[Update] Groesbeek maakt zich op voor de Vierdaagse

Dinsdagochtend is de start van de 97e Nijmeegse Vierdaagse. Donderdag is de “Dag van Groesbeek”.


Nee, geen Tour de France in Groesbeek. Men heeft op de Zevenheuvelenweg alvast een plaatsje bemachtigd voor de “Dag van Groesbeek” tijdens de Vierdaagse. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De campings raken vol en er worden op de Zevenheuvelenweg plaatsen gereserveerd middels linten en meubelstukken. Tour de France-achtige taferelen langs de kant van deze weg zijn een jaarlijks terugkerende traditie. De gladiolen willen echter nog niet bloeien.

Groesbeek maakt zich, zoals op onderstaande foto’s te zien is, in ieder geval op voor dit evenement. Zaterdag werden er aan de wandelaars binnen de gemeente Groesbeek al honderden Vierdaagse t-shirts uitgedeeld door burgemeester Harry Keereweer.

Als de weersverwachtingen uitkomen wordt het een zonnige Vierdaagse met temperaturen tussen de 23 en 27 graden. Dit zijn nog geen gevaarlijke temperaturen, echter moet men wel zorgen dat men voldoende drinkt. Het gemiddelde is 2 liter water, maar dit verschilt per persoon.

Update 16-07-2013, 16:00 uur
Op de eerste dag van de Vierdaagse is de karavaan van campers en caravans reeds gearriveerd op de Zevenheuvelenweg. Ze maken er een gezellige boel van, want ze moeten nog twee dagen wachten.

Tips om uitdroging te voorkomen.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 32 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
anton

ik kijk er nu al naar uit !

ikke

see you at the 7 hills!!!en dat in de gemeente GROESBEEK.

stom

Ik zie er niets van moet werken 🙁

Heleen

YESSSSSS.Vrij op donderdag kom jullie aanmoedigen.

Robbert B.

Goed in de gaten houden wie er op die bank zit en of die vrijdag weg is!!
Succes voor de lopers, Groesbeek moedigt jullie aan!

kersten

waarom staan er als sinds gisteren caravans en campers tegenover het Canadees kerkhof????? mag ik ook mijn caravan er neer zetten volgende week, gratis voor een aantal dagen!!!!!!

stekkenberger

Waarom zouden die daar staan,zou het niet zeker weten maar volgens mij omdat ze daar donderdag de vierdaagse lopen.Die staan er toch elk jaar,wat een domme vraag.

Gijs

@Kersten doe niet zo zielig man! Is toch prachtig dat mensen daar willen staan! Hoe voller hoe mooier!

Wel moet de verkeersveiligheid gegarandeerd kunnen worden! Vorig jaar stonden sommige campers een halve meter naast de weg.

Oliedom

Laat de gemeente Groesbeek daar nou gewoon stageld en toeristenbelasting gaan innen, dan levert het ons tenminste ook wat op. Of staan er lokale politici tussen, die betalen dan dubbel!!

harry

Lekker gratis kamperen

stekkenberger

Jullie doen net alsof ze gratis op een camping staan,vraag er geld voor dan staat er straks niemand meer langs de mooiste route van de vierdaagse,lekker gezellig.

tineke corman

graag wil ik donderdag met de bus naar groesbeek, wat is ,n leuke plek om aan te moedigen en waar de bus dus ook komt.
7 heuvelen lukt zeker niet met n bus [in de buurt]
ik hoor t graag

Jawoll

Beste Tineke,
Ik weet niet hoe de bus rijdt, ik zou ergens rond in het dorp uitstappen! Zijn prachtige plekken en lekker druk! U zult in ons mooie dorpje GROESBEEK warm onthaald worden.

TIP: pak niet de bus naar Berg en Dal! Dat is een achterbuurt van GROESBEEK

karin

Tineke,

wel vroeg komen. de bussen rijden maar tot 9 uur en na 17 uur weer

www.hanspeters.eu

Inderdaad vind ik dat er hier een aantal gelijk hebben. Als de verkeersveiligheid in het gedrang komt zou ik zeggen, verbieden dit. Heffing van toeristische verblijfsbelasting lijkt mij volkomen legitiem. Verder heb ik er ook wel moeite mee, in het verleden kon je als voetganger cq fietser met gemak daar gaan kijken. Aan die weg en vooral bij de begraafplaats is dat bijzonder. Nu heeft iedere camper zich een eigen plaats cq grondgebied toegeëigend. Gevolg minder plek voor de gewone man.

Kruimeltje

@hans, heb je nagedacht hoe je dit wilt gaan handhaven? Je plan is in de praktische uitvoering volstrekt onhaalbaar. Moet de ambtenaar dan elk uur langs alle caravans gaan om te kijken (hopen) dat er iemand is? En vervolgens een sticker plakken als men betaald heeft? En hoeveel ga je dan vragen? Ben je als gemeente gerechtigd om dat te doen?
Als mensen betalen vragen ze ook terecht naar diensten, hoe ga je dat oplossen?
Denk toch eens goed na voordat je als lokale politicus weer iets populistisch roept.

Incognito.

Precariorecht;om iets op gemeentegrond te mogen doen of zetten.

www.hanspeters.eu
Kruimeltje ik heb me voorgenomen om niet meer op jouw negatieve antwoorden te reageren. Je hoeft me geen gelijk te geven, je hoeft ook niet op mij te stemmen Maar hier zal ik het voor nu niet laten. Wat denk jij, denk jij nou werkelijk dat deze mensen geen gebruik maken van diensten van de gemeente? Denk jij nou werkelijk,dat deze daar 2 dagen of meer kunnen staan> Met 1 of misschien wel een paar jerrycans water en met een chemisch toiletje. Die ambtenaar is met een opdracht zeker bereid, om aan te kloppen. De tarieven toeristen belasting zijn in… Lees meer »
Henk h

@kruimeltje, jij zult ook wel zoˋn figuur zijn, die op een resort, zijn handdoek legt en de ligstoel claimt aan het zwembad. Ik gooi deze handdoek gewoon in het water, niemand claimt iets. En zo gaat het dus ook met de campers. Ik claim deze plek en niemand mag er bij. Hartstikke mooi dat toeristen naar Groesbeek gemeente Groesbeek ( niet zeuren ) komen om misschien hun familielid aan te moedigen, maar dat kan ook op een andere manier. En ja ze brengen het verkeer in gevaar.

Kruimeltje
Aha, daar komt de aap uit de mouw. Als het lastig is stop je gewoon de discussie. Jij mag kritisch zijn naar anderen, maar omgekeerd sta je dat niet toe. (je noemt dat gelijk negatief) Nog even over die toursistenbelasting. Ga je deze ook heffen bij de campers die bijvoorbeeld op het marktterrein overnachten? Wees blij dat mensen massaal naar Groesbeek komen om te genieten van al het moois we kunnen bieden en val ze niet lastig met een belasting. Nog los van de rekensom. Als je gaat innen via een ambtenaar kost het meer dan het oplevert. Heb je… Lees meer »
wpDiscuz