Groesbeek wil kosten ontruiming op krakers verhalen

De gemeente Groesbeek wil de kosten van de ontruimingsactie bij de Hooge Hoenderberg op de krakers verhalen.


Foto donderdag genomen op het terrein. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Loco-burgemeester Sjaak Thijssen begon donderdag met veel politie-ondersteuning aan deze actie omdat de terreinkraak in strijd was met het bestemmingsplan.

“Qua materieel waren donderdag vier vrachtwagens ingezet om alles wat zich op het terrein bevond weg te halen. De spullen zijn opgeslagen in het gemeentedepot en de gemeente gaat proberen kosten van de ontruimingsactie op de krakers te verhalen. Op het terrein van de Hooge Hoenderberg zijn onder meer betonblokken aangebracht om herhaling te voorkomen en de eigenaar zorgt voor toezicht”, aldus de gemeente.

De actie van Thijssen bleek na een spoedzitting bij de rechtbank in Arnhem legaal: de kraak is inderdaad in strijd met het bestemmingsplan. De rechter was echter niet blij met het feit dat Thijssen, die op bevel van de rechter de actie eigenlijk moest schorsen, toch doorging met de ontruiming. Dit is met het oog op de openbare orde gedaan, omdat er ook gevreesd werd voor escalatie.

Op internet zijn de meningen over de ontruiming verdeeld.


Video: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente MUG

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 29 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
piet

Precies,wij moeten toch betalen voor ons afval,
Waarom hun niet
Maar ja zullen wel geen vast woonadres hebben dus moeilijk

Hele goeie actie van Thijssen. Laat ze zeker betalen voor alle kosten, zit er bovenop. Succes.

Hans Peters

Illegaal is illegaal, je kan je wel afvragen of dat de kosten tegen de baten afwegen. Het was immers een braak liggend terrein, weliswaar in andermans eigendom. Maar vAn een kale kip kan je immers helaas geen veren plukken.

volger

klasse, eindelijk een kerel met ballen,in het verleden hebben ze hem een kunstje geflikt,maar daar heeft ie van geleerd

de nachtboswachter

och groesbeek waar zijn we mee bezig gemeente negeerd besluit van rechter

kloeke

beste idee in jaren van de [email protected]…welke uitspraak? ze hadden een advocaat maar er was geen uitspraak.

Lookkoek

Nachtboswachter, de actie van Thijssen bleek legaal, dus iets beter lezen.

Piet.

Om precies 12.06 uur werd er doorgegeven dat de ontruiming moest stoppen,althans toen kregen de krakers dit bericht telefonisch doorgegeven.

echte stekkenberger

Nachtboswachter moet een keer gaan werken , maar dat woord kent hij niet .

Millingenaar

Van een kale kut kun je niet plukken …

stom

@ stekkenberger wie werkt er nog tegenwoordig?bij zo veel werkenlosen ,het is geen werk meer.

waarom worden deze kosten op hen verhaald ??
Wie willen deze mensen daar weg hebben ?
voor wie zijn deze kosten dan ? juist voor degene die dit bedenkt.

Na mijn idee klopt het wel wat de nachtboswachter zegt, de rechter heeft aangegeven te stoppen met de ontruiming tot na zitting in Arnhem vervolgens besloot onze held Thijssen toch door te gaan.

denachtboswachter

echter stekkenberger ben jij er dan ook rijk van geworden.ik heb de leeftijd om niet te hoeven werken.maar als ik werk slaap jij nog.ik doe daarbij ook vrijwillig werk maar dat ga ik jou niet uit leggen trouwens leuke schuilnaam mijn kennen ze wel.maar daar gaat het hier niet over. in het vervolg reageer ik hier niet meer op doe je baas de groeten.die millingennaar zegt te minste waar het op staat.lookkoek ik was meschien me leesbril vergeten op te zetten.nou allemaal een prettig weekend en morgen weer gezond op.

echte stekkenberger

reactie op stom ‘nachtboswachter heeft nog nooit gewerkt.

Robbert B.

Eigen rechter spelen is ook niet echt goed lijkt me…

Realist

De wethouder heeft achteraf dus geluk dat een en ander de toets heeft kunnen doorstaan. En uiteraard is de rechter niet blij, want indien het college het niet bij het juiste eind had gehad dan had men dus ook doorgezet. Wat je ook van het kraken mag vinden, – ik geef daar op deze plaats geen oordeel over – ik vind het kwalijk dat een wethouder, welke in deze het college vertegenwoordigt, niet het fatsoen heeft om de rechter eerst zijn werk te laten doen. Toevallig is het nu zonder gevolgen gebleven, maar dat had evengoed anders kunnen zijn.

metalfan

klopt realist deze man heeft al meerdere keren besluiten
naast zich neergelecht.
wat ook al heel wat geld van groesbeek gekost heeft,
en hij komt er steeds maar weer mee weg!

ene bruukse
Hallo allemaal, Waar ik me mateloos aan iriteer is de negetieve reactie op de nachtboswachter. Ik ben het ook niet altijd met hem eens maar laat Willy toch in zijn waarde. En er zijn wel meer mensen die niet werken maar niemand weet de reden ervan.Pas op met deze uitspraken dat kan zeer kwetsend zijn voor mensen want tenslotten zijn we allemaal mensen toch.Ik zou zeggen blijf to the point je mag best kritiek op iemand hebben maar laat dat dan vallen onder positieve kritiek.En wat die krakers betreft ik heb er verschillende meningen over (goed en Fout)het zal allemaal… Lees meer »
de nachtboswachter

ik snap niet dat sjaak dit aangedurft heeft hij heeft wel het recht geschonden.en hier mee staat die groep sterk.trouwens ik zou hun spullen terug geven want dat heeft men ook onterecht op geslagen op de gemeentewerf.en dat zijn allemaal voordelen voor deze groep.straks in hoge beroep krijgen ze ook nog een fikse schade vergoeding.en komt groesbeek er niet best van af.want dit is geen kat en muis spel want binnen het krakers bolwerk is men vol op bezig de dingen op een rijtje te zetten.

wpDiscuz