[Update] “Fors aantal bezwaren CPH Groesbeek”

Er zou een fors aantal bezwaarschriften zijn ingediend over de komst van een Centrum voor Psychisch Herstel (CPH) in Groesbeek. Dit blijkt uit raadsvragen die Sociaal Groesbeek heeft gesteld naar aanleiding van het feit dat de bezwaarmakers nog steeds geen antwoord hebben gekregen op hun bezwaren.

Over de komst van een CPH is in het dorp veel te doen geweest. Er is zelfs een actiegroep opgericht. “Wij hebben vernomen dat er een fors aantal bezwaren is geweest. Wij hebben van de bezwaarmakers begrepen dat zij, nu de bezwaartermijn al ruim 7 weken is verstreken, nog geen antwoord hebben op hun bezwaren”, wist Sociaal Groesbeek eind juli. Nu, drie weken later, hebben de bezwaarders nog steeds niets vernomen.

De partij van fractievoorzitter Hans Peters wil weten hoe het komt dat de bezwaarmakers zo lang moeten wachten op hun antwoord, maar stelt vanwege de ongerustheid onder de omwonenden ook vragen wat betreft de CPH-doelgroep. Vanaf 1 januari 2014 komt eerstelijnszorg (de zorg die van toepassing is op CPH-patiënten) mogelijk bij de huisarts en maatschappelijk werk te liggen. Dit zijn de plannen van minister Schippers. “Dat zou betekenen dat er misschien “zwaardere” patiënten, tweede- of zelfs derdelijns, op het resort komen”, stelt Sociaal Groesbeek. Het herstelcentrum wordt namelijk, als alles meezit, pas in 2015 in gebruik genomen. Sociaal Groesbeek vraagt daarom aan het college in hoeverre zij dit nu in haar plannen meeneemt en of daar een wijziging in de bestemming voor nodig is.

Tijdens de raadsvergadering op 28 maart is de eerste stap naar de realisatie van een CPH te Groesbeek gezet. Alleen het CDA en de VVD waren tegen. In het plan is opgenomen dat permanente bewoning niet mogelijk zou zijn. Dit houdt automatisch in dat de komst van in ieder geval de derdelijnspatiënten (ernstige persoonlijkheidsstoornissen etc.) vooralsnog uitgesloten is, daar zij intensieve zorg nodig hebben.

Verder maakt de lokale partij zich nogal zorgen omtrent het aanbestedingsbeleid en wil daarom weten hoe groot de risico’s zijn dat de verkoop in strijd is met het Europees aanbestedingsbeleid. Het college moet ook antwoorden op de vraag wanneer de laatste toetsing bij de belastingdienst is geweest en of deze aan de nieuwe regels voldeed.

Update 14-08-2013, 22:30 uur
Het college heeft inmiddels antwoord gegeven op de raadsvragen van Sociaal Groesbeek. Deze staan hieronder:

Antwoord raadsvragen CPH (deel 1)
Antwoord raadsvragen CPH (deel 2)
Antwoord raadsvragen CPH (deel 3)

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 60 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

het word een centrum voor psychisch herstel dus voor mensen zoals u en ik.dus geen zware gevallen uitgangspunt een gezonde geest in een gezond lichaam.van rust naar herstel.van passief naar actief van klacht naar kracht.men krijgt er ook assertiviteitstraining.dus geen moeilijke gevallen want die sluit men op.nadat er meer reacties zijn geweest op deze site meer uitleg voor diegene die het nu nog niet snappen.

www.hanspeters.eu

De nachtboswachter z’n verhaal klopt wel, indien het CPH daar gebouwd was voor 1 januari 2014. Daarna verandert de wet en zullen het hoewel ik het niet zeker weet(daarom stel ik vragen)”zwaardere” patiënten worden. Bovendien gaan de entreeprijzen van het zwembad fors omhoog en legt de gemeente er zo’n 1,8 miljoen op toe in de komende 10 jaar en dit lijkt nodig om het zwembad nog minstens 10 jaar publiek toegankelijk te houden

de nachtboswachter
nou hans indien je gelijk heb dat er zwaardere patienten komen.laat ze dan maar mooi weg blijven trouwens in ons bos is plek genoeg daar op mulderskop is plek genoeg dat terrein kun je ook mooi afsluiten. of achter werkenrode waarom geen nieuw zwembad voor die prijs want groesbeek wordt ook groter.trouwens ik sta ook helemaal achter sociaalgroesbeek de partij die ook weer voor deze werkgroep op komt.meschien dat de andere partijen wat meer rust nodig hebben ze zijn trouwens ook wel wat laks maar jij werkt altijd wel door als het om het belang van onze burgens gaat zelfs… Lees meer »
Josje

Het entreekaartje voor het zwembad is per 12 augustus al flink verhoogt. Van € 3,75 naar € 4,50 voor een uur.
Schande.

de nachtboswachter

josje schandalig vandaar dat het niet goed loopt men gaat ook de grens over om te zwemmen gemeente groesbeek waar zijn we toch mee bezig en voor de wijnfeesten hebben we alles over steun deze mensen en ze zijn toch ook aktief bezig en gezondt 1.ero.is toch genoeg.

kloeke

dekkerswald…toplocatie..allles bij de hand.geen gezeur…..laat de lubert lekker voor de oudjes en kinderen zijn.en ertussenin ook natuurlijk….je bouwt toch ook geen gevangenis op het kermisplein.

patient

je zou maar hulp nodig hebben….word je hier wel warm ontvangen.

www.hanspeters.eu
Kloeke, ik ben het in zoverre met je eens, dat een andere locatie beter geschikt zou zijn. Ik wil patiënten van het CPH absoluut niet vergelijken met de vergelijking die jij op het einde maakt. Het is eigenlijk vrij simpel, de Lubert komt in private handen, omdat de gemeente elk jaar geld bij deze voorziening bij moet leggen. Die private ondernemer kon het ding niet exploiteren zonder, een medeondernemer als het CPH. Helaas verandert de wet met ingang van 1 januari 2014. Je kan je dus afvragen als gemeente, is het zo’n probleem, in een project bij te leggen? Of… Lees meer »
Willem

@ Patiënt. Ja, ze zijn erg gastvrij in Berg en Dal.

Eekhoorn

Wat had het gekost als de gemeente het zwembad zelf nog 10 jaar open had gehouden?

www.hanspeters.eu

Eekhoorn ik zou dat weer op moeten zoeken maar volgens mij ergens rond de 280.000 per jaar. Het gaat niet om het feit wat het kost, het gaat om het feit of je zoiets voor je inwoners wilt blijven faciliteren.

Eekhoorn

Ja daarom hebben ze toch iemand gevonden die bereid was om het open te houden.

Kwebbel

Prijzen zijn al per 1 augustus al omhoog gegaan.Jaarabonnement is maar liefst 50% duurder geworden!! Is het de bedoeling dat er minder mensen daar straks nog kunnen zwemmen omdat het financieel niet meer op te brengen is? 10 Jaar het zwembad openhouden, steeds prijs flink laten stijgen, misschien kan de nieuwe eigenaar het bad al wel sneller sluiten omdat het niet meer rendabel is? Beetje doorzichtig is het wel.

Pieter-Jan

Laten we hopen dat er voor de nieuwe verkiezingen geen definitieve besluitvorming plaats vindt. Dit gekunstelde, naieve en voor Groesbeek zeer slechte plan zal daarnaast ook negatieve toeristische berichtgeving gaan veroorzaken.
Na de nieuwe raadsverkiezingen is Groesbeek (gemeente “Berg en Dal in Groesbeek”) van de GVP (synoniem voor Groesbeekse Vriendjes Politiek)van het politieke podium verdwenen zijn en wellicht gedecimeerd tot een halve zetel.

Kruimeltje

Tja, hoe sociaal ben je als partij?
Inderdaad zal het je maar overkomen dat je deze vorm van hulp nodig hebt. Dan voel je toch vreselijk welkom in Groesbeek.

www.hanspeters.eu

Pieter Jan, deze beslissing is al genomen. CDA-VVD tegen ik was 28 maart niet aanwezig ivm privé omstandigheden. In een eerdere sessie heb ik ook al tegen gestemd. Dat is de tactiek van de ondernemer Kwebbel daar ben ik ook bang voor. Die iemand Eekhoorn hadden ze bij een openbare aanbesteding zeker gevonden, Kwebbel, kijk eens in Cuijk en kijk eens in Gennep. Hier moest iemand gematst worden en ik zou het fijn vinden ipv iedere keer weer commentaar, dat je de vragen dan ook leest kruimel. Nogmaals commentaar mag, maar lees eerst eens.

www.hanspeters.eu

Ik bedoel natuurlijk eekhoorn kijk eens in Cuijk Gennep. Inmiddels heb ik antwoorden op mijn vragen gehad en is de situatie onomkeerbaar, tenzij de bezwaarders nog voldoende invloed kunnen uitoefenen. Overigens is dit weer mijn laatste reactie, anders krijg je weer zo’n onemanshow. Vragen opmerkingen kunnen wel naar mijn [email protected] adres gestuurd worden

Groesbeker
Ik begrijp dat er mensen zijn die hulp nodig hebben, allemaal prima maar de hulplocaties die ik ken zijn toch meestal wat afgezonderd van de bewoonde wereld, vooral om de rust te bewaren én te creeëren waaraan deze mensen behoefte hebben. Zoals al eerder is gezegd komen deze mensen in een omgeving met teveel prikkels, denk hierbij aan een school op nog geen 250m afstand, een vakantiepark naast de deur en een behoorlijk drukke weg voor de deur. We weten allemaal dat mensen met psychische klachten tot handelingen in staat KUNNEN zijn waar we allemaal niet op zitten te wachten.… Lees meer »
de nachtboswachter

groesbeker te veel prikkels is zo en kloeke dat is ook een mooien plek en kruimeltje je geeft er een mooien draai aan meschien dat de elite club er een in huis kan nemem

Gabrielle
Groesbeekse politci lijken niet goed te begrijpen wat democratie betekent. Sterker nog, zij laten geen kans voorbij gaan om in woord en daad te laten zien dat zij in feite niet zo van democratie houden. Een keer in de vier jaar proberen zij je over te halen op hen te stemmen en als je mazzel hebt krijg je zelfs een ijsje of een ballon. En dat is het dan! Als de stemmen vervolgens zijn verdeeld, telt enkel nog : “Wij hebben het mandaad’ wat in Groesbeek betekent; kop houden en niet zeuren. Wij weten het beter. Kleine clubjes particulieren die… Lees meer »
wpDiscuz