[Update] Raad neemt besluit over rotonde Hulsbroek

De Groesbeekse gemeenteraad zal eind juni een besluit nemen over de aanleg van een rotonde op de kruising Mies/Hulsbroek. Hiervoor dient eerst een krediet van € 450.000,- beschikbaar gesteld te worden. Dit blijkt uit een raadsvoorstel (B36) van de gemeente Groesbeek.


Kruising Mies/Hulsbroek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De raad heeft in september 2011 al besloten om te kiezen voor een rotonde, met fietsers uit de voorrang, als entree voor de beide bedrijventerreinen. Alleen de VVD was hier destijds op tegen. De rotonde vormt een prominente en herkenbare hoofdentree van het industriegebied aan De Mies. Het zorgt op deze plek ook voor meer veiligheid gezien het feit dat er veel vrachtwagens, fietsers en voetgangers gebruik maken van de kruising. Er is op de huidige kruising genoeg plek voor de aanleg van een rotonde. Aan de westzijde van de Hulsbroek wordt een vrijliggend fietspad aangelegd en aan de noordzijde sluit het nieuwe fietspad aan op het bestaande ter hoogte van de spoorwegovergang/waterzuivering.

Tijdens de uitvoering zullen in de eerste fase diverse werkzaamheden buiten het verkeer, zonder complete afsluiting gedaan kunnen worden. Hierdoor kan de afsluiting van de doorgaande weg zo kort mogelijk gehouden worden. Het verkeer zal gedurende deze korte periode omgeleid moeten worden via het centrum van Groesbeek. Bestemmingsverkeer naar het bedrijventerrein Mies zal via een tijdelijke ontsluiting via een puinbaan in het weiland langs de Hulsbroek, het bedrijventerrein kunnen bereiken. Voor de fietsers zal een afzonderlijke omleiding via de Koningin Wilhelminaweg ingesteld worden.

Update 27-06-2013, 23:55 uur
Het voorstel is donderdagavond aangenomen. De raad heeft besloten het krediet te verhogen met een bedrag van € 106.000, waardoor het aan te leggen fietspad aan de westzijde van de Hulsbroek meteen doorgetrokken kan worden van de rotonde Mies/Hulsbroek naar de rotonde Kloosterstraat/Nieuwe Drulseweg. De gemeente krijgt ook subsidie om de werkzaamheden uit te voeren.

Onderstaand .PDF-bestanden bij dit onderwerp:

Raadsvoorstel (B36) rotonde HB/DM
Tekening rotonde Hulsbroek/De Mies
Tekening fietspad Hulsbroek/De Mies
Raadsvoorstel (B61) september 2011

Bron: DeGroesbeek.nl, Raadsvoorstel (B36) Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Mark

Wat een onzin, er ik kan sowieso 1 kruispunt aangeven (zevenheuvelenweg – nieuweweg) wat verkeersveiligheid technisch aangepakt dient te worden! Weer een nutteloze investering! Geld over de balk! Daar is onze gemeente kampioen in!

laurens

Inderdaad wat een onzin.

Rotonde bij Nieuweweg en Zevenheuvelenweg lijkt mijn
veel en veel meer nodig.

Zeker door de zelfde man verzonnen als de buitenverlichting
van het buitengebied.
Krijg men betaald voor ieder stom idee wat men aankaart?

Laurens

Jeuh

Allebei niet nodig. Gewoon ogen open en opletten tijdens autorijden.

Wel leuk dat het verkeer door het nieuwe autoluwe dorp omgeleid moet worden.

Groesbeek

inderdaad een idee dat te belachelijk is voor woorden.
Dadelijk mag er geen wagen meer door het centrum rijden en moet alles via Hulsbroek en lopen ze vast omdat vrachtwagens de rotonde niet kunnen pakken..En nog iets, waarom moet zo iets in godsnaam 4,5 ton kosten???????
Welke ondernemen en wethouder gaan hier mee cashen?

www.hanspeters.eu

Ik zeg niet dat de tegengeluiden hier ongelijk hebben. Op zich is een rotonde hier waarschijnlijk overbodig. In het gehele plan is dan ook meer veiligheid voor fietsers opgenomen. Ik vind de oversteekplaats ter hoogte van het taxibedrijf uitblinken in onoverzichtelijkheid. Een fietspad aan de rechterkant (gezien vanuit de Cranenburgsestraat) is hierin opgenomen.

Oma zei:

Wat een onzin klink klaren onzin, laat ze maar het voetbalveld weg halen midden in een woonwijk waar veel overlast en vernielingen zijn en kleine brandjes gesticht worden, daar hebben ze geen geld voor dat kost zelfs niets. Daar doet de Gemeente Groesbeek niets mee ze zeggen dat hun geen last er van hebben natuurlijk niet.Gemeente Groesbeek doet alleen onzin maken en geld verbrassen. Moet iemand mij zeggen waar ergens in Nederland een groot voetbalveld is midden in een woonwijk vlak wat aan grenst aan de huizen met ijzeren goal’s en ijzeren hekwerk dat zegt al alles.

Goed plan, wordt denk ik een mooi geheel bij de vernieuwingen daar. Voor vrachtwagens zou de nieuwe rotonde geen probleem moeten zijn. En ze mogen idd ook eens aan de Nieuweweg gaan werken. Ook daar is een rotonde hard nodig. Het kost allemaal wel wat maar ergens is het best een positief signaal dat we hier in Groesbeek vanalles kunnen bouwen in deze tijd.

zuster

Wat een onzin. Zo kan ik ook geld over de balk gooien. Als het dan toch op moet, besteedt het dan aan iets goeds. Maar dit is echt absurd.

miriam
en de raad is alweer met iets onzinnigs bezig…………. geld over de balk gooien cricis zoveel bedrijven die failiet gaan steeds meer mensen naar de voedselbank en wat doet de gemeente geld weggooien want iedereen weet dat een nog een grotere puinzooi gaat worden als daar een rotonde komt ik dacht dat ze het vrachtverkeer daar wilde omleiden nou die zullen daar blij van worden, nee raadsleden applaus voor weer zo n nutteloos besluit enne is er al een andere datum over het behoudt van de naam gemeente groesbeek of word dat in de ijskast gedouwt zodat iedereen straks gewoon… Lees meer »

Bedrijventerrein,de helft staat jammer genoeg leeg

de nachtboswachter

besteedt het geldt maar aan nuttiger dingen

Ouder
De discussie Nieuweweg-Zevenhwuvelenweg hebben we vorig jaar al gevoerd, rotonde overbodig. Nu hier weer een discussie over de volgende overbodige rotonde! Men schermt met veiligheid voor fietsers, in het nieuwe centrum ligt niet eens een fietspad. Autoluw, laat me niet lachen!! De stoepen worden verbreed in het dorp, moet je daar dan straks met je fiets overheen. We hebben een college van gemiste kansen, die perse een klaarliggende tekening van een rotonde ergens in het dorp door onze strot willen duwen. Er is in 20 jr dorpspolitiek niets veranderd. In 1992 wilde Wilbers en Thijssen maar liefst negen rotondes van… Lees meer »
huh?

Er zou toch eerst een mobiliteitsplan opgesteld gaan wprden waarin veiligheid voor fietser en voetganger een belangrijk uitgangspunt zou worden?

Waarom dan nu beslissen over EU450.000, terwijl het straks wellicht weer anders moet?

trucker

jaaah, gooi er nog maar een mooie strakke rotonde bij.
je weet nu al niet meer hoe je met 50 ton over de rondweg moet.het word steeds gekker hier.je zult maar aan die mooie rondweg wonen. heerlijk al die uitlaatgassen bij je voor de deur.een klein voordeeltje heb je wel.ik ga altijd een afslag verder via de kon. wilhelminaweg. scheelt veel zeeziekte.

knoedel

ik denk dat die oma jammer genoeg alzheimer heeft in de ergste vorm. Die bewuste voetbalvelden, in die bewuste woonwijken, waren er al voor de eerste schop in de grond ging.Maar waarom niet gelijk 1grote rotonde aanleggen om Millingen en Ubbergen en Groesbeek dan zijn we gelijk van het probleem af om later een ringweg aan te leggen.

Oma zei:

Knoedel je weet niet waar het voetbalveld ligt je zit helemaal verkeerd (Het is een groenvoorziening en daar hoort geen voetbalveld..)Je zit zeker ook bij de Gemeente Groesbeek.Dat zegt Oma.En die rotonde hoezo crisis?

Wielly

Als het geld toch op moet zijn er wel andere dingen te bedenke.Wat een onzin.

Hans
Beste Trucker, Nou woon ik aan die rondweg en is het inderdaad niet prettig meer met al dat verkeer en die uitlaatgassen maar weet je waar ik me nog veel meer aan stoor? Aan die truckers (bijna zonder uitzondering en ook die uit Groesbeek zelf dus), die met veel te hoge snelheid die rondweg gebruiken. Schandalig dat deze beroepschauffeurs lak hebben aan de regeltjes en een groot gevaar vormen voor alle andere weggebruikers. Verbeter de wereld en begin bij jezelf zou ik zeggen. Deze rondweg met normale snelheid berijden zou voor geen enkele trucker een probleem moeten opleveren en als… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Wielly, ik heb deze carrousel niet gedaan, maar een veilig fietspad rechts langs de Hulsbroek, vanuit de Cranenburgsestraat gezien, kost met subsidie volgens mij dan nog 70.000 euro incl. rotonde. In eerste instantie zou die dan lopen tot aan de rotonde, omdat de carrousel gekozen heeft voor een iets langer fietspad, tot aan de rotonde Kloosterstraat valt ie daar moet ik om liegen was al laat gisteren 49.000 euro duurder uit. 119.000 euro voor een veiliger fietspad en een rotonde, kan wel anders gaat het straks toch op, bij de pot en knol zeggen ze hier. Beter hier in Groesbeek… Lees meer »
Niek Janssen
Sociaal Groesbeek is altijd voorstander geweest van het doortrekken van het fietspad bij langs de hulsbroek. Nu is het zo dat er al een aantal jaar een provinciale subsidie klaar ligt voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein, deze subsidie kan wel voor de rotonde gebruikt worden maar niet voor het fietspad. De aanvraag voor deze subsidie kon nu niet meer uitgesteld worden, het was of NU de rotonde aanleggen OF het geld terug geven aan de provincie. Wanner het over X-jaren zo ver is dat de rest van het bedrijventerrein ontwikkeld gaat worden is een rotonde op deze plaats onvermijdelijk,… Lees meer »
wpDiscuz