Tonnie Verstegen verlaat na 36 jaar New (Maple) Leaf

Zaterdag 10 augustus neemt Tonnie Verstegen tijdens een optreden van New Leaf in de Nachtwacht van de LiNDE afscheid van de band waarvan hij vanaf 1977 deel uit maakte. Een absoluut unicum in een branche die elke dag in beweging is, want het artiestenleven is echt zwaar!

New_Leaf_Oud_DG1
New Leaf in de oude samenstelling. Foto en rechten: De LiNDE/New Style.

Tonnie is als drummer decennialang een van de absolute steunpilaren geweest van dit Groesbeekse orkest. Een band die met name hier in de regio Nijmegen en verder in het oostelijke en noordelijke deel van Nederland op alle mogelijke feesten en partijen heeft gespeeld. Kermissen, Carnaval, bruiloften, evenementen, verjaardagen, je kunt het zo gek niet bedenken of Tonnie en zijn Maple Leaf waren er bij. Zij stonden ook op de LP Groesbeek dorp vol muziek en maakte daarnaast ook nog enkele andere ‘platen’ en CD’s.

New_Leaf_Nieuw_DG1
New Leaf in de nieuwe samenstelling, met Jean van Bernebeek. Foto en rechten: De LiNDE/New Style.

Stokje overgeven

New Leaf, zoals de band sinds enkele jaren heet, heeft in Groesbeker Jean van Bernebeek een waardige opvolger gevonden en wil dit graag a.s. zaterdag aan alle familie, fans, kasteleins en andere belangstellenden laten horen. Tonnie heeft dus letterlijk de drumstokjes overgedragen.
Benieuwd hoe New Leaf nu klinkt / Tonnie bedanken voor zijn vele mooie momenten die hij fans de afgelopen jaren heeft geschonken? Kom dan zaterdag 10 augustus naar de Nachtwacht van de LiNDE!. Want op de plek waar zij in 1977 debuteerde onder de naam Maple Leaf, neemt Tonnie na een actieve muzikale carriere van maar liefst 36 jaar afscheid van de bühne.

Zaal open 22:00 uur; entree € 7,–.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk h

afscheid nemen van een geweldige muzikant / drummer zanger. Tonnie bedankt voor de prachtige muziek, op feesten en partijen, maar vooral up to date zijn met de geweldige gruusbekse carnavalsschlagers in die tijd van het jaar.
Ga lekker genieten van je vrije tijd en ik weet zeker dat je op de achtergrond zeker nog betrokken bent bij wat voor evenement dan ook.

New Leaf, jullie gaan een grote persoonlijkheid missen, maar hebben vast en zeker ook een goede vervanger ( zal wel moeilijk zijn ) voor Tonnie. Succes met de nieuwe formatie.

de nachtboswachter

neem aan dat die dame de zangeres is ziet er trouwens goed uit.het is trouwens een goede band

de nachtboswachter

zeg ik toch goede zangeres jammer dat ze niet heeft gewonnen.

Hans

*EDIT REDACTIE*
Gedaan.

karin

Hoi Ton bedankt kerel voor jou inzet op alle feesten met jou band
Alleen jammer dat we nu ook nog 7euro moet betaal om jou afscheid te zien vind wel beetje vreemd
Ton bedankt kerel het ga je goed en zoals altijd dikke zoen achter de tent xxx
Liefs karin

Gijs

7 euro voor het afscheid! Dan word je ook bedankt! Zoiets maak je niet vaak mee! Of new leaf of de linde wil (extra) geld verdienen over de rug van deze artiest!

Hans1
De entree is over het algemeen altijd €7 bij de Linde en als New Leaf ervoor kiest om dit afscheid daar te houden dan weten ze dat er entree wordt geheven. Voor de echte fans zullen ze heus wel gratis entree kunnen regelen. Het is in principe een gewoon optreden op een gewone zaterdag en ja Gijs en Karin, dan moet een ondernemer geld verdienen, alleen niet over de rug van een muzikant maar omdat de ondernemer ondernemer is en hierdoor voorziet in z’n levensonderhoud. Wat denk je dat New Leaf kost? Ik denk dat er al 300 betalende bezoekers… Lees meer »

De band zou gratis moeten spelen om Tonnie een waardig afscheid te gunnen, De Linde zou dan ook nog iets moois kunnen doen, ze hebben al genoeg verdient aan deze mannen.
Bij het afscheid van Wim Liebers/Summersound kon dat toch ook, en kregen alle fans ook nog een gratis cd.

Hans1
En deze band heeft ook al genoeg verdient aan de optredens bij de Linde. Dat is toch over en weer J? De keus maakt New Leaf zelf of ze al dan niet gratis spelen. New Leaf wil hem nu een waardig afscheid geven en hun keus is gevallen op de nachtwacht in de Linde als beste plek om dat te doen. Wim Liebers zat in de Tuinzaal en dan is het een apart toegankelijk feestje met de keuze om al dan niet entree te heffen. Dat kan in de discotheek niet omdat daar meerdere zalen voor iedereen toegankelijk zijn en… Lees meer »
piet

Tonnie,jammer
Je was altijd goed
Veel suc6 in je verdere loopbaan
36 jaar muziek maken,is niet niks
Toppie

karin
Best Hans 1 je schrijf over het algemeen is 7 euro intree bij de linde normaal Dat kan zo zijn maar toch niet met en afscheid van band lid Daarbij vind ik de ander bandleden ook maar verkeert bezig om daar aan mee te werken . Het zou feest voor Ton moet zijn en niet voor de Linde of new leaf nee voor Ton was het feest . (afscheidsfeest) Maar nu blijkt dat ze alle 2 zowel band als kroeg baas er beter van willen worden dat vind ik grof gezegd te ver gaan Als echt band leden zouden ze… Lees meer »
karin

Ps Ton was altijd leuk achter de tent hiihihhi

de nachtboswachter

karin heeft binnen pret ho ha ho haaaaaaaaaaaaaaaaa

Karin, volgens mien hedde gej oardigheid.

euroknaller

Och och 7 euro om Ton en hand te morgen geven das toch ook wat zeg .

piet

Als je die jongen, een handje wil schudden,of dat je newleaf nog een x in de oude bezetting wilt horen, ja dat mag van jullie geen 7,- kosten aan entree,
Maar dat je je dan 30 potten bier naar achter kloekt daar hoor je nienand over,als je nu 4 potten bier minder drinkt,……….

euroknaller

Nou Piet 30 potten bier (hoe zo zuipschuit )
Over 7 euro weet ji ook best dat niet normaal is om voor afscheidt te gaan betaal
niet voor ton maar gewoon het idee schande is het

jolanda

Beste mensen, jammer dat er zoveel negatieve conclusies worden getrokken uit de entree. Ik als zangeres van New Leaf kan niet anders zeggen dat alles in eerlijk overleg is gegaan. Het hele verhaal erachter is bij ons en tonnie bekend. Als je de prijs er dan niet voor over hebt is dat jammer maar je eigen keuze. Gisteravond was een top avond…mooi om op deze manier afscheid te kunnen nemen van een waardevol bandlid. Voor de mensen die er waren…bedankt! Ton laat weten de avond van zijn leven te hebben gehad!

Groetjes Jolanda

wpDiscuz