[Update] KNMI trekt code oranje in

Meteo Consult verwacht dat Nederland woensdagmiddag en -avond te maken krijgt met zware (onweers)buien. Het KNMI heeft om die reden code geel afgegeven. De waarschuwing is tot en met vrijdag nog geldig.

In het land lopen de temperaturen woensdagmiddag snel op. In het zuidoosten kan het kwik boven de 30 graden uitkomen, wat er voor zorgt dat er zeer zware onweersbuien, gepaard met veel neerslag en zware windstoten, ontstaan. Weerplaza geeft hiervoor zelfs code rood af en is een liveblog gestart om de laatste ontwikkelingen te melden. Noodweer-site Estofex kondigt voor de BeNeLux level 2 af. Er wordt door hen eveneens veel neerslag, zware windstoten en hagel verwacht.

Donderdag en vrijdag kunnen lokaal ook zware buien voorkomen. De temperatuur daalt die dagen naar waarden beneden het gemiddelde: 19 graden. Van tropische warmte is dan even geen sprake meer.

Maandag werden er voor woensdag nog temperaturen van zo’n 40 graden verwacht. Door de onweersbuien die woensdagochtend over het land trokken zal het hitte-record niet meer gehaald worden.

Update 20-06-2013, 14:00 uur
De verwachtingen voor woensdagmiddag en -avond kwamen niet uit. Het bleef in Nederland rustig qua weer. Het KNMI waarschuwt donderdag echter opnieuw voor onweer, maar ook voor hevige neerslag in korte tijd. Volgens Buienradar zouden de buien rond 14:00 uur onze regio moeten bereiken. Op diverse plaatsen in het (noord)oosten van het land komen al meldingen van zware buien binnen.

Update 20-06-2013, 14:40 uur
In de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe moet men de komende uren rekening houden met zware regen- en onweersbuien. Het KNMI heeft hiervoor code oranje afgegeven. De buien gaan gepaard met hagel en lokaal veel neerslag. De zware buien trekken de komende uren langzaam naar het noordwesten en noorden van het land. Elders is er kans op een enkele regen- of onweersbui.

Update 20-06-2013, 16:00 uur
Het noordoosten van het land heeft veel hinder ondervonden van noodweer. In Groesbeek bleef het bij een beetje regen. Code oranje is voor de provincie Gelderland niet meer geldig. Code geel (onweer, hagel) is vanaf 22:00 uur gedurende 12 uur van kracht.

Mocht het noodweer in Groesbeek losbarsten, dit is echter nog niet zeker, dan raden wij u aan 112Groesbeek.nl te raadplegen.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNMITags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Nootje

Riolen in Dorpsstraat zijn nu toch ook vernieuwd ?
Zal mij benieuwen, #lakmoesproef….

Nootje

Sorry:
http://onzetaal.nl/taaladvies/advies/lakmoesproef

Een lakmoesproef is een test die aangeeft of iets écht deugt. Het wordt gebruikt in contexten waarin er (nog) getwijfeld wordt aan bijvoorbeeld de kwaliteit, het bestaansrecht, de invloed of het belang van iets; de lakmoesproef is ‘de ultieme test’.

kloeke

bbq weer word het dus…

de nachtboswachter

wat de natuur teweeg brengt kan niemandt tegen houden.maar stel voor er komt een echter onweers bui met hagel regen een echter stortbui heeft men een groot probleem. in het centrum met schade.de nachtboswachter.

Piet.

Dor zien we moi nevenaf gekome,vúral de minse die overal an de wéég on ut wárke zien,zoas ien ut taarp.

wpDiscuz