Raadsvragen over komst Frank Boeijen

Op 27 september komt Frank Boeijen naar Groesbeek. Hij zal een optreden verzorgen tijdens de Nederlandse Wijnfeesten. De partij Sociaal Groesbeek, kritisch wat betreft subsidies voor de Wijnfeesten, vindt het aantrekken van de Frank Boeijen Groep op dit feest onverantwoord en heeft raadsvragen gesteld.

De partij maakt zich zorgen dat er opnieuw een exploitatietekort gedicht moet worden en vraagt of deze groep door sponsoren of door gemeenschapsgelden wordt betaald. Sociaal Groesbeek vindt het namelijk zonde dat ongeveer de helft van de subsidie voor de Wijnfeesten wordt gebruikt voor het aantrekken van deze artiestengroep. De kleine lokale partij vraagt aan het Groesbeekse college of er mogelijkheden voor de gemeente zijn om dit soort uitgaven te beïnvloeden.

Vorig jaar kon het Galadiner op de Wijnfeesten niet doorgaan omdat er te weinig belangstelling was. Om die reden is Sociaal Groesbeek dan ook van mening dat het besteden van gemeenschapsgeld op deze manier niet verantwoord is.

Het college zal later antwoorden op de vragen.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 34 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

DEZE FRANK.BOEIJEN.EIGEN MUZIEKANTEN GENOEG EN KEUS GENOEG EN LANG ZO DUUR.

blaag

ik vind iedere vorm van subsidies voor een wijnfeest
weggegooid geld.
maar ja daar zal menig iemand anders over denken.
maar het gros zal vinden dat dit geld beter besteed kan worden.

Heleen

Ach, betalen wij volgend jaar allemaal een tientje meer aan gemeentelijke belastingen en t gat is weer gedicht.SCHANDALG.De mensen die over t algemeen naar de wijnfeesten gaan zijn geen bouwvakkers, schilders, hulp in de huishoudng, maar naar mijn idee bobos.Als ze Frank nu eens op kosten van de gemeente laat optreden voor de minima .Kan ik er ook naar toe.En met mij vele.

Henk
Leuk Frank Boeijen, een geweldig zanger en uit de buurt van de Gemeente Groesbeek. Dus de reiskosten zullen wel mee vallen. Als de organisatie van de wijnfeesten deze zelf betalen, heb ik er geen moeite mee. Maar omdat de smaak van subside dik kleeft aan de wijnfeesten is het prima dat Sociaal Groesbeek hier terecht zich druk maakt over gemeentschaps geld dat ( misschien ) hier voor gebruikt gaat worden, en dat kan absuluut niet. Helaas wordt dit vaak verworpen door het huidige college. Die staan nl. op de eerste rij of hebben een VIP kaartje. Of zal de organisatie… Lees meer »
Gijs

Het is toch ons geld wat daar heen gaat! Stel voor dat we er massaal gehoor aangeven en ALLEMAAL komen! Wie gaat ons daar tegenhouden? Laten we als Groesbekers opkomen voor onszelf, ons dorp en ook onze centen!

Reggie

Voor wie ooit naar de echte wijnfeesten is geweest, weet dat de Groesbeekse (kak) versie nog niet in de buurt komt van de Duitse.
Waarom zetten we dat anseltaler feest niet midden in het centrum en bouwen daar die wijnfeesten omheen, dan heb je past een wijnFEEST, en valt zeer in de smaak bij de Groesbekers.

André

Het is een elitefeestje , laat het ze dan ook zelf maar betalen .

hendrikje

Goed zo Sociaal Groesbeek
Schande zoveel geld op slokken van de gemeenschap en dan zoon duur artiest nemen schande nog eens schande
Zullen ze zich al zorgen maken dat de oktoberfeesten er ook zijn
Dus Reggie je heb gelijk hoor in de mallenmolen daar is feest voor echt Groesbekers

Wielly

Hele maal eens met Reggie

denachtboswachter

voor dat bedrag wat de frank boeijen kost kunnen we alle muziekanten in zetten wie groesbeek rijk is.en dan hebben we alles wat.

Als een evenement naar 3 jaar niet zelfstandig kan bestaan,moet het stoppen,hoelang zijn die wijnfeesten nu al?
Geef die 25.000 o.a aan de voedselbank,die zijn er heel blij mee.
Gemeente word is wakker

De Kuier

BOEJE!

de groene vinger
Als je als gewoon doorsnee burger op het gemeentehuis komt voor aanvraag van een vergunning of subsidie,dan wordt je al heel snel met een kluitje het riet in gestuurd. Als je weet vol te houden dan moet je echt alles zelf betalen en regelen. Voor deze zakkenvuller wordt alles geregelt,in elke commesie zit wel een vriendje die het er doordrukt. Vergun ningen die al zeer lang verlopen zijn worden aktief Bestemmingsplannen worden aangepast of dat er draagvlak of geen draagvlak het wordt gewoon geregelt. Normmal is dit echtr niet maar het gaat gebeuren en de burger maar fijn mee betalen.… Lees meer »
Theo

@ Nachtboswachter. Wat zegt jouw baas daarvan ? Oeps, wij zijn jouw baas of nie? Wij betalen jouw uitkering, heb ik het erg mis ?

Theo

En ook voor H P vd S. P.denk ik.

De Kuier.

Oeps!

Heleen

Nou Theo ik niet,werk er hard voor.En wat betreft uitkeringen die zijn er voor mensen die niet meer voor 100 %kunnen werken.Kan jou ook zo maar treffen.Hoop t niet maar t kan wel he.

Hans Peters
Ik denk dat Theo een andere discussie start. Is mooi dat ie dat doet maar om een reorganisatie bij mijn werkgever heb ik niet gevraagd. Hier gaat het om geld, belastinggeld dat ik netjes betaal. 10.000 euro en meer betaal je voor Frank Boeijen. Tot nog toe heeft de gemeente op kunnen draaien voor exploitatie tekorten. Dat is de discussie en niet of dat ik of wie dan ook gebruik maakt van een sociaal netwerk . Overigens zoek ik nog werk als planner,inkoper of financieel administratief medewerker, zo’n werk heb jij misschien wel voor mij liggen? Zo niet oordeel dan… Lees meer »
De Kuier.

Hans.die reorganisatie heeft er niets mee te maken. Volgens mij ben je al wat langer niet aan t werk. Met welke reden dan óók. Ps, hoe ver ben je met ons parkeerprobleem, in de Lievensweg?

Hans Peters

Ik heb Gijs daarover geïnformeerd Theo.

wpDiscuz