Het is weer “wasbérretied”

Ze zijn er weer: wasbérre.


Het zogeheten “wasbérrebriefke”. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Voor menigeen een nachtmerrie als ze terug denken aan de tijd dat ze met het hele gezin het bos introkken om enkele keren per dag uren bosbessen te plukken, maar het bracht wel geld in het laadje.

Het was toentertijd verplicht om een “wasbérrebriefke” bij je te hebben. Op bovenstaande foto een die 50 jaar oud is, en toebehoorde aan een oom van fotograaf Piet Spanjers: Tún Rijcken.

Nu is het een mooi uitstapje naar het bos en voor de ouderen even een ongedwongen moment om toch aan deze “nostalgische” tijd terug te denken. Pas echter wel op voor de teken! Nu het warm wordt zijn ze zeer actief.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Iets voor de Nachtboswachter?

de nachtboswachter
was van de week op een plek in het bos en daar was het donker blauw van de bosbessen.binnen een uur hardt ik een kilo wat eigelijk heel veel is.ik heb de helft aan mijn moeder gegeven.en die heeft er lekker wasberrepannenkoek van gebakken heerlijk ook erg gezondt en lekker.er staan op dit moment veel bosbessen maar je moet wel de weg weten en zoeken.ook heel goedt voor kleine kinderen als ze diarree hebben.vroeger gingen ze op transport naar engeland.men gebruikten ze om er medicijnen van te maken.meschien dat een ouder iemandt weet waar voor en meschien in het kort… Lees meer »
DE NACHTBOSWACHTER

WIE BOSBESSEN WIL MOET OP DEKKERSWALDT ZIJN BIJ DE ROTONDE SIONSHOF LINKSAF SCHEIDINGSWEG 100 METER VOOR HET SPOOR RECHS AF DE BIESSELSEBAAN OP VOOR DE SLAGBOOM PARKEREN HET EERSTE PAD LINKS IN EN EEN BEETJE RONDT STRUINEN PLUK ZE

wpDiscuz