Stoplichten kruispunt Ottenhoffstraat eerder in werking

De verkeerslichten op het kruispunt Burg. Ottenhoffstraat, Dorpsstraat, Molenweg, Hoflaan worden binnenkort eerder in werking gesteld. Dit is donderdagavond tijdens de Politieke Markt besloten naar aanleiding van een burgerinitiatief. De stoplichten werken dan vanaf 08:15 uur.

De reden van het initiatief van Mevrouw G.P.M. Clewits-Abels is om de veiligheid van de schoolgaande kinderen te waarborgen. Doordat de stoplichten normaal gesproken op dat tijdstip nog niet in werking zijn, is het volgens haar niet veilig op het kruispunt. Een handtekeningenactie en Veilig Verkeer Nederland (VVN) bevestigen dit. De oversteekbaarheid neemt door deze maatregel toe. De stoplichten op het kruispunt Dorpsstraat, Pannenstraat, Kloosterstraat zijn gekoppeld aan bovengenoemde verkeerslichten; de maatregel geldt dus ook op dit kruispunt.

Men was in eerste instantie nog van mening dat er nu op andere locaties, zoals omgeving Cranenburgsestraat, problemen zouden ontstaan. Dit lijkt, gezien de resultaten in het verleden toen de verkeerslichten de hele dag aanstonden, echter niet het geval. Het college ging op advies van de raadscarrousel daarom direct akkoord met dit initiatief.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

NU DE DORPSTRAAT DOOR HET CENTRUM NOG WAT VERBREDEN VOOR ER EEN ERNSTIG ONGELUK GEBEURT.DAT MEN DAAR OOK NIET GELIJK BIJ STIL GESTAAN HEEFT.MAAR DAT ZIJN WE WEL GEWENDT AMBTENAREN MOETEN SCHIJNBAAR EERST DE ERNST VAN DE ZAAK IN ZIEN OF ZELF TEN VAL GERAKEN.

rick

stoplichten eerder in werking. dit klopt niet. het is verkeerslichten.

M.S.
Prima raadsvoorstel! en het is een goede zaak dat hij aangenomen is! Mijn raadsvoorstel er overheen is dan ook maar direct het verzoek om in het weekend de verkeerslichten helemaal niet aan te doen. Als men nu op zondagmiddag door het dorp wil kan men 3x voor rode verkeerslichten gaan staan te wachten op Jan met de korte achternaam! En de optie voor een bredere weg in het dorp tja kijk alleen even naar de bocht in de kerkstraat. Toen we daar de eerste keer doorheen reden konden we ook al de weddenschap afsluiten dat het daar mis ging. En… Lees meer »
Hans
Beste M.S, Je slaat de plank volledig mis vind ik. Omdat veel mensen haast hebben in de ochtendspits gaat het vaak maar net goed. Aan wie en wat ligt dat dan? Dat is de omgekeerde wereld. En wie was er schuldig aan dat ongeluk met die scooterrijder? Precies ja, een automobilist die niet oplet en een voorrangssituatie EN een drempel gewoon niet ziet? Niks onveilig, iemand die eigenlijk dus niet in een auto thuishoort! Ook het uitzetten van de verkeerslichten in het weekend is een slechte zaak want juist dan als men op een terras wil zitten vliegen de auto’s… Lees meer »
annie

Eindelijk iemand die aan de bel trekt,het is een gevaarlijke situatie daar.Petje af voor mevr.Clewits.

wpDiscuz