SG voorstander van opschorting sloop Hofmans-hallen

De Groesbeekse kringloop moet vanwege de toekomstige sloop van de hallen waar de kringloop nu gevestigd is verhuizen. Het gaat om de hallen van firma Hofmans Vastgoedbeheer BV. De politieke partij Sociaal Groesbeek (SG) heeft hierover raadsvragen gesteld en hoopt dat de sloop voorlopig wordt opgeschort, zodat de kringloop meer tijd heeft om een nieuwe ruimte te zoeken.

De kringloopwinkel is een enorm succes gebleken en heeft meerdere uitbreidingen ondergaan. SG omarmt dit initiatief en vraagt aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) of er vanuit de gemeente al is gezocht naar een alternatieve locatie.

De partij stelt dat de firma Hofmans wellicht ook hinder zal ondervinden van de economische crisis en wil dat de mogelijkheden voor opschorting van de sloopplannen onderzocht worden. De hallen worden gesloopt vanwege woningbouw. Volgens SG zijn 9 van de 12 gebouwde starterswoningen binnen het bouwplan verkocht en de partij van fractievoorzitter Hans Peters vraagt zich daarom af of het wel verstandig is dat Hofmans wordt verplicht tot woningbouw.

Peters wil tevens weten of het wel fair is dat de gemeente Groesbeek exploitanten verplicht tot sloop/exploitatie terwijl diezelfde gemeente bouwprojecten zoals op het ZOMA-terrein c.q. Hemeltje opschort. Daarom wordt nu gevraagd of de gemeente, in overleg met de exploitant, voorlopig ook deze sloop op kan schorten. “Het mes zou dan immers aan twee kanten snijden: de exploitant heeft geen BTW-verlies (dit heeft de gemeente zelf immers ook met het ZOMA-gebouw zo gedaan) en de kringloopwinkel, waar dringend behoefte aan is, kan onder minder druk zoeken naar een nieuwe locatie”, aldus Peters.

DeGroesbeek.nl heeft in juli een oproep geplaatst voor een nieuwe ruimte voor de kringloop. Het college moet nog reageren op de raadsvragen.

Raadsvragen Sociaal Groesbeek over sloop Hofmans-hallen (.DOC-document).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Fijn als je oppositie bent. Dan kun je vragen wat je wilt en je hoeft nergens verantwoordelijkheid voor te dragen. Heerlijk vanuit je luie stoel vragen stellen. Ga je ook uitleggen aan de toekomstige bewoners, die al geruime tijd wachten op een woning, dat het voorlopig niet doorgaat?

de nachtboswachter

nou kruimeltje ik denk dat veel mensen blij zijn.vooral mensen die niet zo best bij kas zitten.en om dan van onderwerp de wachttijd van de toekomstige bewoners naar voren te brengen is van het onderwerp afdwalen.sociaal groesbeek werkt er te minsten aan.en komt op voor de gewoneburger en die andere partijen zijn wat meer met zelfbelangbezig de wijnfeesten frankie boeijen snoepreisjes uit eten bij de wolfsberg in wolfskleren je zelf mooi voordoen.maar er komen andere tijden.

Henk h

dus de kringloop kan bij kruimeltje in zijn pand terecht, dat is fijn. Je zult ook eens een keer het eens zijn met SG, Kom zelfs eens uit die luie stoel. Ik neem aan dat jij ook merkt dat het crisis is en er grote projecten stil liggen.
Heel veel mensen maken gebruik van de kringloop, ipv komentaar te geven, kom dan eens met een oplossing, jij weet het waarschijnlijk allemaal beter.
Zeg het maar waar moet de kringloop naar toe? Kijk eens hoeveel er tekoop staat, dus aan woning nood geen tekort, die 9 families kunnen vast wel iets anders vinden.

Bart

Gewoon slopen. Als ze het uitstellen wordt er niets meer gesloopt. En de kringloopwinkel moet maar ergens in het dorp komen zitten. Onder de mensen. Zoals het oude pand van nikkelen, die mensen die daar nu zitten moeten er ook voor betalen (neem ik aan)

Iemand

Er zijn er 10 verkocht, en deze bewoners wachten al 2 jaar op de straat met verlichting etc.
Ook kijken ze tegen een half gesloopte loods aan , niet echt fraai.
Dus slopen wat nodig is ,en die straat in orde maken.

Hans Peters
Ik zou het fijn vinden als er gelezen zou worden. De gemeente doet en deed hetzelfde. Het Blokker pand is pas gesloopt toen er gebouwd werd, gebouwd werd er pas toen Oosterpoort €382000 ontvangen had om 12 appartementen met €30.000 per stuk betaald werden. Voor dat ik weer commentaar krijg €22.000 is het verschil in btw van 19-21 procent. De ZOMA blijft staan vanwege de btw overdrachtbelasting. Er zijn er aldus iemand 10 verkocht dat zijn er 81 niet. Dat er geen verlichting is daar wil ik nog wel een keer vragen over stellen. Zelf ben ik bijvoorbeeld aan clubhuis… Lees meer »
eekhoorn

Mag aannemen dat de kringloop wist dat het maar tijdelijk zou zijn, iedereen weet dat dat gesloopt zou worden. Onzin om daar die mensen die op hun woning wachten de dupe van te laten worden. Als die makkelijk iets anders kunnen vinden, dan kan de kringloop dat toch ook.

de nachtboswachter

eekhoorn ik zou me met een wintervoorraad bezig houden zo dat je de wintermaanden goed doorkomt

piet

Kringloop kan mooi in de kerk breedeweg,genoeg parkeerruimte

Kruimeltje

De kringloop is een prachtig initiatief, maar wist dat het een tijdelijke oplossing is. Het niet door laten gaan van bouw is onverstandig. Juist in deze tijd is het goed dat er gebouwd gaat worden. Bouwbedrijven en dus ook de bouwvakkers hebben het al moeilijk genoeg. Door de boel uit te stellen komen er mogelijk nog meer bouwvakkers thuis te zitten.
Nog los van het feit dat mensen hard op zoek zijn naar woonruimte.

Daarbij is het zo dat bewoners van koopwoningen nu eenmaal geld opbrengen voor ons als gemeente. Geld wat we hard nodig hebben. Met vertragen schiet niemand wat op.

Hans Peters
Kruimeltje de vastgoedbeheerder moet ook willen bouwen. Indien je 12 woningen gebouwd hebt. En ze niet allemaal verkocht hebt, zijn er te grote risico’s waardoor het mes aan twee kanten zou snijden enerzijds voor de kringloop anderzijds voor de projectontwikkelaar. Tel daarbij op dat het Zomaterein en het Hemeltje uitgesteld is tot aan2020. De stadsregio inbreiding te voorkomen. De bouw aldaar concurrerend is met de bouw in het centrum, er een bouwvergunning aldaar 1,5 jaar te laat is afgegeven. We in een 2e economische crisis zitten, banken moeilijk doen met lenen, waar bouwen we dan voor. Ik zou zeggen verdiepen… Lees meer »
metalfan

hans peters kijk eerst eens WAAROM er gebouwd mag worden op die plaats.
er mocht gebouwd worden als het oude pand van hofei gesloopt werd.
en niet anders ,dus slopen die hap.
of heb je misschiem ook al een beetje geld ontvangen van de h.. bons.
dus slopen en bouwen en niet meer mauwen.

André

Kringloop kan mooi in het gebouw van de Zoma , prachtig aan de rand van het centrum zodat er nog meer bezoekers kunnen komen , met genoeg parkeerplaatsen van het oude Mestrom terrein .
Zo krijgt dit mooie pand een goede bestemming , beter als nu na mijn mening .
Het pand van Nikkelen lijkt mij geen optie , te weinig parkeerruimte , te weinig binnen ruimte , en in het achterste gedeelte van het betreffende pand zag ik laatst dat er een hefbrug instaat voor reparatie aan auto’s ,dat lijkt mij niet in het bestemmingsplan van dit gebouw te horen .

Hans Peters

Metalfan wat is dat voor een kwats. Andre de ZOMA daar zijn al afspraken over met een creatief bloemschikken.

karin
bouwen is belangrijk, de kringloop vervult ook een belangrijke behoefte, dat is duidelijk als je ziet hoeveel mensen spullen brengen en hoeveel mensen spullen halen. het moet toch mogelijk zijn om de kringloop een mooie definitieve plek te geven én te bouwen op die plek na sloop? daar kan de gemeente toch bij helpen? ik denk dat het een grap was maar de kerk in de breedeweg komt volgens mij leeg te staan en is groot genoeg, zo lees ik hierboven ook de boan, al weet ik niet hoe groot dat van binnen is, dan de zoma nog. opties genoeg… Lees meer »
de nachtboswachter

als er maar geen moskee komt die schieten ook als paddestoellen uit de grondt.maar ja je kan nooit weten in groesbeek

Kruimeltje

Volgens mij staan er nog wat kippenschuren leeg. Dat is een mooie ruime plek voor de kringloop.

Piet Hendriks

Ik vind dat niemand gebaat is bij het slopen van de hallen waar uiteindelijk een braak liggend terrein voor terug zal komen. Ik neem aan dat de projectontwikkelaar niet zal gaan bouwen wanneer nog niet alle woningen zijn verkocht. Tevens zal de kringloopwinkel snel verdwijnen wanneer er geen andere locatie gevonden wordt. Bovendien heb ik gehoord dat aan het eind van deze maand de straat aangelegd zal worden waar volgens eerdere berichten al twee jaar op gewacht wordt, terwijl de huizen er nauwelijks een jaar staan.

wpDiscuz