[300 foto’s] 39.396 wandelaars lopen Vierdaagse 2013 uit

De 97e Nijmeegse Vierdaagse zit er op. In totaal waren er 46.000 inschrijvingen, maar uiteindelijk verschenen er dinsdagochtend 42.493 wandelaars aan de start. Daarvan haalden er vrijdag 39.396 de eindstreep.


De Vierdaagse van 2013 is voorbij. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De Dag van Groesbeek

De derde dag van de Vierdaagse staat bekend als de Dag van Groesbeek. Het was warm…. heel warm en 964 mensen haalden de finish niet. Vorig jaar waren dit er 935. Vanuit Groesbeek kwamen er enkele meldingen van personen die onwel zouden zijn geworden. Ernstige problemen hebben zich tijdens de mars niet voorgedaan. Echter, tijdens het afbreken van een steiger in het centrum van Groesbeek is een man gewond geraakt.


Dag 3: Voor Groesbekers was er een Vierdaagse T-shirt met de tekst “Gruusbek, Moi.j umme?!” In Berg en Dal hing er een spandoek om de naam te promoten. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Zoals ieder jaar was er een herdenking op het Canadees kerkhof. Over de derde dag van de Vierdaagse was men op social media erg enthousiast. Foto’s van deze dag staan inmiddels onder aan dit artikel, uiteraard met dank aan fotograaf Piet Spanjers! Bijna 40.000 wandelaars beginnen vrijdag aan de laatste dag van dit evenement.

Via Gladiola

Vrijdag was opnieuw een warme dag. De intocht eindigt ieder jaar op de Via Gladiola. Van de 39.755 wandelaars die op de laatste dag aan de start mochten verschijnen bereikten er 39.396 de finish. Voor 359 wandelaars duurde de Vierdaagse dus 1 dag te lang. De deelnemers hadden niet tot 18:00 uur, maar tot 18:15 uur de tijd om de eindstreep te halen. De wandelmars zit er nu op, de feesten (ook in Groesbeek) gaan nog heel even door. Rustig nagenieten van dit evenement kan met de 298 onderstaande foto’s.

De cijfers

Dag van Elst: 917 uitvallers
Dag van Wijchen: 857 uitvallers
Dag van Groesbeek: 964 uitvallers
Dag van Cuijk/Via Gladiola: 359 uitvallers

Totaal uitvallers: 3.097
Totaal gestart: 42.493
Totaal uitgelopen: 39.396

Foto’s Vierdaagse 2013

Hieronder foto’s van de 97e Vierdaagse. Wij danken fotograaf Piet Spanjers voor het aanleveren van het grootste gedeelte van de foto’s. Hij maakte zo`n 2500 foto’s en selecteerde deze iedere dag speciaal voor onze bezoekers!

Vierdaagse Dag 1:

Vierdaagse Dag 2:

Vierdaagse Dag 3:

Vierdaagse Dag 4, Via Gladiola:

Alle foto’s van dag 1, 2 en 4 met dank aan Piet Spanjers! Foto’s van dag 3 komen van Piet Spanjers, Gerrie Kusters en redactie.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

En mijn vrouw, die met de parasolvoet op haar voet, loopt hem morgen uit. Zeker weten! Klasse. Vandaag wel erg heet voor de lopers. Voor morgen; nog heel veel suc6.

Kruimeltje

Hahahaha, dat spandoek met ‘Berg en Dal, mooi hè’ kunnen ze voor de toekomst prima bewaren.
De eerste kun je in de Bredeweg zetten!

Handy

Kan die foto met de berg en dal vlag er niet af.. nu Keerewiet ook al waarnemend burgervader is van Millingen…

Klote vlag!

Kan die foto van Berg en Dal er niet af. Verschrikkelijk om dit als Groesbeker te zien! Groesbeek is Groesbeek!

Tonje

Berg en dal het nooit be Gruusbék wille heure en now motte wej eure naam gon draege. Lot ze mar nor Nimwege goán.
Gruusbék moi umme.

www.hanspeters.eu

Ja Tonje dat dringt bij bepaalde lui nog steeds niet door.
De naam Berg en Dal zou allure hebben, dat is nou net wat wij Groesbekers niet willen. Doe maar gewoon Groesbeek. Het is tenslotte ook nog steeds de dag van Groesbeek. Ik stond gisteren bij het gemeentehuis en ik weet niet hoeveel wandelaars, de burgemeester bedankten voor de schitterende organisatie. Het waren d’r een heleboel, het was ook een schitterende en vooral muzikale dag.

Kruimeltje

Het blijft toch gewoon de dag van Groesbeek (gemeente Berg en Dal).

Dorien

Bij deze wil ik toch Piet Spanjers bedanken voor alle mooie foto’s en dat we op deze manier ook mee mogen genieten.
Ondanks dat we toch zelf kijken.

Piet.

Even voor de duidelijkheid,zodat er geen misverstand over ontstaat,de foto van het spandoek in Berg en Dal,is NIET door Piet Spanjers gemaakt.

Klote vlag!

Gelukkig Piet!

Kruimeltje

Jammer, omdat Piet best humor heeft en de lol er wel van in kan zien.

de nachtboswachter

piet kritiek hebben ze altijdt.mooien opnamens

wpDiscuz