CD-presentatie Alt van Huus

Op vrijdag 30 augustus vindt in de Mallemolen te Groesbeek de presentatie plaats van de eerste CD van het Groesbeekse duo Alt van Huus.

Alt_van_Huus_DG1
Alt van Huus. Rechtenvrije foto.

Tijdens deze avond treden o.a. Zanggroep De Kèls, gitarist Jan Janssen en niemand minder dan de bekende Limburgse artiest Erwin op. De presentatie is in handen van Jan De Valk. Het belooft een gezellige avond te worden die om 20.30 uur begint en voor iedereen gratis toegankelijk is.

Marc Wouters, in het dagelijks leven eigenaar van Marc Wouters Technisch Installatiebedrijf en Francois van Egeren, werkzaam als machinist bij de Nederlandse Spoorwegen, kennen elkaar al van jongs af aan. In hun vrije tijd vormen zij samen het duo “Alt van Huus” dat een Groesbeeks gezegde is voor “iemand die nooit thuis is”. Niet zo verwonderlijk dat zij voor deze naam gekozen hebben, want zij bestaan al 15 jaar als zangduo die carnavalsliedjes in het Groesbeekse dialect zingen. Zij deden 13 maal mee aan het jaarlijkse Groesbeekse Carnavalsschlagerfestival, werden een keer 3e bij het Regionale Schlagerfestival en vielen regelmatig in de prijzen bij het Schlagerfestival in Millingen.

Tijd voor iets anders moeten zij gedacht hebben toen zij enige tijd geleden begonnen met het zingen van liedjes die niets met carnaval te maken hadden, maar wel in het “Gruusbeks”. Het muzikale duo werd met het zingen van liedjes zoals bijvoorbeeld de “Hent van Ton medley” steeds populairder in Groesbeek.

Het kon dan ook niet uitblijven. Onlangs doken zij de opname studio in van Ferry Janssen om hun eerste CD album op te nemen waarbij ook Zanggroep De Kèls en Gitarist Jan Janssen werden gevraagd hun medewerking hier aan te verlenen. Het resultaat is een prachtig CD-album met acht in het Groesbeeks gezongen liedjes die gaan over “de gewone dingen in het leven”, waarvan de teksten door Francois zijn geschreven. Als bonus track is er een lied in het Nederlands opgenomen.

De CD is tijdens de presentatieavond verkrijgbaar voor tien euro en daarna bij Tankstation Oomen, Schoonmaakbedrijf Wouters en cultureel centrum De Mallemolen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
piet

Jongens veel suc6,
Een top avond gewenst
Hopelijk volgen er nog heel veel cdtjes

Henk h

Hoi Marc ik wilde nog ff langs komen maar ja je was weer niet thuus.
Het zal wel aan jullie artiesten naam liggen ” alt van Huus ”

Nee, jongen heel veel succes met jullie cd. altijd gezellige stimmungs muziek.
Potje bier dˋr bij en lekker lallen.

Veel plezier.

de nachtboswachter

gefeliciteert met jullie nieuwe cd

de nachtboswachter

meschien eens een mooi liedje schrijven over onze groesbeekse wijn

the best

Kan er met mijn kop niet bij dat hier allemaal van die negatieve duimpjes staan!!! Wat een volk zeg

trucker

niks mis met die muziek. moest weer helemaal terugkomen zoals vroeger.van harte met jullie nieuwe cd.

piet

Al die mensen die de rode duimpjes indrukken…..
Zeker afgunstig

Hans1
@the best, Tja, het is nu eenmaal zo dat niet iedereen leuk vindt wat zij doen. Het is ook allemaal niet zo hoogstaand en qua zang niks aparts maar dat ze een cd maken is prima op lokaal niveau. Afgunst kan het in ieder geval niet zijn natuurlijk. 13 in een dozijn hier in Groesbeek. Zolang er berichten worden geplaatst en deze site die mogelijkheid open laat kun je blijven verwachten dat er ook negatieve duimpjes worden gegeven. Dat deed men laatst ook bij het bericht van Ria van de Comm. Heb ik me ook over verbaasd maar inmiddels maak… Lees meer »
de nachtboswachter

hans zou het niet zo zijn dat ze er zelf geen aanleg voor hebben.ze zijn toch goed sociaal bezig vroeger in de zomermaanden hoorden je leuke muziek op de achtergrondt tegenwoordig herrie ze mogen van mijn morgen in de top 10 staan.

the best

Dat is waar Hans1

de nachtboswachter

laten we blij zijn dat we zo iets hebben we worden zelf ook ouden we blijven niet jong daarbij als je een keer goed luistert is het best wel leuk om te horen vooral ouderen mensen bewijzen ze er een goede dienst mee en ze voelen zich ook wel weer een beetje jong worden.

karin

Mooi en cd van Alt van Huus
Ma wat moet ze nou met die schreeuwer Jan de Valk
God wat en drama is dat toch .
Mannen zoon mooi muziek en dan zoon man het woord geven hebben jullie zitten slapen ermee.Op Tiroler feest was hij ook al niks pffff Alt van Huus aub en ander gast heer
veder top bezig en kom zelfs ook even kijken als tijd heb
Want ton is gestopt hoor dat jullie ook achter de tent gaan ahahah veel liefs Karin Succ6 mannen

karin

God nog aan toe wat pokke herrie zeg van de wolfsberg moet nie gekker worden
heb je tuin feest staat die eikel er met DB meter waar was die nu slaapkop .
Ben blij dat alt van huus nie zo hard gaat knalle alleen dan die valk daar ben bang voor krijskop .

.

schuubke

mannen werd tijd we stikken van de zangers maar niet van zulke goeie ben er zeker bij die avond veel su6 nog gr john

wpDiscuz