Inloopmiddag kinderen over inrichting speelplekken

De gemeente heeft de speeltoestellen gecontroleerd en daarbij is gebleken dat de grootste toestellen van de speelplekken aan zowel de Mansberg als de Tooropweg versleten en in slechte staat zijn. Dit betekent dat de oude toestellen worden weg gehaald en er nieuwe toestellen worden geplaatst.

Vijf ontwerpers van speelplekken hebben de opdracht gekregen om speelplekken te ontwerpen, voor verschillende leeftijden. De ontwerpers hebben de opdracht gekregen om de plek aan de Mansberg voor kleine kinderen – 3 t/m 9 jaar – interessant te maken. De opdracht voor de plek aan de Tooropweg was het maken van een uitdagende speelplek voor de leeftijden tot 12 jaar.

Meedenken

Kinderen die in de buurt wonen van de speelplek en/of veel gebruik daarvan maken, worden gevraagd om mee te denken over de inrichting. De ontwerpen worden op woensdag 14 augustus van 14.00 uur tot 15.00 uur opgehangen in de kantine van het gemeentehuis.

Wie mee wil denken, kan stickers (punten) plakken op het leukste ontwerp. De afdeling Openbare Werken maakt de uiteindelijke keuze, maar hoogstwaarschijnlijk volgt deze het advies van de kinderen; het ontwerp dus dat de meeste punten heeft gekregen.

De inloopmiddag is voornamelijk voor de kinderen bedoeld. Als zij de ouders mee willen nemen, dan mag dat uiteraard. De gemeente hoopt dat de kinderen gebruik maken van de mogelijkheid om mee te kiezen en dat het een leuke middag wordt.

Kinderen die mee willen denken, maar op het genoemde tijdstip niet kunnen, kunnen ook vóór 14 augustus contact opnemen met de heer Wouter van de Lest van de gemeente Groesbeek, bereikbaar via tel. 024-3996365.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUGTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

koop het hout bij staatbosbeheer en maak er speeltoestellen van en laat de ontwerpers achterwegen.die kosten alleen maar geld.laat dat bedrijf op de bredeweg dat ook allelei spullen uit hout maakt de speeltoestellen maken en kijk ook eens in het avonturenbos om een idee te krijgen.

stekkenberger

Vind ik een heel goed idee nachtboswachter,iedereen is altijd aan het zeiken als er teveel geld word uitgegeven,en als het op een goedkopere manier kan dan hoor je ze niet.

wpDiscuz