Vierdaagse 2013 door Groesbeek: wegen afgesloten

Donderdag 18 juli komt de wandelkaravaan weer door Groesbeek. De doorkomst van de Vierdaagse heeft tot gevolg dat die dag wegen in het centrum zijn afgesloten voor verkeer.


Wandelaars komen het centrum van Groesbeek binnen. Foto en rechten: De LiNDE/New Style

Die inwoners bij wie de Vierdaagse door de straat komt, worden verzocht daar met het parkeren van de auto rekening mee te houden. De wandelaars komen Groesbeek binnen vanuit Milsbeek en Mook. Vanaf de rotonde Gooiseweg/Herwendaalseweg lopen zij dezelfde route: Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg, Nieuweweg, Zevenheuvelenweg en zo verder naar Berg en Dal en Nijmegen.

Vóór het gemeentehuis zullen de wandelaars als vanouds begroet worden door de burgemeester, die in gezelschap is van genodigden, raadsleden en regioburgemeesters.

Berg en Dal

Net als vorig jaar zullen de wandelaars door Berg en Dal een andere route lopen. Komende vanaf de Zevenheuvelenweg zullen zij linksaf de Watertorenweg inslaan, daarna rechtsaf de Leeuwerikweg in, langs het Hamersveld rechtsaf de Kerstendalseweg op en daarna linksaf de normale route op via de Oude Kleefsebaan richting Nijmegen. Hierdoor blijft de kruising Oude Kleefsebaan/Nieuwe Holleweg volledig beschikbaar voor het verkeer.

Berggeiten_4daagse_2013_DG1

Inwoners uit Berg en Dal kunnen op het Kerkplein terecht om de Vierdaagselopers aan te moedigen. Bovenstaand de flyer van CV de Berggeiten, die het feest organiseert.

Te voet of met de fiets

Wie in het centrum van Groesbeek naar de doortocht wil kijken, wordt geadviseerd te voet of met de fiets te gaan, want parkeren is maar beperkt mogelijk. Voor wat betreft mensen die donderdag het dorp uit gaan: aan de westkant kan men Groesbeek verlaten via de Houtlaan richting Molenhoek en via de Dries, Nieuweweg en Nijmeegsebaan richting Nijmegen. Aan de oostkant kan men via Hulsbroek resp. Kon. Wilhelminaweg en dan Cranenburgsestraat, Boersteeg, Lagewald en grensovergang Wyler het dorp uit.

Geen buurtbus op donderdag

De buurtbussen van lijn 562 (Beek-Groesbeek-Malden) en 564 (lokaal Groesbeek – Molenhoek) komen donderdag niet in actie. Dan zijn er tijdens de Vierdaagse – lijn 405 – weer extra vroegritten naar Nijmegen. Deze ritten kunt u niet met een gewone rittenkaart of abonnement betalen. U heeft een speciale Blarenpas nodig. Voor meer informatie www.breng.nl.

Veegwagen

Rond de Vierdaagse komen de veegwagens op de hoofdroute ook in actie. Dat geldt voor de woensdag en de donderdag als ook voor dinsdag 23 juli als de jaarmarkt wordt gehouden.

Gemeentehuis en gemeentewerf gesloten

Donderdag 18 juli zijn het gemeentehuis en de gemeentewerf in verband met de doorkomst van de Vierdaagse voor het publiek gesloten. Voor de gemeentewerf geldt bovendien dat deze ook vrijdag 19 juli voor het publiek is gesloten.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
DE NACHTBOSWACHTER

WAT ZOU DE VIERDAAGSE ZONDER GROESBEEK ZIJN DE ZEVENHEUVELEN ALLEMAAL HEBBEN ZE HET ER OVER WIE MEE LOPEN.ZONDER GROESBEEK GEEN VIERDAAGSE.DUS LAAT ONZE NAAM NIET VERLOREN GAAN GROESBEEK.

wpDiscuz