Vrijwilligers gezocht voor nieuw inloophuis Groesbeek

Men is bezig om in Groesbeek een inloophuis voor mensen uit Groesbeek te realiseren.

Inloophuis_Groesbeek_logo

Een inloophuis biedt een prettige ontmoetingsruimte waar de koffie altijd klaar staat, en biedt hulp, begeleiding, activiteiten, contact en informatie aan patiënten, ex-patiënten, partners, kinderen, mantelzorgers en alle anderen die direct of indirect te maken hebben met kanker of een andere ernstige ziekte.

Een huis, waar niet de patiënt, maar de mens centraal staat, waar iedereen iets kan halen en brengen. Zo geven we elkaar moed en bieden we elkaar ondersteuning bij de ervaring en verwerking van de confrontatie met kanker.

Zowel in de aanloopfase als ook wanneer het inloophuis open is zijn veel mensen nodig die graag hun handen uit de mouwen steken en hun kwaliteiten, ideeën en ambities met liefde samen inzetten voor het inloophuis. Inmiddels zijn men met een kleine groep mensen gestart en hard aan het werk. De initiatiefnemers hopen van harte dat u zich bij hen wilt aansluiten.

Werving vrienden Inloophuis

Inloophuizen zijn financieel afhankelijk van donateurs, sponsors enz. Heb je leuke ideeën voor acties of een familie die je wilt overhalen om donateur te worden? Super! Laat het ons weten. Bel dan naar 06-13321531 of 06-55100030. Je kunt ook mailen of langskomen op dinsdag 9 juli, van 14:00 uur tot 16:00 uur en van 19:30 uur tot 21:30 uur.. Mail: [email protected] Adres: Herwendaalseweg 24 in Groesbeek.

Tijdelijke kantoorruimte

Inmiddels zijn we met een kleine groep mensen gestart en 31 mei is de stichting opgericht “Vrienden van het inloophuis” van het geld dat we van KWF kankerbestrijding hebben gehad. Folders en vriendenkaarten zijn in de maak. De stichting heeft de gelegenheid gekregen om vanaf 1 juli 2013 tot 1 januari 2014 de kantoorruimte (80m2) aan de Herwendaalseweg 24 te Groesbeek te huren voor een lage prijs. Deze tijdelijke locatie biedt de Stichting de mogelijkheid kantoor te houden, een infotheek samen te stellen en op kleine schaal een start te maken met het organiseren van informatieve bijeenkomsten en workshops.

Vrijwilligers gezocht

Hebt u verstand van boekhouden?
Onze penningmeester zoekt mensen die hem kunnen helpen met…

• Boekhouding van de Stichting Vrienden Inloophuis Groesbeek
• Donateur-administratie
• Incasso-mutaties

Houdt u van acties organiseren , bent u creatief, of beweegt u zich graag tussen de mensen?
Dan nodigen wij u graag uit om samen…

• Campagne te voeren voor het inloophuis
• Deel te nemen aan beurzen en markten
• Donateurs werven
• Mee-organiseren van acties, benefietconcert, voorlichtingen enz

Wilde u vroeger al interieurarchitect worden of bent u dat toevallig?
Wij starten in een ruimte van 80 m2. Die ruimte willen we zo optimaal mogelijk gebruiken. Hoe geweldig zou het dan zijn als u in juli de tijd hebt om te helpen met…

• Ideeën aanleveren en uitwerken

Vertoeft u graag in een infotheek of bibliotheek?
Initiatiefneemster Wilma de Bruin heeft dringend mensen nodig die met haar samen een mooie infotheek en leeshoek opzetten waarbij ook hoort…

• Het uitzoeken en aanschaffen van boeken, abonnementen, kaarten, informatiemateriaal
• Prettig en overzichtelijk inrichten en onderhouden
• Overzicht op wat er is en bijhouden van archief

Bent u een type die graag orde schept en administratiewerk leuk vindt?
In het inloophuis zijn mensen nodig die…

• Samen de administratie opzetten en uitvoeren
• De nieuwsbrief verzenden
• De post verwerken enz
• Wij roepen mensen op die op de PC overweg kunnen met Office, Outlook, Word, Excel en 1 dagdeel per week beschikbaar zijn.

Bent u goed in schrijven en hebt u er ook plezier in?
Wij zoeken mensen die mee willen helpen aan…

• De opzet van een nieuwsbrief
• Berichten in de pers
• Ontwikkeling van informatie materiaal

Gastvrouw / gastheer
Beschikt u over levenservaring, een luisterend oor, inlevend vermogen en de aanleg om het mensen naar de zin te maken? Als Inloophuis Groesbeek open gaat dan zal er behoefte zijn aan gastheren en gastvrouwen. Zij zullen het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers zijn. Zij zorgen voor een warme ontvangst en bieden een luisterend oor. Daarnaast beantwoorden zij de telefoon en organiseren of helpen zij bij activiteiten. Van gastvrouwen en -heren vragen wij een wekelijkse beschikbaarheid van minimaal één dagdeel in de week .

Een uitdaging voor iemand die graag fietst of auto rijdt
We zullen zeker een aantal keren per jaar een koerier nodig hebben voor verspreiding van de nieuwsbrief en folders voor huisartsen, ziekenhuis, bibliotheek, thuiszorg enz. Omdat er mensen zijn die graag naar het inloophuis willen komen, maar dat niet op eigen gelegenheid kunnen doen, hebben wij ook vrijwilligers nodig die hen thuis ophalen en na het bezoek ook weer thuis afzetten. Heb je een eigen auto (met inzittendenverzekering!) en ben je bereid af en toe op oproepbasis iemand te rijden? Dan horen we graag van je.

Klusjesman of vrouw
Af en toe is er bij ons ook wel eens een lamp stuk, lekt een kraan, moet er iets opgehangen worden, piept een deur of heeft iets een verfje nodig. Het zou geweldig zijn, als wij hiervoor een beroep op jou zouden mogen doen. Ook nu in de aanloopfase zou het fijn zijn als we op een handig iemand kunnen rekenen.

Huishoudelijk werk
Een gastvrij huis krijg je niet alleen door een open deur, een kopje koffie/thee en een bloemetje op tafel. Het moeten er ook schoon en verzorgd uitzien. Wie wil ons helpen ons huis schoon te houden?

Interesse? Meld je aan!

Wanneer je vrijwilliger wilt worden verwachten wij van je dat uit je betrokkenheid en aandacht blijkt dat je de visie van het inloophuis ondersteunt. Gastvrouwen en gastheren krijgen eerst een basistraining. Inloophuis Groesbeek biedt je werk in een informele, warme en collegiale sfeer, scholing en een samenwerkingsovereenkomst.

Voel je je aangesproken door een van bovenstaande taken, neem dan contact op met Wilma de Bruin, tel 06-55100030 of mail naar [email protected] Voor meer informatie kunt u terecht op de nieuwe website: www.inloophuisgroesbeek.nl

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Wilma, ik wens je succes met dit verhaal. Dit is een goed idee

Kruimeltje

Is er contact gezocht met andere welzijnsorganisaties in Groesbeek? Dit lijkt mij nu bij uitstek een mooi initiatief om samen op te pakken?

wilma

Hoi
Dank voor de reactie.
Ja er is contact met welzijnorganisaties, zzg zorggroep,huisarts,nim…….maar bij “Met elkaar, voor elkaar” denken we niet alleen aan organisaties maar aan iedereen binnen de gemeente Groesbeek.
Wilma

wpDiscuz