Rode Baretten in de voetsporen van Market Garden

Van 3 tot en met 7 juni vormt de omgeving Groesbeek, Nijmegen, Beuningen, Overbetuwe en Renkum het decor van een oefening van de Landmacht. Militairen van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault verplaatsen tijdens de oefening Pegasus Patrol zich te voet, met voertuigen, boten en helikopter door de omgeving.

11 Bevoorradingscompagnie is een logistieke eenheid en maakt deel uit van 11 Luchtmobiele Brigade. De militairen, die herkenbaar zijn aan de Rode Baret, zijn gelegerd in Arnhem (Schaarsbergen). Tijdens de oefening Pegasus Patrol worden taken geoefend in een scenario dat vergelijkbaar is met de operatie Market Garden in 1944. De operatie Market Garden biedt waardevolle lessen die nog steeds actueel zijn.

Merkbare aanwezigheid

In de late ochtend van 3 juni landen een kleine 100 militairen met een helikopter (Chinook) in de buurt van Dennenkamp. Nadat ze geland zijn worden ‘s middags patrouilles gelopen in Groesbeek en De Horst. Het is goed mogelijk dat de militairen tijdens deze patrouilles inwoners van de gemeente aanspreken. Voorraden die met de helikopter aangevoerd zijn worden met voertuigen verspreid over verschillende locaties in de gemeente. Vanuit het Dennenkamp verplaatsen de militairen zich te voet naar het voormalige Mobilisatiecomplex (nu in gebruik en beheer bij de Politie Regio Gelderland Zuid). Mogelijk dat bij de actie op dit complex gebruik gemaakt wordt van oefenmunitie. Dit geeft luide knallen maar is in handen van de deskundige militairen niet gevaarlijk. Op 4 juni brengen de militairen een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek.

Klachtenregeling

Voor klachten over geluidsoverlast ten gevolge van helikopters en vliegtuigen kunt u zich wenden tot 0800 0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.

Als er tijdens de oefening schade ontstaat aan eigendom, veroorzaakt door militair optreden dan kunt u zich wenden tot de Officier van Dienst van de eenheid: 06-23680770.

U kunt de rode baretten volgen via: http://www.facebook.com/11luchtmobielebrigade, www.defensie.nl en www.landmacht.nl.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

En dat allemaal van mijn belastinggeld 🙁

denachtboswachter

mag wat kosten doe iets nuttigs help de politie bij rellen in de groter steden of hou toezicht bij onze grenssen en stop de import criminelen een herhaling van market garden zal zich niet voor doen een druk op de knop en nederland is weg

kniepkat

klachten regeling over geluidsoverlast is voor mijn niet van toepassing want ik ben doof wat is het kosten plaatje van dit gebeuren de herinnering blijft

Leef je uit Piet Spanjers!
Laat ons weer genieten.

denachtboswachter

dat zal piet best lukken onze top fotograaf

zeg het maar

En dat allemaal in Groesbeek en de Horst, GEMEENTE Groesbeek! Alsof we nog niet genoeg hebben wat wel aan gepakt moet worden? Gaat al het geld en aandacht daar weer naar toe! En daarna moet je burgemeester Keer maar weer en Giesbers met een lach van oor tot oor in het Groesbeeks weekblad zien staan. Daar zitten we weer op te wachten!

nachtburgermeester

is geen vergelijking met vroeger maar kom wel als ik geen nachtdienst heb

wpDiscuz