Structuurvisie Groesbeek 2025 vastgesteld

Op 27 juni 2013 heeft de gemeenteraad van Groesbeek de Structuurvisie Groesbeek 2025 vastgesteld. De structuurvisie geeft aan hoe de eerder vastgestelde Strategische Visie Groesbeek in ruimtelijke termen vertaald wordt naar het leef, -woon en -werkgebied Groesbeek.

Waar gaat de visie over?

In de structuurvisie liggen de hoofdlijnen vast van het ruimtelijk beleid tot 2025, en hoe dat aangepakt gaat worden. Zo geven we richting aan diverse discussies en ruimtelijke opgaven. Groesbeek zal zich de komende jaren langs drie lijnen ontwikkelen:
1. Samen werken aan zorg: deze lijn richt zich op wijken op eigen kracht, zorgen voor elkaar. Ook zet deze lijn in op Groesbeek als toplocatie voor zorggerelateerde instellingen en instituten.
2. Jong, gezond en actief: de lijn speelt in op bevolkingsontwikkelingen en welzijn. Er wordt verder gebouwd op de sterke sportcultuur van Groesbeek en het heuvelachtige landschap dat unieke sportmogelijkheden biedt.
3. Spannend landschap: recreatie, toerisme en ruimtelijke kwaliteit zijn binnen deze lijn belangrijke aspecten. De lijn bouwt voort op de unieke kwaliteiten van het landschap.

Ook bedoeld als inspiratiebron

De visie is meer dan een kader voor gemeentelijke ruimtelijke besluiten (zoals bestemmingsplannen) en beleidsopgaven. Het is vooral ook bedoeld als inspiratie voor inwoners, ondernemers of bestuurders van maatschappelijke organisaties om idee├źn en plannen (mee) te ontwikkelen en uitvoeren. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en bestuurders hebben actief meegedacht over de toekomstige structuurvisie van de gemeente Groesbeek. Met deze structuurvisie als resultaat.

Vervolg

Aan deze samenwerking geeft de gemeente graag een vervolg. Na de zomer zal het organiseren van stakeholdersavonden worden voortgezet waarbij de uitvoering van diverse onderwerpen / doelstellingen uit de structuurvisie wordt besproken met diverse partijen in verschillende samenstellingen.

Structuurvisie inzien?

Iedereen kan de vastgestelde structuurvisie inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via RO publiceer. Klik danlinks op de lijst met plannen en zoek in de lijst structuurvisie 2025. De papieren versie kunt u inzien op het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1), bij het Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer, telefoonnummer 024 3996 217 of met de heer H. Verouden, telefoonnummer 024 3996 157.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUG

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Structuurvisie Groesbeek 2025 vastgesteld

Reageren is niet toegestaan.