[Foto’s] Militaire oefening “Pegasus Patrol” Groesbeek

Van 3 tot en met 7 juni vormt de omgeving Groesbeek, Nijmegen, Beuningen, Overbetuwe en Renkum het decor van een oefening van de Landmacht.


Een Chinook tijdens “Pegasus Patrol” in Groesbeek op 3 juni 2013. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Militairen van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault verplaatsen tijdens de oefening “Pegasus Patrol” zich te voet, met voertuigen, boten en helikopter door de omgeving.

11 Bevoorradingscompagnie is een logistieke eenheid en maakt deel uit van 11 Luchtmobiele Brigade. De militairen, die herkenbaar zijn aan de Rode Baret, zijn gelegerd in Arnhem (Schaarsbergen). Tijdens de oefening Pegasus Patrol worden taken geoefend in een scenario dat vergelijkbaar is met de operatie Market Garden in 1944. De operatie Market Garden biedt waardevolle lessen die nog steeds actueel zijn.

Op 3 juni landden militairen met een helikopter (Chinook) in de buurt van Dennenkamp. Nadat ze waren geland werden ‘s middags patrouilles gelopen in Groesbeek en De Horst. Voorraden die met de helikopter aangevoerd zijn, werden met voertuigen verspreid over verschillende locaties in de gemeente. Dinsdag zullen de militairen een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek brengen.

Fotograaf Piet Spanjers legde de oefening vast. De foto’s staan hieronder en wij danken hem hiervoor!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Onzin, dat ze het leger nog niet hebben opgedoekt, kost miljarden op jaar basis, en dan ook nog die wapens die Nederland verkoopt. Straaljagers die ze wel of niet kopen. Ik heb helemaal niets met het leger, en aangezien Amerika zich overal mee bemoeit zullen ze ons ook wel helpen als er stront aan de knikker is.

bjorn ceelen

zo houden henk .

stekkenberger

Dan hebben we nog meer mensen die werkloos zijn wat kost dat.

Gijs

Hele leger afschaffen?

Volgens mij is het leger inmiddels zo uitgedund dat men niet meer onze veiligheid kan garanderen.
Als je toch wilt discussiëren denk ik dat je het leger anders moet inzetten!

denachtboswachter

piet wat mooien foto,s het is net als of je er bij bent ik denk dat veel mensen er van genieten vooral ouderen maar ook jongeren. en ik hoorden ook al zeggen is het hier oorlog.

@henk:

Lekkere Henk en Ingrid-nuance en redenering weer Henk.
Lees je eerst eens in op welk vlak Defensie allemaal wel niet de veiligheid waarborgt voor onze Nederlandse maatschappij. We zitten structureel al jaren onder de NAVO norm, wel meer landen binnen Europa. We worden al nergens meer (en al zeker niet in de VS) meer serieus genomen. En de VS die blijft ons echt niet iedere keer tegemoet komen. Voor wat hoort wat.

Van dat soort mensen, die maar wat roepen zonder er de ballen verstand van te hebben, zoals jij Henkje, gaat onze maatschappij naar de tering :).

henk
@sammie, kijk omhoog Sammie, dan zie je de JFK dollars de lucht in vliegen, net vuurwerk wat je afschiet en weg zijn de centen. En idd. Nederland wil zich overal inzetten om onze vrienden van de NAVO het naar de zin te maken. Laat andere landen zich mooi inzetten, Er lopen Grieken genoeg rond die we ook al gesponserd hebben. En wat denk je van het vakantie paradijs Curacao waar onze euro`s ook heen gaan, auto kopen in de usa , paar keer per jaar op en neer vliegen, lekker strand en zwembad hangen. Ook ik heb verplicht in het… Lees meer »
denachtboswachter

wat een reacties het lijkt wel oorlog gelukkig zonder wapens het lijkt wel of we jaloers zijn de rode barretten kom je zo maar niet bij.de opleiding is heel zwaar en zeker niet voor mietjes.en als ik nu jong was geweest was ik er bij geweest alleen maar voor de hele wereldt te zien en ze hebben ook nog een goed salaris vooral als ze een missie hebben in het buitenland.

the best

Hele mooie foto’s piet. Alleen jammer dat die smerige ben peeters erop staat.

Henkie c

Mooie foto’s zeg. T zeg er ook wel blits uit.
Henk je moet niet zo piepen man.

Kruimeltje

[ ] geschikt
[ ] ongeschikt

Invullen naar keuze

wally

Nou wat een spelerij in een glad gemaaide wei een oefening houden ga gewoon op de hei een oefening houden of ruw terrein een steriel zooitje anders kan ik er niks van maken

Kpl1

@henk JFK=JSF en zet jezelf maar een standje zachter! Kortzichtig voor een ex militair.

wpDiscuz