Vrachtverkeer verbannen uit Groesbeek-centrum

De gemeente Groesbeek wil in het nieuwe centrum vooral ruimte voor wandelaars en fietsers. Daarom heeft zij op 14 mei het besluit genomen vrachtverkeer uit het centrum te weren.

Het gebied tussen de Dorpsstraat en Pannenstraat aan de ene kant en Houtlaan en Kerkstraat aan de andere kant wordt verboden voor vrachtauto’s, behalve wanneer zij hier moeten laden of lossen. Om ongewenste sluiproutes te voorkomen, komt er ook een verbod voor vrachtverkeer op de Kloosterstraat (tussen de Ambachtsweg en de rotonde Hulsbroek) en op de Gooiseweg (tussen Muldershof en Drentselaan).

Vrachtwagens die niet in het centrum hoeven te zijn, moeten in de toekomst omrijden via Nieuweweg, Molenweg, Cranenburgsestraat, Hulsbroek, Nieuwe Drulseweg, Bredeweg/Herwendaalseweg en Mooksebaan. Deze straten zijn beter geschikt voor vrachtverkeer, omdat hier gescheiden fietspaden zijn. Dat vermindert het risico op ongelukken.

Dit besluit wordt op dinsdag 3 juni gepubliceerd in de Staatscourant, te raadplegen via http://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant.

Voor een tekening die een indruk van de toekomst van de Dorpsstraat geeft, moet u op de bronlink hieronder klikken.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Waarom niet al het verkeer weren en het centrum omtoveren tot een groot wandel en winkelgebied?
Daar knapt het centrum echt van op. Meer ruimte voor gezelligheid, terras etc.

André

Tja , en dan ? Dan is het centrum ten dode opgeschreven , mensen willen zo dicht mogelijk kunnen parkeren bij de winkels , denk dat dit een doodsteek kan zijn voor het centrum . Vrachtverkeer weren okee , personen wagens zou ik niet doen .

Theo

Ik ben het met Kruimeltje eens. Parkeren kan op de markt. In de Dorps/Pannenstraat zijn toch maar een paar parkeerplaatsen.
Gewoon doen. Ze zouden ook kunnen overwegen het centrum tussen 1 juli en 1 oktober af te sluiten.Lijkt mij een goed plan.

Kruimeltje

@andre het centrum is al jaren ten dode opgeschreven. Slechter kan bijna niet meer. Winkeliers hebben het rare idee dat publiek het liefst in de winkel wil parkeren. Dat is een misvatting. Als ik in het dorp ben wil rustig kunnen wandelen of genieten van een kopje koffie zonder dat ik uitlaatgassen moet opsnuiven. Het is toch van de zotte dat de auto’s bijna over je bord rijden als je zit te eten in het centrum.
Het Groesbeekse centrum geheel vrij van verkeer zou pas een echter opknapper zijn.

Reggie

Ik denk dat goede toegang tot ruime parkeerplaats het belangrijkste is, daarna kun je het centrum gewoon afsluiten.
Lekker door het centrum lopen en op terras zitten zonder naar elkaar te hoeven schreeuwen, het is een beetje een achterhaalde gedachte dat de auto voor de deur moet staan.

Jurist

Weer zo’n halve nauwelijks toezicht op te houden maatregel van het klupje “professionals” in het gemeentehuis.
Als je wilt ingrijpen, maak dan uitvoerbare en controleerbare regels, zoals eenrichtingsverkeer van kruising Ottenhofstr/Hoflaan via Dorps en Pannenstraat tot aan de Cosmas en Damianuskerk en de andere kant eenrichtingsverkeer via Houtlaan en Kerkstraat tot aan de Ottenhof straat.
Krijg je een zeer duidelijke doorstroming, voor iedereen duidelijk hoe het zit en geen zgn. Vergissingen. Dan heeft de middenstand een eerlijke kans en de voetgangers ook! Maar goed, daar is visie en politieke moed voor nodig.

denachtboswachter
ik ben het helemaal eens met reggie en kruimeltje denk dat veel mensen er ook graag gaan winkelen en wandelen vooral met mooi weer maar ja ik denk wel dat we dan voor het verkeer een andere oplossing moeten zoeken maar hoe pakken we dat aan ik zie niet graag die westelijke rondweg door het bos.ik heb er wel een mooi idee voor maar ja het probleem is het gemeente huis die niet echt naar de burger luisteren. ik zou het wel mooi vinden als er mensen zijn met een idee en hun idee op deze site uitleggen met hans… Lees meer »
denachtboswachter

voor stemmen centrum gesloten houden voor verkeer groen en rood tegen.

knorrepot

en als ik moet pinnen moet ik een stuk lopen.

ikke

wie ziet er al vrachtverkeer gaan op een eenrichtingsweg houtlaan/ kerkstraat/ ottenhofstraat? ik eerlijk gezegd niet zo!maak een fatsoenlijk centrum met duidlijke laad- en losplaatsen en een parkeer garage ernaast.voor iedereen duidelijk en overzichtelijk waar hij/ zij moet zijn.

www.hanspeters.eu

Een centrum afsluiten kan pas als er een goed alternatief is. Ik denk dan echt aan een echte rondweg. Dat je vrachtwagens wilt weren uit je centrum muv laden en lossen is volledig terecht.

En nog ga ik altijd naar Malden of ff over de grens de boodschappen halen 🙂 ook nog goedkoper ook lol

Henk
Hoeveel ongelukken gebeuren er in het centrum? KIjk voor vrachtverkeer kan ik begrijpen. Er zijn plaatsen waar je tussen 7 en 10 in de morgen kunt lossen en op andere tijden zul je een vergunning moeten aanvragen bij een of andere beheerder. Ik denk dat het kwa laden en lossen ook wel mee zal vallen,knelpunt is Jan Linders en de aldi, de rest zijn de kleinere vrachtwagens. Volgens marketing onderzoek, is bereikbaarheid 1 van de belangrijkste punten, en aangezien we allemaal voor de deur willen stoppen, is het met name in het centrum atijd druk met autoˋs, als ze bij… Lees meer »
denachtboswachter

ja henk dat idee had ik ook van af de scheidingsweg naar groesbeek tot kranenburg kunnen ze bij de groesbeekzeweg afslag maken naar malden molenhoek

Begint het gezeik nu alweer?
Laat dit verkeersprobleem nu eens los!!!!!!
Het probleem zit hem in het zoeken van problemen.

Kruimeltje

@wil of zit het probleem in het zoeken naar oplossingen?

wpDiscuz