[Foto’s] Kermis Groesbeek 2013

Zaterdagavond om 18:00 uur is de kermis in Groesbeek officieel geopend. Later op de avond, zo rond de klok van 21:45 uur, was er vuurwerk op het Binnenveld.


De kermis van 2013 is begonnen! Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Om 17:00 uur was er al het nodige te doen op het Kermisterrein. Dit alles met een concert van fanfare Wilhelmina en medewerking van Schutterij St. Hubertus. Er was ook een zogeheten “Bieleman-wedstrijd” tussen Jan Beers en Marco Beers, die door laatstgenoemde werd gewonnen. Het eerste fust Kermisbier werd om 17:45 uur aangeslagen door burgemeester Harry Keereweer.

De weersomstandigheden waren tijdens de opening van de kermis goed. Het was niet direct druk, maar langzaamaan stroomde het terrein redelijk vol. Eyecatcher dit jaar was, evenals vorig jaar, de Speed Booster met een hoogte van rond de 40 meter.

Hieronder volgen foto’s van de 2013-editie van dit jaarlijks terugkerende evenement. Een overzicht van de kermis heeft DeGroesbeek.nl eerder al gepubliceerd.

Foto’s van de kermis (of van evenementen mbt de kermis) kunt u mailen naar: [email protected]. Wij vullen dit artikel dan aan.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Mariëtte

Wat ik toch zo jammer vind, is dat er nergens een mooi terras is op het kermis terrein, mooi weer, leuke opening door de fanfare, en je kunt er nog geen kop koffie nuttigen?

Vakantieganger.

De fotoserie zou nog mooier zijn geweest als er een paar foto’s vanuit de Speed Booster waren genomen van 50 meter hoogte.
Voor de prijs hoef je het niet te laten,€3,-.

Eens met Mariette. Het zal wel teveel ruimte innemen. Of je moet bij die shoarma toko gaan zitten, dan krijg je nog wat mee haha.

jeroen

en toch mis ik dit jaar weer de suikerpinda’s …

Paul

Op een afstand hoor je de kinderen al schreeuwen. Die zullen wel in dat grote ding zitten. Klinkt als Rollercoaster Tycoon :D.

zuurstok

En ik de swing mill

Ik mis niets :)gaat er niet heen

de nachtboswachter

Kermis is leuk voor kinderen maar erg duur.eigenlijk zou de middenstand hier in ook iets in kunnen betekenen door kaartjes gratis te verstrekken bij de Boodschappen.en de pacht op het kermis terein laag houden.in malden is het ook goedkoper.Als in groesbeek vroeger kreeg men wel gratis kaartjes bij de middenstand.

bert

de speed booster is geen 50 meter maar slecht 36 meter
dus deze info klopt totaal niet

piet

Staat een mooie kermis voor elk wat wils,een volksfeest dat een maal per jaar plaats vind,
Mooi rand programma
Maar inderdaad een leuk gezellig terras, bv voor de glasvezelwinkel,voor kopje koffie,zou nog gezelliger zijn
Allemaal enne moije kermis gewenst,thuis,in de tent,of op het plein,geniet ervan,pluk de dag

miep

Nou ik ben vorige jaar ook in Malden geweest en daar was het niks goedkoper hoor!Maar ik ben het er mee eens dat de prijzen best omlaag mogen en om te beginnen het sta-geld.Dat plein ligt er toch maar…het is een feest voor heel het dorp…maar door de fijne prijzen haken veel mensen af.Ik ga lekker met de kids morgen een dagje op stap…

piet

@Miep
En dat kost niks

ikke ok

prachtige foto´s maar er mogen er wat meer van de opening bij zitten. de attracties zijn elk jaar toch weer hetzelfde! en die kop koffie komt er volgend jaar bij.dat zijn leerpuntjes.

miep

@piet: dat kost me minder als 1 keer met die gasten over de kermis!En dan zijn we de hele dag bezig en niet een uurtje of 2!

de nachtboswachter

miep heeft gelijk.

Annie

Het vuurwerk was echt geweldig daar was niet op bezuinigd
Jammer dat er zoveel geld aan uit geven wordt en zonwering Mensen er waren om te kijken hadden beter de kaartjes goedkoper kunnen maken voor de mensen

Handy

Leuke kermis leuke feesten… En een voordeel vond de bloemenstal een markantere plaats hebben afgelopen zaterdag.. die moest daar vaker neergezet worden, tussen de Bruna en gemeentehuis. Dus ook als er niets te doen is op het marktplein.

Dorien
M.S.
Tja de kermis voor sommige een jaarrijkshoogtepunt voor andere een weekend dat passeert als alle andere. Het ontbreken van een terras is inderdaad daar. Wat een gezellig ontmoetingspunt zou kunnen zijn ontbreekt op dit moment op de kermis van Groesbeek. Ja de prijzen zijn voor sommige kermis attracties te duur. Voor 3€ in de booster valt echter nog mee vind ik. Ook staat het geld dat geïnvesteerd moet worden om een X aantal punten bij elkaar te moeten sparen voor een bepaalde gewonnen prijs, totaal niet in verhouding tot de daadwerkelijke kosten van het gewonnen product. Maar als we het… Lees meer »
Kip zonder kop.

We hebben het weer gehad

wpDiscuz