Renovatie sporthal Heuvelland

Sporthal Heuvelland, gebouwd in 1983, is nodig toe aan een grondige renovatie, facelift en uitbreiding.

Sporthal_Heuvelland_Groesbeek_2013_DG1
Sporthal Heuvelland. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Naast een opwaardering van het gebouw komt de gemeente daarmee ook tegemoet aan de wensen van sportvereniging Kwiek en beoefenaars van het spel Boccia. Dit is een balspel vergelijkbaar met jeu de boules, dat beoefend wordt door mensen met een beperking.

In juni is begonnen met de verschillende werkzaamheden in de sporthal en deze werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd.

Materialen-bergingen

Na een uitgebreide voorbereiding (bestek/tekeningen, omgevingsvergunning voor de kap van drie bomen, aanbesteding etc.) zijn de werkzaamheden in juni uiteindelijk gestart met de uitbreiding van de twee bestaande materialen-bergingen met ruim 60 m2. Hiermee kunnen straks alle sporttoestellen en het overige materieel naar behoren worden opgeslagen.

Renovatie sportvloer

Sinds de bouw van de sporthal in 1983 is de sportvloer een keer voorzien van een zogenaamde facelift (lees opwaardering). Door goed onderhoud is het vervangen van de complete vloer met enkele jaren uitgesteld. De normale levensduur bedraagt maximaal 25 jaar. Dit jaar was het dan toch zover. De vloer is verwijderd, de ondervloer (smeervloer) schoongemaakt en geschuurd. Daarna is er een nieuwe laag rubbergranulaat aangebracht (9mm) waarop een nieuwe punt elastische vloer is aangebracht (2mm). Als laatste handeling is er nieuwe sportbelijning aangebracht.

Renovatie kleedruimten

In alle natte ruimten, scheidsrechterkamers en algemene toiletten is nieuw wandtegelwerk aangebracht. In de algemene doucheruimten (kleedkamers 1-6) is een automatisch spoelsysteem aangebracht waarmee er in de toekomst automatische gespoeld wordt ter voorkoming van legionella. In combinatie met een speciale smeerplint wordt er een optimale aansluiting gemaakt tussen wand en vloer voor een goede hygiƫne. De huidige tegelvloer wordt opgeruwd en daarna voorzien van een twee lagen kunststof vloer, die daarna wordt ingestrooid met 1mm flakes.

Vloeren algemene ruimten

In de gangen, looppaden en centrale hal wordt een zelfde kunststof vloer aangebracht, echter wordt deze ingestrooid met 3mm flakes. Op maandag 19 augustus kan de sporthal hopelijk weer in gebruik worden genomen, met dank uiteraard aan diegenen die hebben doorgewerkt.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente MUGTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

heel belangrijk dat mensen met een beperking hun plek blijven behouden.trouwens wat ook leuk zou zijn een jeu de boules baan op het veldt achter het gemeente huis ter bevordering voor mensen op leeftijd om ook socialen kontakten te kunnen onder houden wie binnen en rondt het centrum wonen.heel belangrijk dat ouderen mensen er meer uit gaan.

Kruimeltje

Nachtboswachter, deze banen zijn er al, aan de voorzijde van de Meent.

Kruimeltje

Ik hoop dat de nieuwe vloer bier en wijn bestendig is, dit gezien het jaarlijkse festival.

de nachtboswachter

ja dat weet ik in elke wijk moet eigenlijk een baan komen

de nachtboswachter

vraag me nog steeds af wie kruimeltje eigenlijk is geef eens een hint

Kruimeltje

Hint

wpDiscuz