Rottweiler valt schaapskudde Galgenhei aan: schaap dood

Tijdens een uitlaatronde heeft een loslopende Rottweiler dinsdagmiddag de schaapskudde op de Galgenhei aangevallen. Eén schaap was er zo ernstig aan toe dat het afgemaakt moest worden.

Een tweede dier moest door de dierenarts worden gehecht. Omstanders zagen het voorval en lichtten de politie in. Besloten is nu om de Galgenhei tijdens schapenbegrazing tijdelijk af te sluiten voor honden. Bij de toegangen naar de Galgenhei staan borden dat men de hond aangelijnd moet houden, maar de praktijk leert helaas dat bijna niemand zich hieraan houdt.

De Galgenhei was een stukje heide aan de weg tussen Nijmegen en Groesbeek, genoemd naar de galg van Groesbeek. Groesbeek was toen een Hoge Heerlijkheid, waar een heer recht kon spreken en ook doodvonnissen kon opleggen. Doodvonnissen werden voltrokken aan de galg.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Stichting Landschap Ooijpolder-GroesbeekTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.
Je kon er de donder op zeggen dat het met die 2 altijd loslopende Rothweilers mis zou gaan…die eigenaar is al zeer vaak gewaarschuwd dat hij zijn honden aangelijnd moest houden maar dat was niet nodig want die doen geen vlieg kwaad zei die arrogante en eigenwijze tokkie kwal altijd en liet iedereen dan ook maar omlopen…en hoe dom kun je zijn om je 2 zeer jonge kinderen ook nog alleen op pad te sturen en die beesten dan ook nog gewoon los laat lopen op die heide…en die honden zijn vals gemaakt want ik zal heus niet de enige… Lees meer »
Heleen

Jammer kwam er graag met mijn 2 (AANGELIJNDE HONDEN).Sufferd!

de nachtboswachter
ik neem aan dat het terein afgesloten is.het weer kan ook een rol spelen ook voor dieren.maar ja meschien zijn ze los gerukt.over rottweiler gesproken honden voelen goed aan of iemandt bang is.maar ik vindt het wel dom om ze los te laten lopen op een plek waar schapen lopen.een rottweiler is van nature kalm en onbevreesd.gehoorzaam.goedaardig en toegewijd.maar ja ik wil niet oordelen als de baas goedt is. is de hond ook goedt.jammer voor het schaap maar naar dit gebeuren zou ik ze niet meer los laten lopen. en zeker niet met kinderen uit laten.ik neem aan dat dit… Lees meer »

de schapen herder kijkt zelf ook niet naar de dieren om ze zij nog niet geschoren en dat met 35 graden

jeanne verstegen

evelien en tom alweer!!!!!
wat erg

evelien

Nee jeanne deze zijn niet van ons

Ik hoop dat ze de eigenaar van deze honden voor alle kosten op laten draaien, en nog een flinke bekeuring geven.

stekkenberger

Je moet geen namen noemen als je het niet zeker weet jeanne verstegen.

karin

Wat verschrikkelijk!!

en ook vervelend voor ons… mijn hond kan niet met andere honden en dat was 1 van de plekken waar hij lekker kon snuffelen aan de lange lijn omdat je goed kon zien of er anderen aankwamen én omdat het aangelijnd moet zijn.

ik zie vaak als ik er langs rij een border collie daar loslopen maar verder eigenlijk nooit veel gezien daar.

en omdat mensen geen respect hebben zijn veel mensen zoals ik nu dat mooie plekje kwijt!

Kruimeltje

Hondenbezitters zijn over het algemeen erg ‘makkelijk’ met hun dier. Ze ‘hun homd’ doen nooit iets. Elke hond is poeslief als ik de eigenaar mag geloven.
Bij het hardlopen in het bos heb ik erg veel last (gehad) van loslopende honden.
Ik heb verschillende beten en beetjes gekregen van hinden die nooit iets doen.
Iedereen gun ik zijn plezier dus ook een hond. Minder is het als anderen er last van hebben.

knilles

@kruimeltje,
homden en hinden ?

zeikklep

knilles zei:
2 augustus, 2013 om 22:32
@kruimeltje,
homden en hinden ?

Weet je dat niet Knilles ?
Homden en hinden zijn de meest gevaarlijke rassen die er bestaan.

Marian

Nee, het gevaarlijkste ras is de mens

Kruimeltje

Zeikklep, je doet je naam eer aan. Het is o zo makkelijk commentaar te geven op taalfouten dan inhoudelijk een bijdrage te leveren. Dan moet je er zelf iets van vinden en dat is waarschijnlijk nog iets te hoog gegrepen.

Miep

@Jantje
Mag ik je er even op wijzen het het Rottweiler is, in plaats van Rothweiler?

Ik ken deze honden toevallig, en ik kan je ook verzekeren dat ze niet vals zijn.
Vals is namelijk iets anders dan instinct en ook iets anders dan jagen.

Neemt niet weg dat het niet had mogen gebeuren, maar om de honden meteen als vals neer te zetten gaat me een beetje te ver.

karin

dat klopt miep, maar dat wil niet zeggen dat je dat dan maar ok moet vinden. een hond is een hond en die heeft instinct. hoe normaal hondengedrag het ook is, wij als hondeneigenaren moeten ervoor zorgen dat zoiets nooit mag gebeuren!

als het trouwens om de honden gaat waarover ik denk dat het gaat dan loopt er altijd minimaal 1 aangelijnd als hij met ze over die veldjes langs de golfbaan loopt

Miep

Precies Karin.
Dat ben ik helemaal met je eens.
Maar Vals zijn deze honden niet.

Pietje

Moeten die schapen niet aangelijnd zijn?

wpDiscuz