Vroeg bedrijvigheid in Groesbeek op tropische dag

Dinsdag was er al vroeg drukte in het centrum van Groesbeek. Zo rond de Groes-beek en zwaluwen gingen rond de kerktoren op jacht naar eten.


Men was al vroeg actief in het centrum van Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De beek kabbelde richting het Vilje terwijl de groenteman zijn waar uitstalde en de geit van de kaasboer alles gaande sloeg. Ook bezoekers die een wandeling maakten keken alvast wat rond terwijl ze al een flinke ronde hadden gemaakt, al dan niet met de hond. Sommigen gingen alvast een terrasje pikken terwijl ze luisterden naar de plaatselijke radiozender die live vanaf de jaarmarkt uitzendt.

De plaatsen werden door de neringdoenden soms met moeite ingenomen, maar veelal werd met humor alles in goede banen geleid. Sommige kraamhouders hadden door de verwachte hitte afgezegd omdat hun waar niet goed gehouden kon worden met deze tropische temperaturen.

De laatste foto laat een kraam zien met droogbloemen. Deze bloemen houden het natuurlijk heel lang vol en hebben geen water nodig. De bezoekers van de jaarmarkt in het zonnige Groesbeek hebben dit vandaag wél.

Er is op de jaarmarkt een infokraam van Burgernet. Wijkagent Henry van Galen meldde dinsdagochtend op Twitter dat er binnen twee uur al 100 aanmeldingen waren. Dinsdagmiddag waren dit er 275.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Is altijd wel leuk de jaarmarkt. Jammer dat het zo heet was, complimenten aan de man van de EHBO en de politie, Maurice, Andre en Karel, bedankt.

de nachtboswachter

en alle vrijwilligers

john

Gaan we nu plotseling klagen over het weer? Wees blij dat het zomer is!

www.hanspeters.eu

John je moet niet bellen als je geen klepel hebt. Ik ben de genoemde mensen om een voor mij persoonlijke reden ontzettend dankbaar.

wpDiscuz