[Foto’s/Update] Dorpsstraat Fase 1: Asfalt aangebracht

De eerste fase van de werkzaamheden in de Dorpsstraat is begonnen. Deze weg wordt opengebroken en riooltechnische ingrepen worden uitgevoerd.


Zondagavond 9 juni. De nieuwe Dorpsstraat, klaar voor gebruik, vanaf een balkon elders in Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Diverse zeer oude beschoeiingen en fragmenten van een knuppelpad van gestapeld hout in De Groesbeek, kwamen zondagmiddag tevoorschijn tijdens de graafwerkzaamheden in het hart van het dorp. De meest ingrijpende werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Er komt in die periode een nieuw wegdek en er is een aanpassing van het riool.

Fotograaf Piet Spanjers volgt de werkzaamheden in Groesbeek-centrum op de voet en heeft ook van deze werkzaamheden enkele foto’s gemaakt.

Update 03-06-2013, 18:30 uur
Van het plaatsen van de put in het dorp heeft Spanjers maandag ook foto’s gemaakt. Deze staan in het derde album, boven de foto’s die zondagavond 2 juni zijn gepubliceerd.

Update 08-06-2013, 21:45 uur
Maandagochtend 10 juni om 06:00 uur kan de weg weer open voor autoverkeer en start de vernieuwing van de voetpaden. Dit duurt naar verwachting zo’n drie weken. Zaterdag 8 juni is nog met alle macht gewerkt aan de fundering om zondag het asfalt aan te kunnen brengen. Ook zijn mannen in witte pakken bezig om het asbest te verwijderen dat in de te slopen gebouwen gevonden is. Foto’s van de laatste ontwikkelingen in het centrum staan in het tweede album en zijn gemaakt door Spanjers.

Update 09-06-2013, 18:45 uur
Het asfalt is op zondag 9 juni aangebracht. Foto’s hiervan staan in het eerste album hieronder en zijn wederom door Spanjers gemaakt. De Dorpsstraat zal maandagochtend weer open zijn voor autoverkeer en dan begint men aan de vernieuwing van de voetpaden.

Albums hieronder, dit zijn er op dit moment 4, zijn gesorteerd op datum. Nieuwste album staat bovenaan!


Aanbrengen asfalt op zondag 9 juni 2013.


Foto’s werkzaamheden Dorpsstraat fase 1 op 7 en 8 juni 2013.


Plaatsing put 3 juni 2013.


Foto’s graafwerkzaamheden Dorpsstraat begin juni 2013.

Foto’s met dank aan Piet Spanjers.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harrie Derks

Mooi foto’s.
Alleen is het bord met de verkeerde straatnaam nog niet veranderd.
Er staat nog steeds Ottenhoefstraat in plaats van Ottenhoffstraat.
Succes met de verdere werkzaamheden.

denachtboswachter

piet goed weer gegeven mooien foto.s en een goede kijk op het gebeuren

denachtboswachter

kan iemand zeggen wat een knuppelpad precies is.ben niet zo goed in geschiedenis

Heerlijk al dat verkeer dat nu eens NIET door je straat komt.

www.hanspeters.eu

Ik kan alleen maar zeggen respect voor die mannen, die op onze vrije zondag, met schitterend weer ons dorp opknappen.
Goeie foto’s Piet, zie ik nu wel of geen Groesbekers aan het werk?

stom

Knaap gedaan respect,Deze mannen hebben een pluim verdient.:)

Henk h

Ut wurd moi keh, as now ut woater ok nog weg lopt me en flinke schoer regen, da zal ut helemoal moi zien. Ut liekt wel smaller geworre.

theo

he nachtboswachter
ik zie dat jij er ook op staat.
mooie foto hi hi hi

jeroen

waaarom t dorp niet een paar dagen langer dicht of 1 richting.. t is levensgevaarlijk, mensen lopen over de weg.. Maar ja de gemeente wilde de weg meteen open

joke
Voor de nachtboswachter, voor U gevonden op wikipedea.nl Knuppelpad Een knuppelpad (ook houtpad, knuppeldam, knuppelbrug, knuppelweg, veenweg, paaltjesweg) is een houten pad dat is aangelegd door een moerasachtig terrein, of kwetsbare natuur, zodat dit zonder problemen kan worden overgestoken. Knuppelwegen waren al bekend bij de Romeinen en bij Glastonbury in Engeland is een knuppelweg uit 4000 v.Chr. gevonden. Zulke wegen bestaan uit aan elkaar, dwars op het pad gelegde dunne boomstammen, palen of planken. Teruggevonden, vóór de middeleeuwen aangelegde paden hebben meestal een fundering van zwaardere liggers in de lengte van het pad. Moderne paden zijn meer vrij van de… Lees meer »
Hans

Helemaal met Jeroen eens. Belachelijk dat het centrum is opengesteld voor verkeer. Buiten de veel te grote toestroom van lui die perse door het centrum willen is het inderdaad levensgevaarlijk voor voetgangers en fietsers maar zeker ook voor de mensen die er werken.
Gewoon nog een week dicht totdat het echt zover klaar is dat de veiligheid te garanderen is.
Overigens was het tijdens de afsluiting ook een drama met wielrenners en snorscooters die gewoon over de smalle stoep reden inplaats van te lopen.
Gemeente doe er iets aan>

de nachtboswachter

joke bedankt reactie heb vroeger geen geschiedenis les gehadt maar ja weer wat geleerdt en bedankt voor de moeiten en een fijne toekomst.

joke

Nachtboswachter,
als je iets niet weet… kijk dan even op de site van http://www.wikipedia.nl
dan opgeven wat je wil weten… op enter….en wat je wilt weten (bijna altijd) komt dan te voorschijn.
groetjes,
joke

P.s. niet in het groesbeeks schijven…. want dat “verstaat” wikipedia niet !!!.
Trouwens graag voor je opgezocht, mens kan niet alles weten.

wpDiscuz