Avonturenbos Stekkenberg bruist

Het Avonturenbos aan de rand van de Stekkenberg krijgt veel bezoek! Dat rapporteert Henk Klaassen, die als vrijwillige boswachter daar vrijwel dagelijks actief is. Het Avonturenbos is op 15 mei officieel geopend onder grote belangstelling van veel kinderen en hun familie.


Opening Avonturenbos met Jochem van Gelder op 15 mei 2013. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

“Het is de laatste weken heel druk geweest, bijna dagelijks heb ik schoolkinderen op bezoek gehad. Sommige vragen om de boswachter, anderen gaan lekker zelf hun gangetje.” Afgelopen dinsdag bezochten maar liefst 150 kinderen van basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel het Avonturenbos.

Buurtbos

Verder is het Avonturenbos twee nieuwe vrijwilligers rijker en hebben zich twee mensen gemeld om de boel in de gaten te houden en voorvallen te melden bij Henk Klaassen. “Het leeft in de buurt, steeds meer, vooral ouderen, maken een rondje Avonturenbos. Het bos ziet er schoon uit, met dank aan vrijwilliger Sjaak die af en toe een rondje maakt en gelijk opruimt.” Verder spelen er natuurlijk veel kinderen in, op en zelfs onder de mooie en bijzondere houten speeltoestellen en stellages, en worden er veel nieuwe hutten gebouwd en weer afgebroken, want dat mag gewoon.

Riooloverlast opgelost

Het Avonturenbos wordt gelukkig ook niet meer geplaagd door overtollig rioolwater, dat af en toe vanaf de Koekeleklef naar beneden liep het bos in, doordat een tijdelijke pomp soms vastliep. Deze tijdelijke pomp is onlangs weggehaald. De riolering in dat deel is weer normaal gekoppeld aan de gerenoveerde delen van de Stekkenberg en de extra pomp is nu niet meer nodig.

Meer info: www.avonturenbos.nl.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

EEN GOEDE ONTWIKKELING MESCHIEN WAT RECLAME MAKEN VOOR ALLE SCHOLEN BINNEN GELDERLAND EN VIA DE SITE VAN STAATS BOSBEHEER.

wpDiscuz