[Foto’s] De Groesbeek boven water

De Groes-beek is nu ook aan de oostkant van de Dorpstraat zichtbaar. Vrijdagochtend is er water in gepompt en wordt het stroomgebied richting het Groeske voorlopig globaal afgewerkt.


Iedere dag nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Elders in het centrum zijn er dagelijks ook veranderingen te zien. Er worden bomen in bakken geplaatst om deze zomer toch al een groen centrum te zien. Deze blijven drie maanden staan. Later komen er bomen in de grond in het trottoir te staan. Het oude Blokker gebouw is geheel verdwenen.

Het centrum van Groesbeek wordt de komende tijd totaal vernieuwd. Dinsdag 2 april hebben de gemeente, woningbouwcorporatie Oosterpoort en aannemer Van Erk hun handtekening onder de overeenkomst gezet, de plannen zijn daarmee definitief en het echte werk kan gaan beginnen: de bouw van de grote parkeergarage, winkels en appartementen op de hoek van de Dorpsstraat en de Stationsweg.

De eerste fase van de werkzaamheden in de Dorpsstraat is in juni afgerond. Deze weg werd opengebroken en riooltechnische ingrepen werden uitgevoerd. De weg is smaller en er ligt een nieuw wegdek.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
DE NACHTBOSWACHTER

WAT KOPEN WE VOOR EEN PARKEERGARAGE ZAL WEL EEN DUUR PLAATJE WORDEN.OM TE PARKEREN STRAKS GAAT HEEL GROESBEEK DE GRENS OVER OM TE WINKELEN.EN ALLES STAAT TE KOOP OF TE HUUR.MAAR JA ALS VAN ERK EN OOSTERPOORT HET GELDT MAAR BINNEN HEBBEN

kloeke

word mooie gemeente dat berg en dal…….

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter de eerste 2 uur parkeren wordt gratis. Ik maak me wel wat zorgen over de bezetting van de winkelpanden. Kloeke het blieft Grusbek

kloeke

hans ik hoop het….moet je naar die schitterende foto kijken van de protestantse kerk en dan bedenken dat, dat straks mischien in gemeente…ja je weet wel wat ik bedoel….staat….kan toch niet.

knilles

Ik denk dat het er heel mooi gaat uitzien maar wat een idee om op de mooie, brede, promenade-achtige stoepen een paar parkeerplaatsen te maken. Nu lijkt het net of er wat verdwaalde auto’s op de stoepen staan, belachelijk en lelijk. We hebben het echt maar over enkele plaatsen. Wat voor een idee zit daarachter ?

henk h

simpel, het centrum verkeers luw maken en het winkelende publiek te laten parkeren op het marktterrein.
Ik vind het mooi geworden, smal maar prima.

Mariƫtte

Ik vind het Kerstraatje prachtig geworden, met het kerkje op de achtergrond, schitterend!!!

eekhoorn

Zie dat de capslock ook weer terug is.

Piet.

eekhoorn,en graag dadt met dt dus.

wpDiscuz