KNMI waarschuwt voor extreme hitte

Het KNMI heeft zondagmiddag een code geel afgegeven voor extreme hitte. De komende dagen wordt het tropisch warm in ons land.


Het wordt weer tropisch warm in Nederland.

Op veel plaatsen lopen de temperaturen overdag op tot boven de 30 graden. Omdat dit meerdere dagen aanhoudt heeft het KNMI een waarschuwing uitgegeven. Deze is vooralsnog 48 uur geldig, tot dinsdagmiddag 14:00 uur.

Hittegolf

Regionaal is er een hittegolf mogelijk. Daarvoor moet de temperatuur vijf achtereenvolgende dagen boven de 25 graden uitkomen, met drie tropische (30+ graden) dagen. Voor een landelijke hittegolf moeten deze temperaturen in De Bilt gehaald worden.

Jaarmarkt 2013

Dinsdag is van 09:00 uur tot 17:00 uur de traditionele jaarmarkt in Groesbeek.

Woensdag regen

Het KNMI voorspelt voor dinsdagavond/woensdag regenbuien, die mogelijk gepaard gaan met onweer. Juli is een droge maand dus deze buien kan de natuur goed gebruiken. De temperatuur doet na woensdag ook een stapje terug. Het wordt dan zo`n 22 tot 25 graden en er is iedere dag een neerslagkans van zo`n 70%. Op langere termijn lopen de temperaturen verder terug en lijkt augustus wisselvallig te beginnen.

Gezondheid

Hitte kan ook een bedreiging zijn voor de gezondheid. Met name ouderen, mensen in zorghuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn risicogroepen. Lees hier meer over de gezondsheidseffecten van hitte.

De 15 daagse pluim. Linksboven de neerslagverwachtingen: Na een lange periode van droogte wordt er vanaf woensdag dagelijks neerslag verwacht. Woensdag rond de 10mm, daarna wisselend. Linksonder de temperatuurverwachtingen: Tot en met dinsdag tropisch warm, daarna neemt de temperatuur langzaam af. De groene lijntjes zijn aparte berekeningen, hoe dichter deze (samen met de rode en blauwe lijn) bij elkaar liggen, hoe groter de kans is dat de verwachting voor die dag uitkomt. Het zijn echter lange termijnverwachtingen, waardoor je ziet dat de lijntjes op langere termijn verder uit elkaar komen te liggen, met losse uitschieters naar boven en beneden. KNMI pluim.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNMI

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

veel water drinken en de koelten van het bos op zoeken

wpDiscuz