Nieuw kledinginzamelpunt in Groesbeek

Voortaan kunnen inwoners van Groesbeek en omgeving hun oude kleding, schoenen en huishoudtextiel bij de nieuwe kledingcontainer van Sam’s Kledingactie voor Mensen Nood brengen. Deze staat sinds kort bij de kringloop in Groesbeek, gelegen aan de Cranenburgsestraat 160.

Vaak wordt kleding weggegooid. Dat is erg jammer want mensen in ontwikkelingslanden maken nog dankbaar gebruik van deze kleding. Bovendien wordt op deze manier het milieu gespaard doordat textiel niet in het afval verdwijnt. De opbrengst uit de ingezamelde kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Zo draagt u een steentje bij aan een betere wereld!

U kunt ook heel het jaar terecht bij de kledingcontainer van Sam’s Kledingactie aan de Sint Anthoniusweg 2 te Groesbeek (naast de kerk). Jaarlijks haalt Sam’s Kledingactie zo’n 3.5 miljoen kilo kleding op voor Cordaid Mensen in Nood. Momenteel steunt Sam’s het Droogte Cyclus Management Project in Kenia. In dit project wordt de lokale bevolking geleerd zich te wapenen tegen de droogte. In 2011 ontstond hier een ernstige hongersnood doordat vee stierf en gewassen mislukten. Door mensen voor te bereiden op droge perioden kan ervoor gezorgd worden dat een ramp als deze in de toekomst uitblijft.

Kijk voor meer informatie over Sam’s of over de gesteunde projecten op www.samskledingactie.nl of bel: 073-687 10 60.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de. nachtboswachter

waar een kleine moeite groot in kan zijn

wpDiscuz