MS Fonds: Extra handen nodig in Groesbeek!

Zeg Multiple Sclerose (MS) en veel mensen denken aan een rolstoel en een spierziekte. De chronische ziekte, die het zenuwstelsel aantast, komt maar moeilijk van vooroordelen af. Tijd voor actie, besluit Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds.

In november wordt de MS Collecte met zo’n 8 collectanten in Groesbeek georganiseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 80 collectanten nodig”, zegt Zaat, coördinator bij het MS Fonds. Zij is sinds 2006 actief voor het Nationaal MS Fonds en is landelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de MS Collecte. “Als iemand de diagnose MS krijgt, ben je in het begin vooral bang. Veel mensen denken nog dat je dan altijd in een rolstoel komt. De meest voorkomende vorm van MS is “relapsing remitting”, dat betekent dat er wel periodes zijn waarin je minder kunt, maar dat dat ook weer verbetert.”

Zaat is blij met de landelijke inzet van zo’n 11.000 collectanten die hun steentje bijdragen aan de MS Collecte. “De oorzaak van MS is nog steeds onduidelijk. Geld voor voorlichting, ondersteuning van mensen met MS en onderzoek is zo ontzettend belangrijk.”

Extra handen gezocht

“Het Nationaal MS Fonds zoekt hulp in Groesbeek. Het zou mooi zijn als we daadwerkelijk bij elke voordeur kunnen aanbellen”, aldus de coördinator. Aanmelden kan bij Pamela Zaat, [email protected] of via 010-5919839

Voor meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl. De collecteweek is van 18-23 november.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

MOMENTEEL ZITTEN ER VEEL TEKEN IN HET BOS DIE KUNNEN OOK HET ZENUWSTELSEL AANTASTEN.DUS JE LICHAAM GOEDT NAAR KIJKEN.

mike

ha willie 😀

wpDiscuz