Nieuwe koers Oosterpoort heeft personele gevolgen

Op dinsdagochtend 27 augustus kregen medewerkers van woningcorporatie Oosterpoort in Groesbeek op hoofdlijnen te horen hoe Oosterpoort zich gaat ontwikkelen in de periode tot en met 2017.

Oosterpoort is genoodzaakt te bezuinigen en doet dit door vastgoedbeheer en ontwikkeling op termijn uit te besteden. Dit zal consequenties hebben voor een deel van het personeel.

Nieuwe koers

Oosterpoort is sinds 2011 bezig met een organisatieontwikkeling. De koers is tijdens het vorig ondernemingsplan al ingezet. Met het nieuwe ondernemingsplan voor de komende jaren kiest Oosterpoort opnieuw bewust voor haar klant, voor goede woningen en voor een leefbare omgeving. De klant voorop en samen met andere maatschappelijke organisaties werken aan vitale kernen.

Duurzame samenwerking

Maar ook Oosterpoort ontkomt niet aan de moeilijke tijden in de bouw en de overheidsmaatregelen. Door de ontwikkelingen is de corporatie genoodzaakt anders om te gaan met de aanpak van haar woningen. Daarom koos de corporatie in 2012 voor ‘ketensamenwerking’. Het beheer, onderhoud en vernieuwing van al haar woningen komen te liggen bij drie grote bouwbedrijven en bij tien lokale en regionale bedrijven, die samen de verantwoordelijkheid en de risico’s dragen en zorg dragen voor kwaliteit en besparing. Zo heeft zij genoeg financiële ruimte voor net zo belangrijke zaken als leefbaarheid.

Gevolgen voor personeel

Het personeel wist al langer dat de koers consequenties zou hebben voor arbeidsplaatsen. Dinsdagochtend hoorden zij wat de gevolgen op functieniveau zijn. De gevolgen voor de individuele medewerker zijn nog niet bekend. Naar schatting zullen er de komende drie jaar waarschijnlijk zo`n 20 van de 60 medewerkers ontslagen worden. Oosterpoort zit met de vakbonden FNV en Unie om tafel om te zorgen voor een goed sociaal plan voor de komende jaren. De medewerkers die het zal aangaan, worden door Oosterpoort goed begeleid in de procedure die volgt.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk h

Ach als de gemeente Oosterpoort weer sponserd en de directeur nog steeds een vet jaarsalaris heeft zal het wel mee vallen. De onderste aan de ladder zijn altijd de klos en dat zal nu ook wel het geval zijn.

de nachtboswachter

neem aan dat de huurders het ook zullen gaan merken.meschien dat iemand die bij oosterpoort.hier meer van weet er iets over kan zeggen.op deze site van de groesbeek.

eigen huis is goud waard

Huh, vastgoedbeheer en (vastgoed)ontwikkeling uitbesteden?? Dat is nou toch juist de taak van de woningcorporatie. En Oosterpoort gaat, in plaats van gewoon haar werk te doen, “samen met andere organisaties werken aan vitale kernen” Lees: subsidies binnenslepen om een eindeloos vergadercircuit in stand te houden. Onderhoud wordt uitbesteed aan bedrijven die “de risico’s dragen”. Nou, je kunt nu al voorspellen hoe dat gaat uitpakken voor de dienstverlening aan de huurders.

Min8

Drie grote landelijke aannemersbedrijven moeten het gaan bepalen in Groesbeek, Heumen en Ubbergen. Bedrijven zonder lokale kennis en binding, hebben het nu voor het zeggen. Vooruitstrevend en nieuw, zo klinkt het in het Oosterpoortkamp. Voor de vorm (show) mogen lokale onderaannemers ook nog wat kruimelwerk verrichten. Hoop poeha, voor een plan dat gedoemd is te falen, desastreus voor lokale werkgelegenheid en totaal niet in het belang van de huurders. Oosterpoort haalt ze van buiten … dure adviseurs voor het ontwikkelen van bagger. Goed bezig met dat lokaal verankeren en maatschappelijk ondernemen. Chapeau voor de directie!

wpDiscuz