Groesbekers positief over het centrum

Niemand kan er meer omheen, letterlijk en figuurlijk: de centrumplannen zijn geen plannen meer, maar een groot bouwproject. Hardwerkende mannen zetten alles op alles om voor de Vierdaagse de eerste fase af te hebben, maar ze maken er wel een grote troep van. Wat vinden de Groesbekers daarvan? Medewerkers van de gemeente Groesbeek vroegen het op de markt aan een aantal inwoners.

Wat direct opvalt: allemaal willen ze graag praten over Groesbeek en de herinrichting van het centrum en, nog opvallender: ze zijn er allemaal positief over! Het kost moeite een paar negatieve kanttekeningen te krijgen. Komt dat omdat alle mensen die we spreken hier geboren en getogen zijn? En nooit meer weg willen?

Nergens anders naar toe

Zoals mevrouw Mulders met haar twee prachtige kinderen: “Ik heb hier m’n hele leven gewoond en we willen nergens anders naartoe. Ja, het is wel een beetje lastig nu, maar dat heb ik er wel voor over. Ik denk dat het heel mooi wordt, als ik zie wat er bij de kerk is gebeurd. Het is echt leuk dat ik van de kinderboerderij met mijn kinderen zo dat parkje in kan lopen. Ik zou het nog fijner vinden als het centrum autovrij werd, maar geen vrachtverkeer meer is al een hele verbetering.” Ook moeder en dochter Peters wonen graag in Groesbeek. De afsluitingen en omleidingen vinden ze weliswaar irritant, maar: “Voor ouderen en kinderen is het wel heel erg leuk om het proces te volgen. Het was tijd dat er wat gebeurde, we staken wat sjofeltjes af bij de omliggende dorpen.”

Nieuwe appartementen, terrassen en winkels

Hennie Hermsen woont nu op de Stekkenberg, maar heeft overwogen een van de nieuwe appartementen te kopen. Daar ziet hij toch vanaf: “Ze worden wel mooi, maar ik vind het jammer dat er zo weinig gedaan wordt met groene energie zoals zonnepanelen. Dat is een gemiste kans. Desondanks: het centrum zal erop vooruit gaan, leuk dat er wat meer terrassen komen.” En daar is iedereen het over eens, het komt de levendigheid ten goede. De dames ‘De Bruin en Jansen’ (“Nee, mijn echte naam hoef ik niet in de krant”) hopen dat er meer wordt georganiseerd, liefst op een groot plein, waar “we met z’n allen bij elkaar kunnen zijn.” Uitbreiding van de winkelruimte juichen ze toe: “Als ik hier kan slagen, hoef ik niet naar Nijmegen. Wat meer kledingzaken zou fijn zijn.”

Markt dichtbij

Het echtpaar Müskens woont al in het centrum. Ze vinden de rommel niet erg: “Het zal hier mooi worden en ach, alle winkels zijn goed bereikbaar. We worden ook heel goed op de hoogte gehouden via het Groesbeeks Weekblad en Omroep Groesbeek. En dat hier die grote appartementencomplexen komen? Mensen willen nu eenmaal in het centrum wonen, dat moet kunnen. Het zal fijn zijn om in een winkelcentrum alles bij elkaar te hebben.”

En ten slotte dan toch een niet-Groesbeker aan het woord: fruitverkoper Dicky de Klein: “Mijn opa stond hier al op markt. Het is prettig hier, voldoende en gratis parkeerruimte. En dat wordt alleen maar beter. Als het centrum opgeknapt is en meer bezoekers trekt, komen die ook wel een kijkje op de markt nemen. En de oudere mensen die in de nieuw appartementen gaan wonen, kunnen naar de markt lopen!”

Volg de ontwikkelingen in het centrum van Groesbeek op de voet: foto’s van de graafwerkzaamheden bij de Dorpsstraat (fase 1).

Bron: Gemeente Groesbeek, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Dit word zeker mooi, ben daar van overtuigt 🙂

Inwoner Berg en Dal

Ja ja, het zal er mooi uitkomen te zien. Leegstaande appartementen en winkel ruimte. Maar ja, als wereldstad moet je mee, toch? Hoeveel staat er nu ook al weer leeg aan woningen en winkel panden?

denachtboswachter

alles leuk en wel maar men hadt dat spoorhuisje moeten laten staan.

willy

geen oude koeien uit de sloot halen.

peter

Nou nachtboswachter
dan ga je toch een nieuw spoorhuisje aanleggen.
tenslotte heb je tijd zat.

Theo

eindelijk iemand die het met me eens is.
ja ja de nachtboswachter heeft zeker tijd zat.

de nachtboswachter

je mag mijn schoenen aan trekken theo en petje

wpDiscuz