[Foto’s] Stroomstoring treft regio Groesbeek

In een oververhit Groesbeek viel donderdagmiddag de elektriciteit uit. Andere plaatsen in de regio zijn ook getroffen. Duizenden huishoudens hadden ruim een uur geen stroom en in sommige gevallen moest men zelfs twee uur of langer wachten tot de stroom het weer deed.


Tankstations moesten de deuren sluiten. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Een stroomstoring komt nooit gelegen, maar dit keer ontstond de storing op een tijdstip dat het in Nederland tropisch warm was. Aan de airco’s en ventilatoren had men niets meer. Veel winkels sloten wat eerder de deuren, maar supermarkten en de ijssalon in de Kerkstraat hebben het einde van de storing afgewacht. Het einde kwam sneller dan in eerste instantie werd verwacht.

De eigenaar van de ijssalon is nog op zoek gegaan naar een stroomaggregaat maar kon daar niet aan komen. Hij vreesde voor zijn voorraad want als de storing te lang duurde had hij enkele dagen geen ijs gehad. Voor vrijdag is er door het KNMI een code geel afgegeven voor extreme hitte. Temperaturen rond de 35 graden worden verwacht, dus het ijs moet wel op voorraad zijn.

De palingkwekerij op de St.Jansberg kan zelf met een groot aggregaat stroom opwekken en de procedure hiervoor wordt regelmatig geoefend. Op de fotos wat taferelen zoals die donderdag tot 18:00 uur hier en daar te zien waren.

Naast de stroomstoring konden gebruikers van onder andere UPC en Vodafone glasvezel langere tijd geen gebruik maken van de diensten. 112Groesbeek.nl meldt dat mobiel bellen ook niet mogelijk was, waardoor het noodnummer niet gebeld kon worden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

kwam weer door een storing upc bedankt waneer houdt het eens op we maken het wel mee.zou het iets met centrum te maken hebben.

de nachtboswachter

je zou maar eens een ijstaart gehaaldt hebben.

wpDiscuz