Nieuwe gemeentelijke website online

Sinds kort is de nieuwe gemeentelijke website gelanceerd. Inwoners van de drie MUG-gemeenten worden vanaf nu doorverwezen naar een onderdeel van muggemeenten.nl.

Muggemeenten.nl

Inwoners die naar www.groesbeek.nl surfen worden doorverwezen naar muggemeenten.nl/groesbeek-inwoners. De website is op dezelfde manier ingericht als die van de andere twee MUG-gemeenten: Ubbergen en Millingen aan de Rijn. De inwoners van die twee gemeenten worden naar muggemeenten.nl/ubbergen-inwoners en muggemeenten.nl/millingen-inwoners doorverwezen als zij hun gemeente-site bezoeken.

Hoewel de inrichting hetzelfde is, is de kleur wel anders; Groesbekers zien de vertrouwde groene gemeentekleuren, terwijl de site van Ubbergen rood kleurt en die van Millingen blauw.

Rekening gehouden met uw wensen

Men heeft onderzocht welke zaken de bezoekers het meest bekijken en gebruiken op de oude website en hebben de nieuwe website daar helemaal op ingericht. Op de homepage vindt u bijvoorbeeld een serviceblok waar u meteen een afspraak kunt maken of contact- en afvalinformatie kunt opvragen. De gemeenten hebben zoveel mogelijk in handige themablokken ondergebracht, en de zoekfunctie is sterk verbeterd.

Webrichtlijnen overheid

De website is ook vernieuwd omdat de oude niet meer voldeed aan de verplichte webrichtlijnen voor toegankelijkheid van de overheid. Omdat de gemeente in een herindelingstraject zit met Ubbergen en Millingen aan de Rijn, zijn ook deze websites vernieuwd en alle drie zijn ze op dezelfde manier ingericht.

Een systeem voor drie gemeenten

Ze worden vanaf nu ook vanuit één gemeenschappelijk MUG-systeem bijgehouden door verschillende redacteuren van alle drie de gemeenten. Dat heeft als (financieel) voordeel dat straks de ombouw naar een nieuwe gemeentesite makkelijker en sneller kan. U kunt daardoor soms informatie tegenkomen, die voor drie gemeenten tegelijk aangeboden wordt.

In ontwikkeling

De nieuwe website is nog niet klaar. De gemeenten vinden het van belang dat u steeds meer zaken bij uw gemeente digitaal kunt afhandelen. Om deze reden gaan de ontwikkelingen om dit te realiseren door en zult u voor steeds meer zaken 24×7 op de website terecht kunnen.

Bron: DeGroesbeek.nl, MUGgemeenten.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

wat een voor uitgang

Mooie, overzichtelijke website! Complimenten!

Wel mooi 🙂

eekhoorn

Welkom terug nachtboswachter.

Henk P.

De nachtboswachter beloofde vorige week niet meer te reageren op deze site.
Hiermee deed hij velen een plezier.
Nu blijft hij toch nog reageren.
Vandaar deze noodkreet: NACHTBOSWACHTER STOP!

stekkenberger

Iedereen vond het jammer dat hij niet meer reageerde.

groesbeekse

Ik heb geen moeite met nachtboswachter.

ene bruukse
De nachtboswachter heeft volgens mij bedoeld dat hij niet meer reageerde op bepaalde onderwerpen omdat hij steeds werd afgezeken en hij schreef inderdaad ik reageer niet meer op deze site maar bedoelde vast op het onderwerp. kan denk ik willie zelf het beste uitleggen toch willie? Maar jullie vallen hem nu weer aan daar gaat dit onderwep toch niet over beetje kinderachtig of niet of je nu wel of niet eens bent met de nachtboswachter doe dan gewoon rood duimpje of groen duimpje lijkt me een beter idee maar wie ben ik. Ik zou het bijna vergeten de nieuwe website… Lees meer »
stom

Gaat dit onderwerp over nachtboswachter of over de nieuwe website?

ene bruukse

@stom jij begrijpt het teminste goed bezig

Gijs

Ene bruukse, ooit van punten en hoofdletters gehoord?

stekkenberger

Gijs,heb je niks anders te doen.

wpDiscuz