Liberation Tour door Groesbeek wint “Mijn idee, goed idee”

Bert Eikelenboom uit Groesbeek heeft dinsdagavond met zijn idee “Liberation Tour” de startersprijs van het project “Mijn idee, een goed idee?!” gewonnen. Dit project bood (aspirant-) ondernemers in de toeristischrecreatieve sector en horeca ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan.

Mijn_Idee_Goed_Idee_Bert_Eikelenboom_DG1
Bert Eikelenboom (l) neemt de cheque van €450,- in ontvangst. Rechtenvrije foto.

Tijdens de feestelijke slotavond in het gemeentehuis van Groesbeek werd de startersprijs uitgereikt aan de ondernemer met het beste idee van de drie MUG-gemeenten (Millingen, Ubbergen en Groesbeek). Eikelenboom werd uitgeroepen tot winnaar. Zijn idee bestaat uit rondritten met een 4 x 4 voertuig in de prachtige natuur in en rond Groesbeek met een duidelijke focus op de periode van september 1944 tot met februari 1945, waarbij het heuveldorp de frontlinie vormde.

Mijn idee, een goed idee?!

Aan het project namen 21 (aspirant-)ondernemers uit de drie gemeenten deel. Zij volgden workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan op het gebied van wet- en regelgeving, marketing, financiën en presentatie. Tijdens de slotavond presenteerden alle deelnemers hun plan door middel van een ´elevator pitch´. Drie genomineerden voor de startersprijs presenteerden hun plan meer uitgebreid.

Liberation Tour

Toeristen maken kennis met de prachtige omgeving van Groesbeek. Tegelijkertijd worden zij zich met beeldmateriaal bewust van de historie. De focus ligt op de periode van september 1944 tot met februari 1945. Groesbeek lag in de frontlinie. Dit uitte zich in evacuatie, grote vernielingen en plundering. De toerist beleeft dit en komt tot het besef: “Your freedom started here”.

Eikelenboom kreeg van de Rabobank een cheque uitgereikt van € 450,-, die is te besteden bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Daarnaast boden de drie juryleden de winnaar een gratis advies aan vanuit hun organisaties.

Genomineerden

De genomineerden voor de startersprijs waren: ““Buitengewoon (werk- en ontmoetingsplek in natuurgebied)”, “Liberation Tour (Your freedom started here)” en “Run for your Lives (obstakelloop met een apocalypse festival).

Jury

Een driekoppige jury, bestaande uit Silver de Bruijn van de Rabobank Groesbeek-Millingen aan de Rijn, Thijs Bisschops van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en Esther Borggreve van Queen of Hearts, koos vervolgens het beste idee.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van ´Mijn idee, een goed idee?!´ zijn de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Brederode Advies en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

Voor meer informatie over Liberation Tour kunt u terecht op www.liberationtour.nl.

FacebookLogo_DG1 “Like” Liberation Tour op Facebook.
Twitter_DG1 Volg @LiberationTour op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Mooi initiatief!

denachtboswachter

goed over naar gedacht

Peter

Gefeliciteerd Bert. Ik hoop dat het een geweldig succes mag worden!!!

wpDiscuz