[Foto’s] Hevige regenval zorgt voor problemen

Stevige regenbuien hebben dinsdagavond de droogte van de afgelopen weken in korte tijd gecompenseerd. Wellicht was het iets teveel van het goede, want op diverse plaatsen in de regio zorgde dit voor de nodige chaos.


Een boom nabij de Wylerbaan heeft het dinsdag niet gered. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Inwoners uit diverse plaatsen in Gelderland werden verrast door de regen- en onweersbuien. In Groesbeek stonden de straten in no-time blank. Doorgaans zijn er in het centrum van Groesbeek grote problemen bij hevige regenval, maar na de eerdere werkzaamheden aldaar is dit niet meer het geval.

112Groesbeek.nl hield Groesbekers dinsdagavond via Twitter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent het noodweer. De site meldt dat met name de Mansberg, de Gooiseweg en het gebied rondom De Strekel het zwaar te verduren hebben gehad. Het water stond daar tot aan de enkels en bij de Mansberg werden er bootjes gebruikt. Putdeksels op onder andere de Breedeweg moesten er ook aan geloven. In een reactie op die site laat de Groesbeekse waarnemer Theo Braam weten dat er tot 21:45 uur maar liefst 50,5 mm regen is gevallen op de Frieselaan in Groesbeek: een maandhoeveelheid!

Voor woensdag worden er ook de nodige buien verwacht. Of deze opnieuw zo zwaar worden is nog niet bekend. De temperatuur liep zondag, maandag en dinsdag op tot boven de 30 graden. De buien en de daarbij komende verkoeling waren voor velen dan ook een geschenk uit de hemel. Binnen 1,5 uur kelderde de temperatuur naar zo`n 23 graden. Als het woensdag en donderdag in De Bilt boven de 25 graden wordt is er officieel sprake van een hittegolf. Dit zou de eerste sinds 2006 zijn.

De brandweer van Groesbeek had de handen vol aan de problemen die er in het heuveldorp ontstonden, maar heeft goed werk verricht om deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Update 24-07-2013, 15:00 uur
Op onderstaande foto’s: “Groesbeek, The day after”.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers.

Voor meer foto’s van het noodweer zelf verwijzen wij u naar 112Groesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, 112Groesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

het groesbeekse bos heeft het wel goedt gedaan rook van morgen de natuur weer echt.waren hier en daar wat bomen om gewaaidt.de bomenkap vindt ik ernstiger.

de nachtboswachter

novenber dit jaar massale bomenkap groesbeekse bossen totaal 60 hektare ga maar recht zitten domoren in november.laat de politiek van groesbeek er eens iets aan doen. of zijn ze ergens bang voor.laat onze kleinkinderen ook nog genieten van onze bossen.

wpDiscuz