[Update] Spannende uren voor eindexamenkandidaten

Eindexamenkandidaten krijgen vandaag (woensdag) en donderdag te horen of zij wel of niet geslaagd zijn.

Gestolen examens

Zo`n 65.000 VMBO-ers zullen op woensdag weten of dat zij de vlag uit mogen hangen. De overige 44.000 VMBO-leerlingen hebben economie in hun pakket zitten en moeten langer op de uitslag wachten. Dit komt omdat er op de Ibn Ghaldoun-school in Rotterdam 15 examens (1 VMBO / 9 HAVO en 5 VWO) zijn gestolen. De kans dat het VMBO-examen economie landelijk over gedaan moet worden is echter nihil. Woensdagmiddag rond 17:00 uur is hier meer duidelijkheid over.

Onduidelijkheid bij HAVO en VWO

57.600 havisten blijven door de gestolen examens ook nog in onzekerheid. Zij krijgen normaal gesproken donderdag de uitslag binnen, tenzij de Onderwijsinspectie woensdagmiddag anders beslist. 18.443 VWO-leerlingen horen volgens planning donderdag of zij een diploma krijgen. De overige 22.000 leerlingen van het VWO hebben vakken in het pakket waarvan de examens ook gestolen zijn. Ook deze leerlingen blijven tot woensdagmiddag in onzekerheid.

Geslaagden uit Groesbeek

DeGroesbeek.nl zal, evenals vorig jaar, de Groesbeekse geslaagden weer in een artikel zetten. Heb jij vandaag het verlossende telefoontje gekregen? Mail dan de redactie ([email protected]) met jouw naam en de school waar jij examen hebt gedaan.

Update 12-06-2013, 18:00 uur
Alle examens blijven geldig. Dit is woensdagavond bekend geworden. De examenuitslagen van de HAVO en het VWO worden donderdag gewoon bekend gemaakt. Ditzelfde geldt ook voor het VMBO-examen economie, al bestaat er een mogelijkheid dat sommige scholen woensdagavond al de uitslagen doorbellen. Uit politieonderzoek blijkt inmiddels wel dat er individuele leerlingen die niet op het Ibn Ghaldoun zitten voorkennis hebben gehad van de examens. Het Openbaar Ministerie zal daarover later woensdagavond mededelingen doen.

De redactie van DeGroesbeek.nl feliciteert alvast alle geslaagden met het behalen van hun diploma! Tevens wensen wij de herkansers veel succes!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harrie

Rick Weijers.
Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je diploma.
Succes op het ROC.
Gefeliciteerd van Ome Harrie en Tante Ellie.

de nachtboswachter

alle geslaagde gefeliciteerd

de.nachtboswachter

gestolen examens vroeger steelden we sigaretten en snoep bij onze leeraren andere tijden.

wpDiscuz