Bestrijding onkruid op verhardingen

Deze maand is begonnen met het bestrijden van onkruid op verhardingen. Vorig jaar is een proef gehouden met een methode waarbij hete lucht onkruid vernietigt. Hiervoor is de heteluchtmethode drie maal ingezet. Het resultaat was toen niet overal optimaal, wat te maken heeft met de lage frequentie.

Dit jaar wordt onkruid op verhardingen in alle afgekoppelde gebieden in de gemeente Groesbeek bestreden via de heteluchtmethode. De frequentie wordt opgeschroefd van 3 naar 6 rondes per jaar (in het groeiseizoen). Met hete lucht worden de bovengrondse delen van de onkruidplant vernietigd. Door dit gedurende het seizoen met regelmaat te herhalen, sterven ook de wortels af en is de plant vernietigd. Het kan even duren voordat deze methode blijvend resultaat geeft, omdat de plant moet uitputten.

De DOB-methode wordt toegepast met een aangepaste Quad (DOB staat voor Duurzaam OnkruidBeheer op verhardingen.) Met een machine voorzien van een infrarood sensor wordt onkruid op wegen, trottoirs en fietspaden gesignaleerd en bespoten met het middel Round-Up. Moeilijk te bereiken plaatsen zoals rondom lichtmasten, worden met de spuitlans bestreden.

Bron: Gemeente Groesbeek



Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de.nachtboswachter

onkruid vergaat niet

wpDiscuz