Gemeente Groesbeek wil krakers aanpakken

De gemeente Groesbeek zal alle wettelijke middelen gaan gebruiken om de krakers die landgoed de Hooge Hoenderberg hebben ingenomen aan te pakken. Dit zei burgemeester Harry Keereweer dinsdagavond in het programma “Focus” op Omroep Groesbeek.


Krakers op landgoed De Hooge Hoenderberg verblijven in tentjes en caravans. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Een groep van krakers die zich Klein Zwitserland noemt, wil het in de vergetelheid geraakte landgoed gaan verzorgen. “Het is mij een doorn in het oog. Ik vind dit ongewenst. Ongewenst voor het rechtsgevoel, ongewenst voor de openbare orde en veiligheid. Er zijn al bezwaren van de eigenaar en de omwonenden. Wij kunnen dit niet toestaan”, aldus Keereweer. Inmiddels zijn er al meerdere verzoeken bij de gemeente binnen gekomen om tot handhaving over te gaan. De eigenaar heeft ook al aangifte gedaan van huisvredesbreuk.

Keereweer gaf aan dat de politie, de gemeente Groesbeek en het Openbaar Ministerie middels civiel-, bestuurs- en strafrecht er alles aan doen om de krakers van het terrein te krijgen. Hun verblijf, wat gezien kan worden als wonen, is namelijk in strijd met het bestemmingsplan. Mocht het verblijf van de krakers gezien worden als camperen dan zou het discutabel worden. “Wij moeten alle wettelijke middelen gebruiken. Die mensen overtreden de wet huisvredesbreuk en dat is gewoon een misdrijf”.

Klein Zwitserland heeft zelf ook al een advocaat in Amsterdam.

Bron: DeGroesbeek.nl, Omroep Groesbeek

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 34 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Robbert B.

Ik moet nog 8 jaar op een huurwoning bij Oosterpoort wachten, pak dat maar eens aan!

moeke

Da vind ik nou ook robbert!

de nachtboswachter

leven en laten leven

kloeke

opzouten…niksnutters…

lars

Geen geld om zelf een huis te kopen, maar wel geld voor een advocaat in Amsterdam!?

patricia

Wat een ophef over een groepje mensen die NIEMAND lastig vallen. Laten we ons maar druk maken over de belasting centen die over de balk worden gesmeten!!! En uuuh…kloeke en lars, we kunnen niet bij die mensen in de portemonee kijken wat ze wel of niet hebben!? Ik heb in ieder geen problemen met mensen die voor onze flora en fauna opkomen, sterker nog… we zouden ze wat meer moeten aanmoedigen!

Opkomen voor flora en fauna..? Onbetaald wonen bedoel je! Jij moet toch ook gewoon betalen voor je huis en gemeentelijke lasten ook al houd jij je tuin heel goed bij! Onzin!

de nachtboswachter

patricia je heb volkomen gelijk ik wens je een fijne toekomst groetjes en bedankt.

Ben wezen kijken
Flora en fauna opknappen? Vijver schoonmaken? Helemaal niets doen ze daar, en wat denk je van het gebruik van het terrein? Normaliter is dat een zeer rustige plek waar je lekker over de regio kan turen, waar herten en reeën samenkomen en de natuur in rust is. En nu, nu staan er tenten en vervallen caravans van een stelletje malloten die ook nog eens mensen verbieden om het terrein te betreden. Verbieden!! Ze hebben er zelf helemaal niets te vertellen maar de natuurliefhebbers komen er niet meer op. Ze hebben vorige week zelfs prikkeldraad gespannen om mensen tegen te houden.… Lees meer »
ex kraker

heb jaren moeten wachter op een woning en veel mee gemaakt.maar dankzij krakers hoefde ik niet buiten te slapen maar hebben mijn wel weer geholpen je hebt niet alles in de handt.wij.wees blij dat jij deze weg niet hebt mee gemaakt dan hardt je anders gepiept veel plezier met je tuin en je gemeente groesbeek.

Anne
Beste mensen, Het terrein is open voor iedereen. Afgelopen zondag hadden ze zelfs koffie en thee voor de wandelaars! Waaronder ikzelf. Ik heb toen een praatje met ze gemaakt en het zijn vriendelijke mensen. Ik heb gesproken met een student die verpleegkunde studeert. De meesten die daar aanwezig zijn hebben een baan, maar kiezen bewust voor dit leven. Ik vind het bijzonder dat sommige mensen zo durven en kunnen leven. Wat betreft het prikkeldraad heb ik vernomen dat dit al vrijwel meteen verwijderd is in verband met de dieren. Ook zag ik dat de vijver was opgeruimd. Er lag geen… Lees meer »
Erik

Mensen oordeel niet te snel. Ik ben ook wezen kijken kom ook al langer op deze prachtige maar verwaarloosde plek .en sprak ook deze krakers zij doen dit gewoon naast hun studie of werk en ze willen graag samenwerken met alle belanghebbende bij dit terrein. Er is al veel opgeruimd sinds ze daar zijn . Dus laat dit gewoon aangemoedigd worden . Ze vallen dus niemand lastig integendeel en zijn zeker geen nietsnutters

kloeke

voor de maatschappij zijn het niksnutters…..en sommige hier praten het goed dat je zomaar beslag kunt leggen op andermans spullen..lekker! zo zoeken ook wel mooie plekkies op…doen ze dit ook bij een bijlmerflatje? deze linkse groenvreters denken dat ze een bijdrage zijn in dit land maar ze kosten stiekem klauwen met geld…en rotzooi trappen (kijk maar eens als ze gaan demonstreren) zijn ze goed in…ik ben niet rechts maar vol gas dor het midden!!! en ook ik heb het zeer zwaar gehad door de crisis dus weet best hoe het is om het moeilijk te hebben…….

Erik

Beste Kloeke , wederom deze mensen werken of studeren gewoon net als jij en ik

Ben wezen kijken
@ Anne / Erik, het terrein is niet open en toegankelijk voor iedereen, Ik ben zelf tot drie keer toe tegengehouden door zo een malloot, ik heb er echter schijt aan en loop gewoon door maar volgende keer neem ik mijn hond mee en wacht eens af of ze dan ook zo een grote mond hebben. Onderaan de Biesseltsebaan bij de toegangsweg naar boven hebben ze een vieze caravan staan en alles afgezet zodat je niet naar boven kunt lopen. Ze proberen hun actie wel goed te praten door te zeggen dat ze goed zijn voor flora en fauna, maar… Lees meer »
buurt.bewoner.

ik zie liever deze mensen op dit terein dan de hangjeugdt uit de regio.nou zullen ze wel weer terug keren naar hun dorpen.en dat zal gemeente groesbeek malden wel niet blij mee zijn.je moet de zaak omtrendt dit gebeuren ook goedt zien ik hoor ook geen herrie en house meer.maar deze groep heeft al veel op geruimdt ook van buren die te beroerdt waren om het weg te brengen .en het dumpte bij de hoge hoendeberg om er maar van af te zijn.beter een goede vriendt dan een goede buur.

the best

Nogmaals blijf met je poten van andermans spullen af.
Ga vanavond kijken,en ben benieuwd of ik dan wordt tegen gehouden door de krakersmaffia.
Laat het straks weten of ik welkom was..

peter

het zijn stiekeme genieters.
en zo is het.

over.buurvrouw.

laat ze maar lekker zitten de stilte is terug gekeerdt en de rotzooi hebben ze mooi op geruimdt ook van de buurt met hun zogenaamde klachten. om ze maar weg te krijgen. hadden ze zich maar druk gemaakt over de hangjeugt.ze hebben ook zeer waakzame honden ze leven in een groep je hoort ze niet zo goedt zijn ze afgericht.waar de klachten vandaan komen zijn zei die zich niet aan de wetten houden.

Ben wezen kijken

@over.buurvrouw. & buurt.bewoner.: Misschien kun je bij die “vrienden” van je een taalcursus krijgen.

wpDiscuz