Bewoners Schoonoord namen afscheid van Groesbeek

Woensdag 29 augustus hebben de bewoners van Schoonoord in de Kerkstraat de gemeente Groesbeek verlaten en zijn zij verhuisd naar de nieuwbouw van Pluryn in Hatert -Nijmegen. Verspreid over drie woontorens komen daar in totaal meer dan zestig, oudere cliënten bij elkaar te wonen.

Het vertrek uit Groesbeek was een in velerlei opzichten ingrijpende gebeurtenis, zeker voor sommige bewoners die bijna hun hele leven in dit dorp gewoond hebben. Om op een goede manier afscheid te kunnen nemen en de nieuwe toekomst tegemoet te kunnen gaan, kwamen drie bewoners bij burgemeester Keereweer op bezoek.

Schilderij

Geert de Kluijs, Mientje Heijmans en Adri Geutjes, vergezeld door Merel Rombouts (activiteitenbegeleidster) en Bert Oosterveer (geestelijk verzorger), werden gastvrij door de burgemeester op zijn werkkamer ontvangen. De burgemeester had drie kwartier voor de ontmoeting ingeruimd en het werd een geanimeerd gesprek.

Teneinde in de persoon van de burgemeester heel de Groesbeekse samenleving en bevolking voor alles te bedanken, bood Geert de Kluijs de burgemeester een door hem zelf gemaakt schilderij aan. De burgemeester op zijn beurt schonk de drie bewoners ieder het gemeentelijke Vierdaagse T-shirt van dit jaar met de tekst “Gruusbèk, moi.j umme?”. Een leuke herinnering aan dit dorp dus.

Prinses Juliana

Met het vertrek van de bewoners komt voor huize Schoonoord een einde aan een periode van ruim 30 jaar. Schoonoord werd op 11 mei 1982 officieel door prinses Juliana geopend. Die was overigens al eerder, op 10 februari 1950 als Koningin Juliana, bij de Groesbeekse Tehuizen op bezoek geweest.

Voordat huize Schoonoord gerealiseerd werd, stond het terrein in de volksmond als “Molenkamp” bekend.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente MUGTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 30 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

hard wel verwacht dat mensen die gestudeerdt hebben op hbo kennis. op zn minds kennis van begeleiding hebben.dus de rust van deze omgeving.waarschoonoord in pasten.is in een torenflat in de hektiek van een stad.maar geld is de belangrijkste zaak neem ik aan.schandalig hoe men hier mee om gaat.

Frits

Altijd weer de nachtboswachter die meent commentaar te moeten geven.

Overal heeft hij verstand van, en weet hij het weer beter.
Ik zelf ben betrokken bij Pluryn.
Ik kan alleen maar zeggen dat het er schitterend uitziet en dat de clienten daar van alle gemakken zijn voorzien.
He puntmuts onthou je verder van commentaar .
Ga een cursus nederlands volgen of een curcus logisch denken.
En als dat te moeilijk voor je is, ga dan in het bos je…. neus zitten snuiten, ipv hier ongefundeerd commentaar te zitten geven.

Ikke

Hè Frits,ook ik ben betrokken bij pluryn,maar ben het met de nachtboswachter eens.
Ook ik heb het gezien daar in nijmegen,maar denk dat de cliënten veel in moeten leveren.
Het word er echt niet beter op, in heel veel opzichten.

de nachtboswachter

de nachtboswachter.bedankt ikke voor je reageren en hoop dat zich nog meer mensen melden op deze site van de groesbeek van pluryn maar wel eerlijk zijn.en je mening ook toelichten.

ikke ok

je kunt wel schrijven dat je erbij betrokken bent, maar dat valt via een website moeilijk na te gaan. en doe a.u.b. niet zo kinderachtig om op iemand zijn/ haar spelling te letten.
het is van de zotte dat deze mensen uit ons mooie Groesbeek weg moeten. dat alleen al is een groot gemis!mensen gaan echt wel de gezelligheid en hartelijkheid van ons dorp missen. nee, mij krijgen ze dan ook niet in een grote, kille, nietszeggende flat!

Azijn pisser

Ik zelf had een zusje op de Houtlaan.
Zij is nu via Calorama naar Hatert verhuist.
Zij heeft nu en ruimere kamer en alles is nieuw schoon modern en ruim.
Het dorp missen?
Om dat ze slecht ter been is kwam ze zo goed als niet buiten.
Het personeel wilde wel maar kon zich daar niet voor vrij maken.
Betrokkenheid van de omgeving?
zelfs de over en de naaste buren kende niemand van naam van de bewoners van pluryn.

Frits

de nachtboswachter zei:bedankt ikke voor je reageren en hoop dat zich nog meer mensen melden op deze site van de groesbeek van pluryn maar wel eerlijk zijn.en je mening ook toelichten.

Mening toelichten ?
Jij schreeuwt toch ook alleen maar zonder met feiten te komen.

ook ik reageer

Ik heb ook het een en ander meegekregen mag ik wel zeggen en heb dus gehoord hoe de cliënten daar OPGESLOTEN worden na hier jaren in vrijheid te hebben gewoond in ons mooie Groesbeek. De mensen weten echt niet wat ze te wachten staat, en komen straks echt van een koude kermis thuis.

jack

hee nachtboswachter ga eens een keer werken heb je tenminste geen tijd meer om altijd overal commentaar op te geven, laten we een actie beginnen om de nachtboswachter aan een baantje bij breed te helpen

marie
God geklaagd, oude bomen moet je niet verplaatsen en zeker als ze al zolang in Groesbeek geworteld zijn. Over de rug van deze mensen wordt beslist dat ze moeten verhuizen. Lekker makkelijk bij een groep mensen met beperkingen die bijna niet voor zichzelf op kan komen. In een bepaald tijdperk noemde men dat deportatie. En dan een blije burgemeester die hier maar liefst 3 kwartier tijd voor vrij weet te maken en er dus van harte mee instemt dat het aantal inwoners van Groesbeek wordt verminderd ?? Kan die man niet weg ? Kortom je bent in de aap gelogeerd… Lees meer »
Kruimeltje

We zijn selectief in het ‘soort’ mensen die welkom zijn in ons dorp. Het blijft vreemd dat we de ene mens wel een verblijf gunnen en de andere, die het net zo nodig heeft, weigeren. Waar een dorp sociaal in kan zijn!

de nachtboswachter

frits straks kom ik met feiten.marie heeft gelijk.kruimeltje heeft gelijk.jack heb meer gewerkt dan jij en werk nog.ook ik reageer heeft gelijk.azijn pisser heeft gelijk.sorry maar moet het bos in iemand is zijn jongen hond kwijt sinds gisteren en de kinderen hebben de hele nacht niet geslapen en vroeg of ik wou zoeken.om dat ik het bos goed ken.dus dit krijgt even voorrang.ik kom er nog op terug.

ene bruukse

Frits en Jack nou nou het zit jullie wel hoog onze nachtboswachter laat willy toch in zijn waarden en frits moet hij cursus volgen doe jij die dan ook (LEREN MENSEN IN HUN WAARDEN TE LATEN)EN JA MIJN CAPS LOCK WERKT OOK NOG.Zieligge mensen en ook ik maak schrijffouten boe boe ga geloof ik ook maar het pruiswald in even frisse lucht halen.een fijne zaterdag ene eenvoudige bruukse

Janssen

Er is nooit van te voren aan de clienten gevraagd wat hun graag zouden willen. Oke, ze krijgen mooiere en grotere appartementen. Alleen maar luxe vergeleken met schoonoord, is dat ook een verschil daar deelden ze nog de badkamer met 12 clienten.. Ik vraag me af in hoe verre de clienten zich in Hatert thuis gaan voelen. En de clienten die het nog wel zouden kunnen (zelfstandig naar de winkels gaan) dit ook nog gaan doen. Ik ben bang dat ze nu helemaal gekluisterd binnen of die ene keer dat het niet regent buiten op het balkon kunnen zitten.

Oud medewerker.
Cliënten wordt in deze tijd niets meer gevraagd. Het gaat bij Pluryn alleen nog maar om de roem en eer van de raad van bestuur en managers. Cliënten zijn nu nog maar een onderdeel van ‘n organisatie. Toen Schoonoord nog de Groesbeekse Tehuizen was. Waren de cliënten nummer één en behoorde tot een grootte familie, de Groesbeekse Tehuizen. Wat hebben de Groesbeekse Tehuizen in de jaren voor 1982. Gevochten om Schoonoord van Ubbergen naar Groesbeek te krijgen. En nu zonder ook maar iets aan de cliënten te vragen. Worden ze naar zo’n kille omgeving geplaatst. En de de Groesbeekse Tehuizen… Lees meer »
de nachtboswachter
frits ik heb het idee dat je er ook aan verdient hebt en nog.maar je ziet ook dat men achter mijn staat als je de reacties leest.zouden we eens beginnen met minder salaris voor de hoge op geleiden die werken bij pluryn en zij die het eigenlijke werk doen voor de bewoners wat meer uitbetalen en zich de voeten onder de benen uit lopen.ook in de nachtelijke uren.en zeer betrokken zijn bij de bewoners.maar ik begrijp de opzet wel van de managers en bestuur.doeka is het punt neem aan dat je weet doeka is geld.hoe kun je deze mensen in… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Tja Oud Medewerker dat is het nieuwe beleid dat opgelegd wordt door de VVD en het CDA. Verder is ene mijnheer Duits directeur geworden bij Pluryn en die heeft maar een opdracht besparen. De menselijke maat is ver te zoeken dankzij Rutte en Samsom. Wat ik wel gehoord heb maar nog niet geverifieerd is dat de ontspoorde pupillen van de Muntberg/Helling daar gevestigd zouden worden. Ik moet dat nog na gaan, maar het is zorgwekkend als dit werkelijk zo is.

Frits

Natuurlijk nachtboswachter heb ik er aan verdient.
Nog steeds trouwens.
Overgens Willy, heb ik daar voor jou reeds een plaatsje rereserveerd

de nachtboswachter

Frits schijnbaar heb je het er toch moeilijk mee.het zit je wel dwars schijnbaar.trouwens als je zo goed opgeleid bent. schrijf je gereserveerd toch zo.maar als je het leven kent zou ik maar eens goed naar denken.van de een op andere dag kun je iets krijgen waardoor je niks meer kunt.en dan zou je er zelf ook terecht kunnen komen.en dan zou ik toch liever dicht bij de bossen blijven dan heb ik nog iets.in plaats van een torenhogeflat.maar ik gun het niemand.ook jou niet denk daar maar eens goed over naar beter een gezond leven dan een rijk leven.

de nachtboswachter

HANS ik heb voor een aantal maanden terug al tegen jou gezegt dat ik met een groepsleidster van de groesbeekse tehuizen heb gesproken.en die zij er kwamen meer jongeren naar groesbeek.want men ging dan schoonoordt ook verbouwen.

wpDiscuz