Nieuwe gemeentelijke website en gemeente-app

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de totaal vernieuwde website www.groesbeek.nl. De gemeente Groesbeek wacht nog op de laatste toetsing, door het ministerie van Binnenlandse Zaken, van de DigiD-service. Zodra dat akkoord is gaat de site de lucht in, samen met een handige app.

Groesbeek heeft onderzocht welke zaken onze bezoekers het meest bekijken en gebruiken op www.groesbeek.nl en heeft de nieuwe website daar helemaal op ingericht. Op de homepage vindt u straks bijvoorbeeld een serviceblok waar u meteen een afspraak kunt maken of contact en afvalinformatie kunt opvragen. De gemeente heeft zoveel mogelijk in handige themablokken ondergebracht, en de zoekfunctie is sterk verbeterd.

Webrichtlijnen overheid

De website is ook vernieuwd omdat de oude niet meer voldeed aan de verplichte webrichtlijnen voor toegankelijkheid van de overheid. Omdat de gemeente in een herindelingstraject zit met Ubbergen en Millingen aan de Rijn, zijn ook deze websites vernieuwd en alle drie zijn ze op dezelfde manier ingericht.

Een systeem voor drie gemeenten

Ze worden vanaf nu ook vanuit één gemeenschappelijk MUG-systeem bijgehouden door verschillende redacteuren van alle drie de gemeenten. Dat heeft als (financieel) voordeel dat straks de ombouw naar een nieuwe gemeentesite makkelijker en sneller kan. U kunt daardoor soms informatie tegenkomen, die voor drie gemeenten tegelijk aangeboden wordt.

In ontwikkeling

De nieuwe website is nog niet klaar. De gemeente Groesbeek vindt het van belang dat u steeds meer zaken bij uw gemeente digitaal kunt afhandelen. Om deze reden gaan de ontwikkelingen om dit te realiseren door en zult u voor steeds meer zaken 24×7 op deze website terecht kunnen.

Gratis app

De app Gemeente MUG is een gezamenlijke app van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek. U kunt nieuwsberichten van uw gemeente, informatie over werk aan de weg, twitterberichten of de afvalkalender van de gemeente via uw smartphone of tablet bekijken. Deze app is binnenkort gratis beschikbaar.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

DAT WORDT MINDER WERK VERRICHTEN EN MINDER PERSONEEL NODIG IN DE TOEKOMST EN VROEGER NAAR HUIS.

wpDiscuz