[Update] Verkiezingen MUG-gemeenten 2014

Inwoners van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) mogen op woensdag 19 november 2014 naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aanvankelijk zouden de verkiezingen op 12 november plaatshebben, maar door een wijziging van de Kieswet is dit veranderd. Dit meldt burgemeester Harry Keereweer dinsdagavond op Twitter.

Inwoners van gemeenten die niet te maken hebben met een herindeling per 2015 mogen op 19 maart 2014 een stem uitbrengen.

Referendum

Doordat er in de MUG-gemeenten onenigheid bestaat over de nieuwe gemeentenaam wordt er een referendum op de dag van de verkiezingen gehouden. Met de bekendmaking van de datum van de verkiezingen is de datum van het referendum automatisch bekend geworden. Inwoners gaan kiezen tussen de namen Groesbeek en Berg en Dal. Die laatste naam zorgde voor verzet vanuit Groesbeek, waardoor er uiteindelijk voor een referendum is gekozen.

Update 12 maart 2014, 20:30 uur
Een reminder, omdat het niet bij iedereen even duidelijk is. Door met name de landelijke aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen vragen inwoners uit de MUG-gemeenten zich af waar hun stempas blijft. De verkiezingen in de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) zijn vanwege de herindeling NIET op woensdag 19 maart 2014, maar exact acht maanden later. Op 19 november 2014 mogen de inwoners uit de MUG-gemeenten naar de stembus om te stemmen op een politieke partij en zijn of haar favoriete gemeentenaam.

NB: Dit is een wijziging van een eerder (in juli en oktober) gepubliceerd bericht!

Informatie over de MUG-verkiezingen (+kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma’s) en het referendum staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Binnenlandsbestuur.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 30 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harrie Derks

Dan kunnen we nu dus zoveel mogelijk mensen gaan mobiliseren om VOOR GROESBEEK te gaan stemmen.
De laatste kans om TEGEN berg en dal te stemmen en VOOR GROESBEEK.
Kom op mensen, gebruik je verstand en laat Groesbeek gewoon Groesbeek blijven.

henk h

En niet alleen voor de gemeente naam Groesbeek,maar laat je stem gelden voor de lokale partijen, en zeker niet aan de mee lopers. Ik hoop echt dat de landelijke partijen flink op hun gat gaan, en zeker een mevrouw die in Groesbeek woont maar zich daar te min voor voelt.

Ouder

25 jaar en 2 dagen na de val van de Berlijnse muur, de val van onze lokale politici??

kloeke

@iedereen…we moeten een goede aktie bedenken om groesbeek te mobaliseren…misschien optie om borden te maken waar op staat, dit gemeente berg en dal….nee toch!? en dan bij echte groesbeekse dingen plaatsen, bv de protestantse kerk, in de wei bij de 7 heuvelen weg een paar.tis maar een idee…

otto

@ Harrie, misschien een idee om met de Groesbeekse voetbalvoorzitters een avond aan de tap te bomen om goede plannen te smeden langs de velden. Ik denk al om de roterende borden aan te passen en dan een keigoeie tekst erop.
Verder hoop ik dat het College wat er nu zit, flinke klappen krijgt. Groesbekers kom in actie op welke manier dan ook.

Harrie Derks

otto.
Ik denk dat je een vergissing maakt
Ik ben geen voorzitter van een voetbalclub.
Wel een fanatiek voorstander van de naam GROESBEEK..

www.hanspeters.eu

Ik kan niets anders zeggen dan dat het nog lang geen 12 november 2013 is. Inderdaad er moet ipv 53% nu minstens 90% van de kiezers zich geroepen voelen om te gaan stemmen. Dan redden we de naam Groesbeek, dan zit ik alleen nog met de vraag van hoe gaan de landelijke partijen om, met de naam Groesbeek, of met de uitslag van het referendum?

www.hanspeters.eu

Ik bedoel natuurlijk 12 november 2014

De opkomst wordt gewoon normaal, misschien minder doordat het winter is. Leg je dus maar neer bij de naam Berg en Dal, daar ga je niks tegen doen. Het enige wat je nog wel kan doen is het huidige college afstraffen.

Kruimeltje

Wat een gedoe over de naam. Kijk eens hoe mooi ons centrum opgeknapt is en wordt. Vandaag sprak ik enkele toeristen, die waren diep onder de indruk van deze prachtige omgeving met zijn heuvels, bossen en dorpskernen. Tel wat je hebt, niet wat je mist.

Oliedom

Waarom zouden we willen, dat inwoners van Ubbergen, Ooy, Kekerdom, Millingen en zelfs Persingen zich straks Groesbeker mogen noemen?

ikke

hoezo ,,gedoe” over een naam? het is van belang dat het gemeente GROESBEEK blijft! laten zoals het is dus, heb je ook geen gedoe, geen gezeur, geen kosten. overigens moet ikke eerlijk zeggen dat ikke het niet erg opgeknapt vind in ons centrum met die vieze roestbakken die als plantenbak dient, je moet er niet tegenaan gaan staan…, staan die planten eigenlijk in de grond of nog in de bak? dan moeten ze ook weer bij gewaterd worden, weer extra uitgaven… fietsers die door de versmalling van de weg helemaal in het gedrang komen…

Oliedom, die mensen zullen zich nooit Groesbekers noemen. De dorpsnamen blijven namelijk gewoon behouden, alleen de naam van de gemeente gaat hoogstwaarschijnlijk veranderen. En ze hebben daar zo`n hekel aan Groesbeek dat ze dat sowieso nooit zouden zeggen.

de nachtboswachter

HANS mijn stem heb je AL.

willie

Kruimeltje hou toch op man, ik ben groesbeker en wil dat blijfen ook. dat heeft toch niks te maken met hoe mooi ons dorp word.

de nachtboswachter

VOLKOMEN GELIJK WILLIE EN HARRIE.

Hans

@Williie , Het dorp blijft dus hoe dan ook gewoon Groesbeek heten . Dus Groesbeker blijf je gewoon . Zoals PK zei het gaat eventueel alleen om de gemeente naam.

bellefante

Of het nou die naam heeft of zo wij als burger schieten er toch niets mee op

ikke

Heb gehoord dat als er gemeente samen komen
De naam van de grootste gemeente in de nieuwe naam moet voor komen

Dus waar moetwn we dan over stemmen blijft gewoon Groesbeek

joop

Wij worden er alleen maar armer van,en de rest is er mooi mee geholpen,

wpDiscuz