Oplaadpunten nu ook bij toeristische trekpleisters

Begin juli zijn bij het Afrikamuseum, Het Nationaal Bevrijdingsmuseum en de Grenzland Draisine oplaadzuilen geplaatst voor elektrische fietsen, – scooters en scootmobielen.

Bij de oplaadzuilen kunnen eigenaren van scootmobielen, elektrische fietsen en – scooters hun accu’s gratis opladen met zonne-energie. Binnenkort wordt er ook nog een elektrisch oplaadpunt geplaatst bij Museumpark Orientalis.

In Groesbeek staan, naast de oplaadpunten bij de toeristische trekpleisters, ook bij zwembad De Lubert, sporthal Heuvelland, cultureel centrum de Mallemolen en bij het gemeentehuis oplaadpunten.

Wie gebruik maakt van de oplaadpunten hoeft niets te betalen. Na het indrukken van een start-knop op de laadpaal wordt er een uur lang opgeladen. Dat is voldoende om de accu weer voor 80 procent op te laden.

Het bijzondere aan de oplaadpalen in Groesbeek is dat deze zelf weer energie verzamelen door het gebruik van licht-panelen; de zon hoeft hiervoor niet eens te schijnen. Voor wie er ook gebruik van gaat maken, vergeet dan uw laadsnoer niet!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUG

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Oliedom

Uitstekend initiatief van de dames en heren van de raad, nu nog veilig fietsen in het centrum!! Of is dat alleen voor personenauto’s en voetgangers??

de nachtboswachter

oliedom volkomen gelijk

de nachtboswachter

meschien ook iets voor de hoge hoendeberg groep

wpDiscuz