GS van Gelderland positief over MUG-herindeling

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland heeft een postieve zienswijze afgegeven over het MUG herindelingsadvies.

In een brief aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken geeft GS aan dat ze de herindeling steunt omdat het een adequate en snelle oplossing vormt voor de bestuurlijke en financiële problemen van Millingen aan de Rijn. Verder is GS van mening dat Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek gemeenten zijn die elkaar in de toekomst kunnen versterken. “Er is sprake van een duidelijke samenhang en een gemeenschappelijke identiteit”, aldus GS.

In de brief besteedt GS ook aandacht aan het onderzoek van de Nederlandse School voor Openbaar bestuur naar 39 herindelingen in de provincies Gelderland, Limburg en Overijssel. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen die bij gemeentelijke herindelingen betrokken waren achteraf mild oordelen over de gevolgen van deze herindelingen.

Over de naam van de nieuw te vormen gemeente is nog volop discussie. Een besluitvormende raadsvergadering op 29 mei is uitgesteld omdat de drie colleges geen gedragen raadsvoorstel meer kunnen voorleggen. Eerder stelden zij de naam “Berg en Dal” voor, maar dit zorgt om verschillende redenen voor groot protest vanuit Groesbeek. Op Facebook zijn er inmiddels accounts verschenen met betrekking tot de gemeentenaam. Een daarvan bevat een poll.

FacebookLogo_DG1 “FusieMUG”. Account voor discussie over nieuwe gemeentenaam + poll.
FacebookLogo_DG1 “Ik wil blijven zeggen ik kom uit Groesbeek”.

De brief van de GS van Gelderland en het volledige onderzoek (.PDF-bestanden) zijn hieronder te downloaden:

Zienswijze GS Gelderland (brief).
Lichte evaluatie herindeling.

Bron: DeGroesbeek.nl, MUGherindeling.nlTags:
, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

zwart op wit, Millingen uit de klei getrokken, Groesbeek moet Groesbeek blijven.
simpel.

denachtboswachter

henk sta er helemaal achter weten we gelijk hoe het zit

den millingse

beste henk
waarom doe je nou zo moeilijk
als millingen straks bij jullie komt zijn ze een schuldloze gemeente en niet wat je
zeg uit de klei getrokken daar speelde 3 millingse in het 1e bij germania
zeggen wij toch ook niet wij hebben germania uit de klei getrokken

stekkenberger

Wat een domme vergelijking.

ene bruukse
De gemeente naam moet gewoon worden GROESBEEK. Millingen en Ubbergen sluiten zich bij ons aan Milllingen word uit de schulden geholpen.Waarom maken ze dan een probleem (de stekker eruit door millingen?)Gemeente Groesbeek Millingen,Gemeente Groesbeek Ubbergen. Als je Milsbeek binnen rijd staat daar op de borden Gemeente Gennep Milsbeek.Groesbeek de grootste gemeente helpt millingen uit de schulde gemeentehuis in groesbeek.En daar dan bijkomend er zit een groesbeekse Burgemeester aan het roer in Millingen.laat alle drie de gemeente gewoon zijn handtekening onder de gemeente naam Groesbeek zetten.Plukken Millingen en Ubbergen ook nog mooi de vruchten van onze handelsnaam Groesbeek want die staat… Lees meer »
den millingse

stekkenberger
dat domme gelul van henk leest dat maar eens
millingen uit de klei trekken
slaat nergens op
als wij bij groesbeek komen zijn wij schulden vrij en dat komt niet door groesbeek maar door het rijk stekkenberger

Karin

Ke ke mooi iets
Da Millingen zit met die schuld
Laat ze ma de schuld sanering in gaan in plaats van de kast te plunderen bij Groesbeek
Piep om de naam Groesbeek en zelfs geen rooi cent schandalig

den millingse

status12 karin
als je begrijp wat dat is

de nachtboswachter

millingse.moet je toch gedeeltelijk gelijk geven men kan het ook anders zeggen en volgens mijn staat de naam al vast en het is maar afwachten we worden murm gemaakt

Dream on

@ ene Bruukse
Malden…. gemeente Heumen.
en ……daar zit niemand mee.

den millingse

beste nachtboswachter
ik heb ook liever dat we onder gem groesbeek vallen als onder berg en dal
berg en dal zeg mij helemaal niks
er word nu al zo veel gedaan onder de naam groesbeek en laten we dat houden zo
alles via status 12 dat we straks zo een vrije gemeente zien samen met jullie
ik zie het al kleve kreis wyler
slaat ook nergens op
fijne wiekend nachtboswachter

Wally

het mos nie Mug gen of groesbeek gemeente mug of nie muggen

marc

@millingse, wees maar trots op je art. 12 status.
het blijft vreten uit de staats ruif

henk
Beste den Millingse, Dom gelul is het niet kijk naar de duimpjes. Ik denk dat als de situatie andersom was geweest dat Millingen het zelfde gereageerd had. Uit de klei getrokken is dan misschien niet het goede woord maar wel het meest begrijpelijke. Dat ze financieel nu toch geholpen zijn lijkt me duidelijk en dat er geen enkele gemeente een fusie wilde aangaan en dit uiteindelijk door een regering wel is opgedrongen en daardoor een MUG is geboren waarmee veel Groesbekers geconfronteerd zijn geworden. En ik geef toe op de MUG situatie te laat hebben gereageerd. Gelukkig gebeurt dit nu… Lees meer »
den millingse
beste henk ik hoop zelf ook van harte dat het gem.groesbeek word meen ik echt henk jullie zijn de grootste gem en waarom dan niet groesbeek en groesbeekse mensen klikken altijd wel goed samen beter als met die beekse kwartjes volk ik mag die mensen wel uit groesbeek dus henk zand er maar over heen en wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen op de kermis net zo als vroeger toen veel groesbeekse den berg af kwamen en de polder in gingen om kermis te vieren je ziet wel de goedde samenwerking met carnaval hoeveel groesbeekse na millingen… Lees meer »
denachtboswachter

hans laat je niet verneuken en geef de menssen duidelijk uitleg ik zie het somber in er is veel meer aan de hand daar hoef je niet voor gestudeerdt te hebben je blijft mijn te veel op de achter grondt men praat al van draagvlak de drie betrokken gemeenten splijten de mening in de andere gemeenten een stuurgroep en dan geheimen vergaardering zeg gewoon waar het op staat naam voor de zomer bekend en reageer op deze site

wpDiscuz