nog meer Groesbekers thuis… zo simpel is het allemaal niet.

Piet.

Met de 4 daagse o.i.d. stond er een webcam op deze plek gericht.
Zou dat vanaf 1 juni ook mogelijk zijn,dan kan men live deze hartoperatie in Groesbeek thuis volgen?

wpDiscuz